אמנות ההנצחה: תערוכה בקיבוץ יד מרדכי
תערוכה חדשה בקיבוץ יד מרדכי מציגה שימוש באתרי המורשת של הקיבוץ לצורך יצירת עבודות אמנות
בפרויקט, הכולל מיצב, שתי עבודות וידאו ותצלומים, הטמיע האמן את יחסו למפעל הזיכרון וההנצחה בכלל ושל אתוס הגבורה וההנצחה בקיבוץ בפרט, תוך התייחסות להיסטוריה ולמיקום הקיבוץ", אומרת אוצרת התערוכה רווית הררי.
בדיוק בשבוע המקודש שבין יום השואה ליום הזיכרון צילם שחר מרקוס את הפרויקט שלו. הוא יצר 15 בובות קרטון בדמותו, מחופשות לחייל. את בובות הקרטון שתל באתרי ההנצחה בקיבוץ כשהן עסוקות, לכאורה, בפעולות כגון מירוק הבונקר המשוחזר בו נהרג אנילביץ, עמידה איתנה מול אחד הטנקים המצרים שנותרו בקיבוץ מתש"ח או התמודדות מול "חיילים מצרים" באתר הקרב ממלחמת העצמאות.
מרקוס הוא אמן מסקרן המבסס את מעמדו בתחום המיצב. זכורה עבודת הוידאו "סביח" שיצר כמחווה ליצירתו של ג'קסון פולוק ונרכשה על ידי מוזיאון ישראל בה הוא נראה מוסיף לפיתה ענקית את כל מרכיבי הסביח, טחינה, עמבה, חצילים ועוד. "מרקוס עושה ביצירותיו מחווה לאמנים גדולים ומצטט מתוך מיתוסים. בתערוכה החדשה בגלריה'דנה' הוא נוגע במיתוס ההנצחה בכלל ושל יד מרדכי בפרט", מסבירה הררי "הוא אינו לועג או מגחיך אותו, אלא בוחן באומץ ובסגנונו ההומוריסטי את המשמעות וההתמסרות למפעל ההנצחה, עשייה אמנותית שמעוררת עניין גם בגלריות בחו"ל".

התייחסות להיסטוריה
מתוך התערוכה