אהרוני וגידי: בידור טעים ודידקטי בפריים טיים

'המסע המופלא של אהרוני וגידי' חוזרת לעונה רביעית וממשיכה לספק חוויה לא שגרתית בפריים טיים, החל מהצגה של מאכלים בלי שמאלץ מיותר, דרך נתונים אנציקלופדיים ועד היותה מבדרת בלי לתת תחושה זולה. תוכנית על אוכל שבאמת טעים לצפות בה

ינאי בן גיגי | 9/3/2016 7:46
 
קטעים נוספים

גידי גוב וישראל אהרוני טסו שוב מתל-אביב כדי לאכול, לטייל ולהתלונן בנוירוטיות ידידותית, לרגל העונה הרביעית של "המסע המופלא של אהרוני וגידי" בערוץ 10. הפרק הראשון של העונה הרביעית כולו בטוקיו, בירת יפן הרועשת. האוכל עצמו - נראה נפלא, וגוב ואהרוני מתווכים אותו בחן ובטבעיות מבעד למסך.

עוד כותרות ב-nrg:
• איה כורם ליום האישה: הגיע הזמן להתחיל לקחת
מציאות מדומה: סרט של האו"ם מתעלם מהצד הישראלי
• שמאלנים יקרים: מירי רגב כבר זוממת את הגזירה הבאה
כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו

אלא שהאוכל הוא אינו העיקר. הזיווג בין המנחים הוא החשוב והאינטראקציה ביניהם מרגישה חברית ונעימה. למרות השטאנץ המוכר - אהרוני הוא ההרפתקן הדברן וגידי הוא החששן הכרוני – הצפייה בהם מטיילים עתירה ברגעים חינניים ושובי לב.
צילום מסך
אהרוני וגידי מתלהבים בטבעיות מאורז יפני צילום מסך

"המסע המופלא" היא תוכנית בלתי שגרתית לשעה 9 בערב. ראשית, יש בה משהו דידקטי. מרבית זמן המסך שלה לא מוקדש לאכילה או בישול, אלא רובו נתון להעברת מידע אנציקלופדי ולכל מה שמתלווה לרגעים בהם גידי ואהרוני מתיישבים לשולחן, אחורי הקלעים של המסע אל האוכל, אם תרצו. בתי מלאכה, שווקים הומים, שדות גידול וואסאבי ובתי מלון משונים. מול עולם עמוס מידע זמין, משונה שתוכנית בוחרת להשקיע מזמנה ללמד את הצופה, כשעל פניו אין סיבה שהוא ישקיע מזמנו ללמוד דווקא ממנה. בעידן בו התרגלנו לבידור הכי זול שאפשר בפריים טיים, משונה הבחירה להציב תוכנית שלכאורה מתאימה יותר לערוץ החיים הטובים.

אלא שהזוגיות של אהרוני וגוב נותנת לזמן המסך הרגשה מוצלחת, מבדרת את הצופה בלי לתת לו הרגשה זולה. השילוב בין הזוג לסיורים בחו"ל יכנעי אך מקסים, מעין רפי רשף בטיול שנתי, רק שבמקום ראיונות תמוהים עם סגני שרים הזויים ישנו גידי המשעשע.
צילום מסך
האוכל הוא לא העיקר, ובכל זאת מקבל כבוד לא שגרתי לפריים טיים. ''המסע המופלא של אהרוני וגידי'' ביפן צילום מסך

גם הטיפול באוכל עצמו חריג בנוף. בניגוד לתוכניות שמתקשות להבין מה לעשות עם העובדה שהצופה לא מסוגל לשפוט בעצמו את המנות שעל המסך, ועוטפות אותן במלודרמה וסיפורים סוחטי רגש, "המסע המופלא" מכבדת את האוכל שהיא מציגה ורואה בו מקור לעניין בפני עצמו. אז איך מגדלים וואסאבי, ולמה בהאנגר לילי בטוקיו נפרש שדה של דגים מבריקים ממי מלח על הרצפה? סביר שלא מדובר בשאלות שתמיד רציתם לשאול, אבל עם גוב ואהרוני התשובות המוזרות תמיד מרגישות נחוצות ורצויות.

לסיכום: אוכל בפריים טיים, מינוס הדמעות, פלוס הרבה חן.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך

המומלצים

עוד ב''טלוויזיה''

פייסבוק