גם אתה עבריין מהירות?
כולנו לוחצים לעיתים על דוושת המהירות ברכב יותר מדי. מתי זה יגרום לשלילת רישיון? מה אפשר לעשות כדי להימנע ממצב שכזה? כל מה שרציתם לדעת על עבירות מהירות ולא העזתם לשאול
עו"ד חורש: "ראשית, חשוב לדעת - הגופים שרשאים לשלול את רישיון הנהיגה הם: משרד הבריאות, בית המשפט

עו''ד עופר חורש
"אם כבר הגעת לבית המשפט, הסיכויים גבוהים שרישיונך יישלל. יש עבירות כמו נהיגה בשכרות, שבה קיימת שלילת מינימום של שנתיים, לא משנה מה כמות האלכוהול שנמצאה בדם. ואולם בעזרת עורך דין אפשר לרב להגיע לעסקאות טיעון מקלות. אסור להקל ראש ולהגיע ללא ייצוג משפטי. מומלץ וכדאי ללכת לייעוץ חינם אצל עורך דין בכל עבירת תעבורה, לשמוע ולהשכיל. גם אם בחרת לא לקחת עורך דין, לפחות תוכל לדעת מול מה אתה עומד ומה העונש הצפוי לך בבית המשפט.
"בכל מקרה יש לזכור שמדובר בבית משפט. יש תובע, יש שופט והאזרח הקטן לרוב יאבד את דרכו בין המשפטנים
"ענישה על מהירות משתנה בין שופט לשופט וכמובן תלויה במהירות עצמה. על עבירת מהירות של 30 קמ"ש מעל המותר בעיר, העבריין יקבל 750 ₪ קנס ללא משפט. אם זה מעל 30 קמ"ש הוא יזומן למשפט. בכביש מהיר, אם זה עד 30 קמ"ש מעל המהירות המותרת הוא יקבל 750 ₪ קנס ללא הבאתו לבית משפט. כשזה מעל 30 קמ"ש הוא מקבל את הקנס ואת הזימון לבית המשפט. הביטוי של הקנס הוא בכסף, אבל מעבר לזה יש נקודות שנצברות ונזקפות לחובתו של הנאשם. אין להמעיט בערכן של הנקודות שכן כל עבירה מוסיפה עוד נקודות שיכולות בסוף להוביל לשלילת הרישיון".
הכתבה מאת "חליפה עסקית", המייצגת את עו"ד עופר חורש, מתמחה בתעבורה.
http://www.horesh.biz/
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg