ראשי » חליפה עסקיתגלוש ב - nrg מהסלולר

"וי ויטרינה": מנות קטנות, טעם גדול

רושפלד, מאחוריך: הטאפאס בר החדש "וי ויטרינה" מציג סלט עגבניות עשוי משבעה זנים. השף קובי בן לולו (לשעבר "לילה מוראד") גויס למשימה ומנמק למה כדאי לכם להגיע

בשיתוף עם ''חליפה עסקית'' | 1/6/2014 16:06 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
משמעות המילה טרינה בגרמנית היא חלון. ואכן, כל מי שחולף על פני "וי ויטרינה" (שהוקמה על חורבות הג'אפניקה לשעבר ברחוב ירמיהו), לא יכול לפספס את החלון הענק שתוחם את כל אורכו ורוחבו של הטאפס בר הניו-יורקי הזה. את המקום עיצבו יהונתן פרידמן ולירן בן עמי, שיצרו חלל מאוד מרשים ומוקפד אבל עדיין חמים וקליל עם פינות ישיבה גבוהות ונמוכות.

אל המקום גויס השף קובי בן לולו ממסעדת הטאפאס המצליחה "לילה מוראד". "המעבר הזה נעשה, כי זה מאפשר לי להרים מקום
וי ויטרינה
וי ויטרינה צילום: אייל אסרף
חדש עם בשורה חדשה של בר עם אוכל איכותי ומוקפד שלא נופל ממסעדות ביסטרו דלוקס ובמחירים סבירים", הוא אומר. "התפריט אינו גדול, אבל כל מנה מורכבת מ-12-13 פרודוקטים איכותיים, המוגשים בפרזנטציה מופלאה. הגבינות שלנו הן גבינות בוטיק או מיובאות מאיטליה, גם הדגים הם על בסיס על טרי יומי מהים, וכמובן גם הלחמים.

"הכל - כולל הכל - נעשה במקום. יש לי כאן מטבח ענק ואני משתמש בכל מטר ממנו. בגלל שהמקום הוא קצת דארק-סייד, כך גם ההשראה של המנות, כמו בסרטים של טים ברטון - המון צבעים והמון חיים".

הטאפאס בר פותח כרגע את שעריו בשעות הערב המוקדמות עם אווירה רגועה, כשבסביבות השעה 23:00 המוזיקה
עולה, התאורה יורדת, הקהל נהיה יותר צעיר והמקום הופך לבר בעל אווירה שוקקת ושיקית, המגיש אלכוהול משובח ומגוון - מעל 40 סוגי מאלטים, מעל ל-100 סוגי וויסקי ומבחר רחב של בירות מהחבית. תפריט היינות כולל שלושה יקבים ישראליים גדולים קבועים, כשכל פעם מתארח באופן קבוע יקב בוטיק נוסף. מקום יוקרתי ולא יקר.

המנות שאסור לפספס:
- סביצ'ה: מגיע עם קרם שורשים חם, קוויאר של לימון וקצף של יוגורט.
- "סלט עגבניות, הדור הבא": מורכב משבעה זנים של עגבניות ומגיע על בריוש וכדור של גבינת באפלו.
- המבורגר פורטבלו: המבורגר 100 אחוז צמחוני אבל לחלוטין בטעם בשרי, עם פטריות פורטבלו וגבינת פרמזן.
- "מעורב תל אביבי": נתחים של פרגית, טחול ולבבות כבד עוף בוויניגרט של עמבה, מוגש על טורטייה.

הכתבה מאת "וי ויטרינה". ירמיהו 47, תל אביב, 03-6481470. תפריט הצהרים של המקום מוגש מדי יום בין 13:00-18:00.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''חליפה עסקית''

כותרות קודמות
כותרות נוספות