מה סוד ההצלחה של הדיאטה הים תיכונית?
הדיאטה הים תיכונית הוכתרה כטובה בעולם. את הדיאטה הצמדנו לשלבי הבריאות וההרזיה של The123Diet - ניקוי הגוף והכבד, תהליך הרזיה מהיר ומתוכנן היטב, שמירה על משקל תקין ושיפור במצב הבריאותי לאורך זמן - וקיבלנו נוסחה מושלמת לדרך חיים בריאה. רבים מבין משתמשי השיטה מדווחים על שיפור בנתונים פיזיים כמו מצב הסוכר, כולסטרול, בריאות הלב ועל ביצועים גופניים משופרים
חברת The123Diet שהביאה את הנוסחה לישראל, סיגלה את הדיאטה הים תיכונית לתרבות הישראלית ותרגמה אותה

מנהל תחום הדיאטה בחברה: "תזונה ים תיכונית היא תבנית דיאטה המהווה אסמכתא לאכילה בריאה. תזונה זו נצרכת על-ידי 18 מדינות הגובלות בים התיכון. השפעתה של הדיאטה כמקשה אחת על מדדי בריאות שונים נבדקת כבר יותר מ-50 שנה. נמצא כי אימוץ עקרונותיה של התזונה הים תיכונית תורמת לשיפור איכות החיים, למניעה וטיפול במחלות, כמו לב, סרטן, מחלות כרוניות ומחלות ניווניות של המוח (אלצהיימר ופרקינסון), להקטנת התמותה ולאריכות ימים. ואומנם, במדינות הים התיכון שיעור נמוך של תחלואה ותמותה ועקב כך תוחלת חיים מן הגבוהות בעולם, בהשוואה לאירופה וארה"ב".
לפרטים נוספים לחץ כאן
איך זה פועל בארץ?
"צוות הדיאטניות והרפואה שלנו בונה תפריט מותאם אישית, שכולל: צריכה יומית של דגנים מלאים (לחם מלא, פסטה, אורז מלא, קוסקוס, דגנים מלאים אחרים), 3-2 מנות ירק, 6-4 מנות פרי, צריכה גבוהה של חומצות שומן חד בלתי רוויות (שמן זית, טחינה, אבוקדו) לצד צריכה נמוכה של שומן רווי. 2-1 מנות מוצרי חלב דלי/נטולי שומן. צריכה נמוכה של חלב ניגר, וצריכה בעיקר של גבינות פטה ויוגורט.
"ויש גם מתכון לצריכה שבועית: 4 מנות תפוחי אדמה, 5-4 מנות דגים, מעל 4 מנות של קטניות, זרעים, זיתים ואגוזים, צריכה מעטה (3-1 מנות בשבוע) של עוף, ביצים וממתקים. מבחינת הצריכה חודשית: 5-4 מנות בשר אדום וצריכה מתונה של יין אדום - 2-1 כוסות ביום, במיוחד עם הארוחה".
למה התזונה הים תיכונית עדיפה ובריאה יותר?
השוואה קצרה של התזונה הים תיכונית לתזונה המערבית גורמת לכולנו לשאול: איפה היינו עד עכשיו? מי מאתנו לא מודאג ממשקלו? ממצב בריאותו? מה היינו נותנים אם יכולנו לשפר את מצבנו הבריאותי? מצבם הבריאותי של ילדינו? בואו נדבר על עובדות:
סך השומן בתפריט הים תיכוני והמערבי דומה - ושיעורו 40%-30% מהקלוריות. שלא כמו בתפריט המערבי, בתזונה הים תיכונית היחס בין חומצות שומן חד בלתי רוויות לחומצות שומן רוויות גבוה (מעל 2.0). כמו כן, התפריט עשיר יחסית בחומצה אולאית ובפיטוסטרולים. הסיבה לכך היא שימוש בשמן זית כשומן עיקרי בתפריט , כ-70% מהשומן הכללי.
• התזונה הים תיכונית מכילה ריכוז גבוה של אומגה 3 ממקור דגי, במדינות הסמוכות לים, אך גם ריכוז גבוה של חומצה אלפא לינולנית ALA. האומגה מגיעה גם
• בתזונה הים תיכונית יחס אומגה 3 לאומגה 6 הוא 1:1-1:2 ואילו באירופה - 1:14 ובישראל 1:26. חוסר איזון ביחס שבין אומגה 3 ל-6 קשור להגברת הסיכון לתסמונת המטבולית, להופעתן של דלקות, למחלות כרוניות, למחלות לב וסרטן ולחוסר איזון נפשי.
• במדינות רבות באגן הים התיכון נהוג לתבל את הסלט בשום, בצמחי תבלין, בלימון, באגוזים, בשמן זית, בגבינת פטה, שלא כמו בתזונה המערבית, שם צריכת הירקות נמוכה והתיבול בעיקרו מאופיין ברטבים שמנים אחרים (שמנת, רוטב אלף האיים ועוד).
• כמות הסיבים בתזונה הים תיכונית גבוהה במיוחד (60-41 גר'), כמעט פי שניים מהתפריט המערבי. כמות הדגנים גבוהה ב-30% מהתפריט המערבי.
הכתבה מאתר 123Diet. לפרטים נוספים לחץ כאן.