
מסחטת בריאות של HUROM: חובה במטבח בריא
ISRAEL מביאה את מסחטות הדור השני ודור אלפא, אשר מספקות יותר ערכים תזונתיים, יותר ויטמינים ויותר אנזימים פעילים מכל מסחטה אחרת. מיכל צפיר, המנטורית מספר אחת למזון בריאות בישראל, בדקה את המסחטה של HUROM. "זו המסחטה שהישראלים חיכו לה", היא אומרת
טרנד הבריאות העולמי שמגיע גם לישראל וסוחף איתו יותר ויתר אנשים, המפתחים מודעות לצריכה נכונה ובריאה של מזון, לא פוסח גם על מסחטות המיץ ואת המסחטות הביתיות והוותיקות הולכות ומחליפות מסחטות בריאות. בהתאם גם ההיצע בשוק הולך וגובר, בעקבות דרישת הציבור למסחטות איכותיות, איטיות יותר, כאלה השומרות על הערכים התזונתיים של המזון הנסחט בהן. בעולם מובילה את תחום הסחיטה הבריאה החברה הקוריאנית HUROM, המשקיעה בפיתוח של טכנולוגיה חדשנית, המערבת גם מחקרים בתחום הבריאות והמזון, ובנוסף למסחטות האיכותיות שהיא מייצרת, היא זוכה גם בפרסים בינלאומיים על עיצוב הדגמים שלה.

כל התחום של מסחטות בריאות החל להתפתח בעיקר במזרח אסיה ונבע מהצורך לסחוט מזון כמו עשב חיטה, צמחים, עשבים ועלים מסוגים שונים ולמצות מהן את המקסימום, כחלק מהתזונה והשמירה על הבריאות. כאשר התפתחה גם במערב המודעות והדרישה למסחטות איכותיות, החלה HUROM לייצר מסחטות של עשב חיטה גם עבור מותגים מארצות הברית, כמו “אומגה” ו”אוסקר”. ככל שהתחום התפתח במערב כך גדלה הדרישה למסחטות נוספות, שבנוסף לעשבים ולצמחים יסחטו גם פירות וירקות.
כך הלכו והתפתחו בשלב ראשון מסחטות הסכין אותן אנחנו מכירים היום ועדיין מוצעות בשוק ואלה הציעו את האפשרות הנגישה בעיקר לסחיטת מיץ. הבעיה עם מסחטות הסכין בנוסף לניקוי, היא שאין שם ויטמינים ואנזימים משום שהם נהרסים בתהליך הסחיטה המהיר עם הסכין. היה גם קושי בניקוי המסחטה, שפגע באפשרות לאמץ אותה כאביזר שיהיה חלק מהמטבח ויתרום לאורח החיים הבריא שלנו. באותם ימים גם המודעות לאורח חיים בריא היתה בתחילת הדרך.
היום, כחלק מטרנד הבריאות, מסחטות מקצועיות ואיכותיות הן חלק בלתי נפרד מאביזרי המטבח הבריאותי, שלא כמו לפני כמה שנים, שאז החזיקו בהן רק מי שנחשבו טבעוניים בעלי תפיסות קיצוניות יותר לצריכת מזון בריאות. מסחטות הבריאות הן היום לגמרי במיינסטרים והשימוש בהן הוא חלק חשוב משגרת חייהם של כל מי שמקיימים אורח חיים בריא.
המהפכה הראשונה – בורג במקום סכין
השינוי הראשון היה הופעתן בשוק של מסחטות בריאות בעלות בורג על חשבון המסחטות בעלות הסכינים. השינוי השני היה כאשר המסחטות קפצו דור והגיעו עם כמות כפולה של חריצים על הבורג. התוצאה היתה הפקה גבוהה יותר של מיץ מאותה כמות מזון וכן שינוי באיכות המרקם ובצלילות המיץ. הבשורה של מסחטות הבריאות היתה – השמירה על הערכים התזונתיים חשובה יותר ממהירות הסחיטה.
במסחטות הללו התחלפה הסכין או הפומפייה בבורג סחיטה העשוי מחומר איכותי “(ULTEM)”, כדי להפוך אותו לעמיד לטווח ארוך יותר וכן על מנת להימנע מתהליך החימצון של החומר הנסחט, כדי שלא לפגוע בערכו התזונתי. הבורג וכל חלקי הפלסטיק הנוגעים במזון בתהליך הסחיטה עשויים מהחומר ULTEM באיכות הגבוהה ביותר, זה חומר שהוא עמיד מאוד אשר אינו מפריש רעלים (BPA FREE). כמו כן הוחלפו המנועים של המסחטות, שהיו רועשים וצרכו חשמל רב, במנוע AC תעשייתי, שהצריכה שלו היא רק 150W, וזאת מבלי לפגוע בעוצמת הסחיטה ועדיין לאפשר סחיטה עמוקה מפירות וירקות קשים וכן מיצוי מקסימלי מסחיטת סוגי עלים ועשב חיטה. התוצאה היתה סחיטה בריאה שאיפשרה שמירה מקסימלית על ערכי התזונה, שמירה על מבנה התאים של החומר, על ויטמינים ואנזימים שערכם חשוב לבריאות וכן על נוזל שיכיל פחות סוכרים חופשיים. גם המסחטות עצמן עברו שינוי והפכו לקלות יותר לתפעול ובעיקר לניקוי.

המהפכה השניה - מיצוי גבוה יותר של ערכים תזונתיים
עד כאן הכל היה טוב ויפה אבל דרישות הצרכנים והתפתחות הטכנולוגיה הביאה לשוק דגמים חדשים ומתקדמים יותר של מסחטות ובשנה האחרונה אנחנו עדים להופעתו של דור מסחטות חדש שכובש את השוק. גם כאן מובילה ISRAEL HUROM את התחום והשיפור הטכנולוגי בתועלת המסחטות למשתמשים הולך ועולה.
כעת מגיעות המסחטות עם כמות כפולה של חריצי סחיטה, על מנת להפיק יותר מיץ מאותה כמות מזון. המסחטה מכילה ידית מיצוי, המסייעת להפיק כמות גדולה יותר של מיץ מפירות רכים. גם המרקם של המיץ השתנה, בזכות כמות החריצים הגדולה והוא נעדר את תחושת הסיבים ומרגיש חלק לגמרי. כדאי להבהיר שהמיץ עדיין מכיל אותה כמות של סיבים, אלא שכעת הוא סחוט בצורה עדינה יותר ולכן היא אינה מורגשת בעת השתייה. תכונה זו של המיץ מגבירה את ההיענות של ילדים לשתות את מיצי הבריאות הללו והיא מעולה גם לצרכים התזונתיים של מי שעברו ניתוחים לקיצור קיבה (בריאטריים).
המסחטות החדשות הללו של ISRAEL HUROM נמכרות עם עשר שנות אחריות, מה שמעיד על חברה הסומכת על איכויות המכשירים שלה, כיוון שהם מורכבים מהחומרים האיכותיים ביותר: למסחטות יש מנוע AC תעשייתי ושקט, שצורך מעט מאוד חשמל ויחד עם זאת מייצר עוצמת סחיטה עצומה. גם איכות חומרי הפלסטיק שבמסחטה היא גבוהה ואפילו הצבע לא מתקלף מהם אחרי שנה.
מיכל צפיר, הכוהנת הגדולה של טרנד הבריאות בישראל, שקיבלה לידיה את המסחטה המתקדמת של HUROM, ניסתה את ביצועיה. “זו המסחטה שהרבה ישראלים חיכו לה”, היא אומרת, “אני לא מדברת רק על הטעם והמרקם, שהם באיכות מעולה, אלא גם על צורת הסחיטה, ששומרת על הערכים התזונתיים של המיצים וזה מה שלא פחות חשוב לנו. מי שרוצה לשמור על הבריאות, שלו ושל בני משפחתו, כדאי שתהיה לו מסחטה כזו במטבח”.
השוואה בין דור המסחטות הראשון השני ודור אלפא של HUROM
תחום המסחטות עלול קצת לבלבל, מכיוון שהוא מגוון מאוד וכדאי לדעת ולהבין מה מבדיל בין המסחטות, כדי שאפשר יהיה לבצע את הבחירה הטובה ביותר כשאתם מבקשים לרכוש מסחטה. לשם כך חשוב שתדעו מה ההבדלים הטכנולוגיים בין סוגי הדורות השונים של המסחטות שמוצעות בשוק.
מסחטת עשב חיטה - בעלת מבנה ייחודי, המותאם במיוחד לסחיטה של עלים ועשבים. היא מגיעה גם עם אביזרים ייחודיים להכנת סורבה, פסטה ביתית וכדומה. זוהי מסחטת עשב חיטה: HUROM GD
דגם הדור הראשון של המסחטות - אלה המסחטות המוכרות והנפוצות ביותר שיש בשוק. יש בהן מיכל סחיטה קטן יותר (לרוב בגודל 300 ס”מ), הן מכילות בורג סחיטה עם כנף אחת ומהירות הסחיטה שלהן היא בין 70 ל-80 סל”ד (סיבובים לדקה). ברוב הדגמים מצורפים גם מתכונים בעברית.
הדגמים של הדור הראשון הם – HU 100, HUROM JP, HUROM HG, DAV 200
דגם הדור השני הוא של מסחטות HUROM או DAV 600 בלבד - אלה כבר באות עם מיכל סחיטה גדול יותר, של 500 מ”ל, עם בורג סחיטה ועם פי שניים חריצי סחיטה ובנוסף להן גם שתי כנפיים. מהירות הסחיטה היא איטית יותר (40 סל”ד) ומצורף אליהן ספר מתכונים בעברית עם 365 מתכונים, אם תרצו - מתכון לכל יום בשנה. דגם HUROM HH מגיע גם עם ידית מיצוי לסחיטה יעילה הרבה יותר.
הדגמים של הדור השני הם HUROM HH ELITE 2G, DAV 600
דגם דור האלפא החדיש – מסחטת HUROM בלבד - גם כאן מיכל הסחיטה הוא גדול (500 מ”ל) דגם אלפא מגיע עם רשת נוספת ייעודית להכנת סורבה וגלידות. מבנה משופר של מיכל הסחיטה להרכבה פשוט וקל יותר. יש בו שתי כנפיים מקוצרות להכנסה מהירה יותר של המזון. הדגם מגיע עם ידית מיצוי דומה, בעזרתה אפשר לבחור את כמות הסיבים שתהיה במיץ וסחיטת פירות רכים. מהירות הסחיטה היא 40 סל”ד וישנו גם מנגב סיליקון שמסתובב במהירות 17 סל”ד, כשהוא מבצע את הסיבוב הפוך, על מנת להגיע לסחיטה אפקטיבית. כאן כבר תקבלו שני ספרים של מתכונים בעברית, האחד להכנת גלידות וסורבה והשני להכנת סוגים שונים של מיצים.
הדגם של מסחטת אלפא הוא HUROM ALPHA H25
דגם המסחטה התעשייתית - כמובן שהדגם הזה מגיע עם מיכל ענק של 1000 מ”ל, בורג סחיטה גדול יותר ופי שתיים חריצי סחיטה. גם כאן יש ידית מיצוי. מהירות הסחיטה היא 40 סל”ד והדגם יכול לפעול עד שמונה שעות רצופות. זה הדגם שיתאים ארגונומית לכל סביבת עבודה תעשייתית, המצריכה סחיטה בכמויות גדולות.
הדגם של המסחטה התעשייתית הוא HUROM H 22
לפרטים נוספים לחץ כאן
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg