ראשי » חליפה עסקית

9 טיפים לכביסה צבעונית מושלמת

איך הכי טוב לכבס חולצה חדשה, מתי לא כדאי להשתמש במרכך ובזכות איזה פטנט לא צריך יותר להפריד בין בהירים לכהים: מדריך מקוצר לכובס המתחיל

הכתבה בשיתוף קולור קאצ'ר | 10/8/2016 9:47
כולנו (או לפחות רובנו) מכירים היטב את הסיטואציה: סל הכביסה מתפקע מבגדים מגובבים שממתינים להיבלע בתוך לוע מכונת הכביסה, ואנחנו עומדים מולו במבט מיואש. אין מנוס כעת מהתהליך המתיש של מיון ללבנים ולצבעוניים, לכהים ולבהירים – כדי שהצבעים לא יתערבבו ויכתימו את הבגדים שלנו בכל צבעי הקשת בתאונת כביסה מצערת שתעציב את בני הבית.

אז איך דואגים לעשות כביסה צבעונית כמו שצריך? איך מוודאים שהחולצה הבהירה שקניתם במיוחד לחג לא תהפוך לוורדרדה בגלל חולצה אדומה סוררת? והאם יש דרך להימנע מכך? קבלו כמה טיפים מועילים לכובסים מתחילים.

 
Shutterstock
איך דואגים לעשות כביסה צבעונית כמו שצריך Shutterstock


1. אם כבר נאלצתם לעשות "הפרדת כוחות" (ולא תמיד חייבים, ראו סעיף 4), אז הדרך המסורתית היא למיין את הכבסים לקבוצות הבאות: כביסה צבעונית בהירה, כביסה צבעונית לצבעים חזקים (אדום, כתום, כחול וכו') כביסה צבעונית שחורה וכהה, בגדים לבנים, מגבות, כלי מיטה ובגדי צמר. לכל אחת מהקבוצות ישנם כללים שונים כיצד לכבס אותם במכונת כביסה – ולכן רצוי להפריד כל קטגוריה למכונה נפרדת.

2. את הכביסה הצבעונית הבהירה אפשר לכבס ב-40-60 מעלות. שימו לב: אף פעם לא כדאי להגזים בטמפרטורות כדי שלא לשחוק את הבגדים.

3. את הכביסה הצבעונית הכהה רצוי לכבס ב-30 מעלות צלזיוס ולא יותר – מחשש שטמפרטורה גבוהה יותר תגרום לצבע לרדת. אם אתם קפדנים במיוחד, אתם יכולים להפריד לשתי קבוצות משנה: צבעוניים כהים פשוטים יותר (טי-שירטס, בגדי ילדים פשוטים, מגבות צבעוניות, בגדי בית) אותם אפשר לכבס ב-40-60 מעלות, והבגדים היפים יותר שלכם (+חזיות כהות) אותם הקפידו לכבס ב-30 מעלות ולא יותר

4. אחד הלבטים הקשים שכולנו מכירים הוא כשמדובר בכביסה של בגד עם צבעים משולבים כמו חולצות פסים בגווני לבן וצבעוני. במקרה זה, ניתן להצטייד במוצר חדש בישראל שרבים מכם ודאי מכירים מחו"ל אבל לישראל הוא הגיע רק לאחרונה: Color catcher. מדובר בדף נייר ייעודי למכונת הכביסה, שלוכד כמו מגנט את הצבעים שהבגדים משחררים לתוף המכונה ובכך מונע מעבר של צבעים בין הבגדים. שימוש בדפים הללו מייתר למעשה את הצורך למיין לבהירים וכהים: מכניסים דף (אחד או יותר, תלוי בכמות הכביסה) והצבעים לא עוברים מבגד לבגד. כתוצאה מזה, נחסכת מאיתנו הפעולה המיותרת של מיון הבגדים, וזוהי הדרך היעילה והבטוחה למנוע תאונות כביסה מצערות.

5. את הכביסה הלבנה מכבסים בנפרד: אם לבגדים יש לכלוך קל בלבד, ניתן להפעיל את המכונה ב-30 מעלות ולחסוך באנרגיה. אם הם מלוכלכים, ניתן לכבס ב-50-60 מעלות ובכל מקרה לא יותר ממה שכתוב על התווית (שהיא הטמפ' המקסימלית המותרת לאותו הבגד).

6. קניתם או קיבלתם בגדים חדשים? בפעם הראשונה כבסו אותם בנפרד, הפכו את הבגד וכבסו ב-30 מעלות ולא יותר – החשש לירידת צבע אצלם הוא הגבוה ביותר. ובכלל, בגד חדש מומלץ תמיד לכבס עם בגדים בצבעים הדומים לו. לדוגמה, אם קניתם חולצה שחורה – יש לכבסה לראשונה במכונה של בגדים שחורים בלבד. בגד צבעוני חדש (בעיקר אדום או טורקיז) כדאי לכבס תחילה ביד, בקערה עם מעט סבון נוזלי ומים פושרים – ולשטוף היטב עד שמתקבלים מים נקיים. בהמשך כדאי לכבסו שוב ביד ורק אחר כך לשלבו במכונה עם צבעים דומים (אלא אם השתמשתם ב- Color catcherואז אין צורך להפריד). אגב, כדי לשמר את הצבע והחיות של הכביסה הצבעונית ולשמור על רכותה, יש כאלה שממליצים להוסיף חצי כוס חומץ לתא המרכך.

7. מגבות כדאי כאמור לכבס בנפרד, ללא מרכך (הוא מקטין את כושר הספיגה של המגבת), ב-60 מעלות או פחות. אם אתם תולים את המגבות לייבוש (ולא במייבש), מומלץ להוריד אותן מהחבל כשהן במצב מעט לח לפני שיהפכו לקשיחות. לגמר הייבוש אפשר להניח אותן באזור חמים בבית, כדי שיהיו רכות ונעימות. אגב, מגבות חדשות לגמרי מומלץ ראשית להשרות לחצי יום בדלי עם מים ושתי כפות מלח בישול.

8. מצעים מומלץ לכבס בנפרד ב-40 מעלות. ניתן לעלות עד 60 מעלות, מה שיהרוג יותר חיידקים.

9. בגדי צמר חשוב לכבס בטמפרטורה נמוכה (30 מעלות או פחות) ומחזור עדין, אם אתם לא רוצים שהצמר יתכווץ. בכל מקרה מומלץ להשרות את הצמר במים קרים לפני הכביסה – זה עוזר להגן עליו מפני התכווצות.

>> למידע נוסף <<

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך

המומלצים

עוד ב''חליפה עסקית''

כותרות קודמות
כותרות נוספות