
מה דוכני מזון של רוז בר יכולים לחדש לנו?
במהלך שני העשורים האחרונים, אנחנו יכולים לראות שינוי עצום בכל הקשור לתחום האירועים, הן אירועים משפחתיים-פרטיים, הן אירועים עסקיים והן אירועים ציבוריים שונים. אנחנו יכולים לראות שינוי זה הן ביחס למקום בו נערכים האירועים, ההפקה והעיצוב שלהם וכן בכל הקשור לתפריט ולאכול המוגש בו
אין ספק שאחד הנושאים החשובים ביותר בהפקה של כל אירוע שהוא, הוא נושא האוכל. אנשים משקיעים כסף וזמן רב, בשביל להציע לאורחים שלהם תפריט ייחודי שיהפוך את האירוע לבלתי נשכח. הרי ידוע שבסופו של כל אירוע, אחר הדברים העיקריים עליו כולם מדברים ואותו כולם זוכרים, הוא האוכל שהוגש בו.
זו הסיבה שאנחנו יכולים לראות במגוון אירועים, לצד שירותי קייטרינג רגילים שמציעים את המנות במזנון או בהגשה לשולחן, גם דוכני מזון שמציעים מגוון רחב של סוגי אוכל, הן כאלה שמגיעים ממטבחים שונים והן כאלה שעונים להגדרות שונות של ארוחות.

כשאנחנו מדברים על דוכני מזון, אנחנו יכולים לחלק את הנושא למספר קטגוריות, אותן נבחן במאמר זה. ראשית, דוכנים שיכולים להתאים לצד שירותי הקייטרינג, דוכנים שמגיעים במקום שירותי קייטרינג רגילים וכן דוכנים שמתאימים לאירועים קלילים ופשוטים יותר. במילים אחרות, דוכנים שאינם מיועדים בהכרח לאירועים בקונספט הרגיל שלהם וכן דוכנים שאינם מיועדים להגשת מזון אלא להגשת שתייה מסוגים שונים. בחלק הבא של המאמר אנחנו נסקור את הדוכנים השונים, על פי החלוקה שעשינו כעת.
דוכני מזון - מה ניתן להגיש ולאילו אירועים.
כאמור הסוג הראשון של הדוכנים, הם כאלה שניתן למצוא לצד שירותי קייטרינג רגילים. אלה יכולים להיות דוכנים שמוגשים על ידי חברת הקייטרינג עצמה או אל ידי חברה חיצונית, למשל רוז בר, חברה מובילה בהקמת דוכני מזון מסוגים שונים. מדובר בדוכנים שכוללים סוגי מזון שונים, החל מסושי, אוכל מקסיקאי, איטלקי, פירות, ממתקים ועוד. הרעיון הוא להעניק לאורחים אפשרות ליהנות משילובים שונים, מה עוד שבדרך כלל דוכנים אלו משרתים את האורחים לפני הארוחה (בקבלת הפנים) או בזמן הריקודים.
הסוג השני, הם דוכנים שמגיעים במקום שירותי הקייטרינג הרגילים או כאלה שמתאימים לאירועים קלילים יותר. למשל, אנחנו יכולים למצוא דוכני מזון באירועים קצרים שנערכים בקיץ, מסיבות חצר, ימי הולדת, ירידים, תערוכות, פסטיבלים ועוד. מדובר על אירועים יותר קלילים ופחות “מעונבים”. במקרה כזה, במקום להזמין שירותי קייטרינג, נעדיף להזמין שירותים של דוכני מזון. אז נוכל להגיש אוכל עונתי, קליל ופשוט יותר. מבחינת עלויות, הרי שמדובר בחסכון מסוים, שכן במקום להזמין מנה לכל אורח, אפשר להזמין מספר דוכנים ולקבוע מה תהיה הכמות שתוגש או משך זמן העבודה של הדוכן. מה שכן, חשוב לוודא שהדוכנים יהיו אסתטיים ויתאימו לעיצוב של האירוע (וכן לאופי שלו), וכמובן שעלינו לוודא שכל עוד האירוע מתקיים, הדוכן יעבוד.
הסוג השלישי שסקרנו, הם דוכני שתייה. לא מעט, חברות, ביניהן גם רוז בר, מפעילות לצד דוכני מזון, גם דוכני שתייה. בין היתר מדובר על דוכני קפה, שייקים, אלכוהול ועוד. דוכנים אלו יכולים להתאים הן לאירועים רגילים (לצד שירותי קייטרינג) והן לדוכנים קלילים יותר. הרעיון הוא לאפשר לאורחים ליהנות ממגוון מוצרי שתייה, אותם הם יוכלו לצרוך ליד הדוכן או בעת שיחה עם חברים בישיבה או בעמידה.
יש לציין שקיימים מקרים, למשל במקרה של רוז בר, שהחברה מספקת לא רק דוכני מזון ושתייה, אלא גם פינות ישיבה אלטרנטיביות (מחצלות, פופים ועוד) עם הצללה, אשר יכולים להתאים לאורחים, כך שהם יכולים לקחת את המשקה מהדוכן ולעבור לשבת בפינת הישיבה ולשוחח עם אורחים אחרים, לפני שהם מתיישבים במקום שלהם ליד השולחן.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg