כשאת אומרת סטרס, למה את מתכוונת?

לזהות שאני בסטרס/מתח/לחץ לזהות את הסימפטומים הפיזיים והמנטליים ולהודות בכך ביני לבין עצמי. הכל על ההתמודדות

בשיתוף ברק רום | 06/12/2016 06:09
תגיות:

השלב הראשון והחשוב ביותר בהתמודדות עם סטרס, הוא שלב הזיהוי. כן, לזהות שאני בסטרס/מתח/לחץ לזהות את הסימפטומים הפיזיים והמנטליים ולהודות בכך ביני לבין עצמי. בשלב זה נבחן מהם הגורמים האפשריים לסטרס/מתח/לחץ הזה אחד אחד, נחליט מהו הגורם המרכזי ונטפל בו ראשית.

נקבע לעצמינו סדר עדיפויות ברור. לכולנו יש תקופות בהן העומס כה רב עד כי אנו מרגישים כי אין לנו זמן לנשום. המטלות רבות והזמן קצר. בזמנים שכאלה עלינו לנהל את הזמן באופן שבו מתמקדים בחשוב ביותר תחילה ורק אחר כך בשאר.

נקדיש זמן לדברים שאנו מוצאים בהם הנאה. כל פעילות שאנו נהנים ממנה מסייעת רבות להורדת רמת הסטרס.

נזכור שגורם הסטרס העיקרי הוא המשמעות שאנחנו נותנים לאירועים והפרשנות שלנו לגביהם. לחיים יש רק את המשמעות שאנחנו נותנים להם.

נקבל את האנושיות שבנו, נכיר בכך שאנו עשויים לעשות גם טעויות בחיים האלו. נזכור שאין כישלונות בחיים אלא רק למידה. כל מה שאנו עושים תורם לצמיחה ולגדילה שלנו בין אם השגנו את הדברים כפי שרצינו ובין אם לאו. בכל התנסות יש למידה. נלמד אופטימיות ונאמץ חוש הומור. כן, לצחוק קצת על עצמי ועל מה שקורה לי, נלמד לא לקחת את עצמינו כל כך ברצינות.

פעילות גופנית משחררת לחצים

נפעיל את הגוף. פעילות גופנית גורמת להפרשת חומרים מהמוח אשר יוצרים תחושה של רוגע. שיחות עם חברים ובני זוג, להיעזר באנשי מקצוע, מטפלים, פסיכולוגים ואחרים. לשתף במה שמעיק עלי עשוי להוריד מתחושת המועקה.

אפשר ומומלץ לעשות מדיטציה שמלמדת אותנו להניח למחשבות ולהשקיט את הנפש. תרגול קבוע מסייע בהרגעת אותם חלקים במוח שאחראיים על כעס ועל תחושות שליליות ומעצים את החלקים במוח שאחראיים על תחושת שלווה ואושר.

צמחי מרפא ושמנים אתרים המופקים מצמחים מתאימים, מסייעים אף הם להרגעת מערכת העצבים ולהפחתת סטרס/מתח/לחץ.

מומלץ לקבל טיפולי מגע ומגע אנושי בכלל. חיבוק אוהב, ליטופים, כל אלו יוצרים תחושה טובה ועוזרים לגוף ולנפש להתמודד עם סטרס/מתח/לחץ.

תזונה נכונה תומכת במערכת העצבים

תזונה טובה ונכונה מסייעת לגוף לתפקד במיטבו ולתמוך במערכת העצבים וביציבות המנטלית שלנו.

והכי חשוב,  לקחת אוויר  – לנשום !

לא סתם אנחנו משתמשים בביטוי ” אין לי אוויר” כשאנו לחוצים. סטרס משפיע גם על צורת הנשימה שלנו. הנשימה תהיה שטוחה וקטנה בדיוק כמו בזמן של איום על חיינו בסיטואציה בה אנו נדרשים לברוח או להילחם. כשאנו נינוחים ורגועים לנשימה יש אפשרות להיות עמוקה יותר ומלאה יותר. הדרך בה אנו נושמים מלמדת את כל הגוף על המצב בו אנו נמצאים. סטרס= נשימה שטוחה וקטנה. רוגע = נשימה עמוקה ומלאה.

נשימה מודעת עמוקה, מלאה ואיטית משדרת רוגע אל הגוף והמוח.
חיים מלאי נשימה הם חיים מלאי נשמה.
תאמינו בעצמיכם ובחיים, זכרו לומר תודה על כל מה שיש.

הכתבה מאת ד”ר אורית צוקר באדיבות אתר beok - הפורטל לרפואה פרטית

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

המומלצים

עוד ב''בהמומחים''