מתכננים מטבח: בוצ'ר או שיש?

כל מי שמתכנן מטבח חדש עומד בפני ההתלבטות בבחירת משטח העבודה - בוצ'ר או שיש, מה עדיף?

בשיתוף ברק רום | 18/01/2017 06:10
תגיות:

בעבר, החומר העיקרי ששימש עבור משטחי העבודה במטבח היה באופן טבעי- השיש. אולם בשנים האחרונות קמו לשיש מתחרים שונים כמו נירוסטה, אריחי קרמיקה, זכוכית וכמובן הבוצ’ר שהפך לפופולארי במיוחד. יותר ויותר אנשים בוחרים להתקין כמשטח עבודה אצלם במטבח- את הבוצ’ר. הבוצ’ר בלוק הוא לוח מאסיבי עשוי עץ אשר קבל את שמו ממשטחי העבודה הקלאסיים של הקצבים. אז מה עדיף? בוצ’ר או שיש?

הבוצ’ר

עבור משטח עבודה בוצ’ר ישנו מגוון רחב של אפשרויות, סוגי עץ שונים, אופן הרכבת החלקים והצמדתם, העיבוד אותו עבר העץ ותהליכי הגימור שיושמו עליו, אולם, לכל משטחי הבוצ’ר תכונות דומות. כמו כל פריט אחר העשוי מעץ גם לבוצ’ר ישנן תכונות ייחודיות האופייניות לעץ. מי שיש לו חיבה למראה החם והטבעי חומר גלם זה הוא אידיאלי עבורו. משטח בוצ’ר במטבחים יעניק לסביבה אווירה חמימה וביתית אך חשוב להתאים אותו לעיצוב הכללי של המטבח כדי ליצור שפת עיצוב אחידה והרמונית. יתרונותיו של הבוצ’ר שהוא בולם חבטות טוב יותר ממשטחי השיש וכך מונע שבירה של כלים שבירים והוא גם עמיד יותר מהשיש מפני שברים וסדקים, אולם, העץ הוא רגיש מטבעו ולכן חשוב לשמור עליו מפני חומרי ניקוי מעכלים ולהקפיד ליישם שימון תקופתי וליטוש מחודש. הבוצ’ר גם רגיש לחום ועשוי להינזק אם מונח עליו באופן ישיר סיר או תבנית לוהטים.

שיש

ישנם סוגים רבים של משטחי שיש, כגון גרניט, שיש קיסר, משטחי קוריאן, משטחי פירולב, סיליסטון, אוניקס  ועוד. שיש מאבן טבעית מגיע ממקורות שונים ובאיכות המשתנה ממקור למקור. לסוגי שיש שונים תכונות שונות, מראה שונה ומאפיינים שונים אולם ישנם מספר מאפיינים השותפים לכל סוגי השיש באופן כללי. השיש עמיד, צבעו אינו דוהה, אינו מוכתם בקלות וקל מאוד לניקוי, אולם, אם בכל זאת נותרו כתמים על השיש יהיה קשה מאוד להסירם.

לסיכום: גם לשיש וגם לבוצ’ר יתרונות וחסרונות שונים, בחנו, בדקו והתייעצו עם בעל מקצוע, אולם בסופו של דבר ההחלטה על שיש או בוצ’ר היא שלכם.

http://kitchenpt.com/

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

המומלצים