קורס ברמנים: מקצוע ששווה לכם הרבה כסף

מי לא חולם לעבוד בעבודה שבה נהנים, צוחקים ואפילו מבלים ונוסף על כך גם מרוויחים הרבה כסף. מקצוע אחד בלבד עונה על הקריטריונים הללו - ברמן

בשיתוף ברק רום | 23/01/2017 10:19
תגיות:

בניגוד לשנים עברו בהם הברמנים מזגו וודקה רדבול או מקסימום פתחו בקבוק גולדסטאר ולא נדרשה הכשרה מיוחדת להיכנס לבר, כיום עולם הבר שינה את פניו והברמן הפך מחובבן למקצוען . מקצוע הברמן בימינו הוא מקצוע של ממש וכנראה גם המקצוע הכי סקסי בשוק העבודה. נגמרו הימים בהם היה צורך בקשרים כדי לעבוד מאחורי הבר.

היום בעלי הברים מחפשים ברמנים מקצוענים, מוכשרים ובעלי תודעת שירות גבוהה מפני שרק ברמן כזה מסוגל ויכול להעניק ללקוחות בבר חוויה שונה, מיוחדת ומאתגרת ובכך ליצור בידול משאר הברים המתחרים. להזכירכם הוודקה טועמת אותו דבר בכל מקום, כך גם הבירה וכל משקה אחר. אז באמת הסיבה לכך שבר אחד מצליח יותר מאחר ? יש מספר סיבות לכך אך אין כל ספק כי ההון האנושי בבר, כלומר הברמנים עושים את ההבדל המשמעותי. אז איך באמת אפשר להיות ברמן מקצוען שמבין איך עושים את נכון מאחורי הבר ?

גייסתי לעזרתי את יוגב מועלם, מנכ”ל בית הספר המרכזי לברמנים בישראל - “ברמאסטר” ומבכירי המיקסולוגים בישראל. “כדי להיות איש מקצוע אמיתי, ראשית, חובה לרכוש הכשרה מקצועית” אומר יוגב. “והכשרה מקצועית רוכשים קורס ברמנים“. תסביר אני שואלת את יוגב. “פעם היית מזמין בבר וודקה רדבול או בירה כזו או אחרת ומעבר לזה הברמן לא ידע מה להציע. הוא פשוט סתם היה עומד בבר בחוסר מעש.

הברמן היה פסיבי- חיכה שיבקשו ממנו מה לשתות ולא ניגש ולהציע ולחשוף בפני הלקוחות מה יש לו להציע.זה הביא לכך שהלקוחות פשוט השתעממו וחיפשו מקומות אחרים שירגשו אותם ולכן ברים נסגרו בקצב מסחרר- פחות משנתיים ואין בר”. ואיך זה קשור לקורס ברמנים ? “בקורס ברמנים רוכשים כלים מקצועיים ולומדים בהרחבה על כל עולם המשקאות- וודקה, ג’ין רום טקילה וויסקי ברנדי ועוד. לומדים מה זה המשקה מאיפה הוא מגיע סוגים, סגנונות ומאפיינים של המשקה. כמובן שאת כל זה טועמים ומנתחים.

מעבר לכך לומדים את כל עולם הקוקטיילים על סגנונותיהם- חמוצים, מתוקים, מרירים, קלאסיים ומודרניים ועוד. וגם כאן התלמידים טועמים את כל סגנונות הקוקטיילים וכאשר הם יסיימו את הקורס הם כבר מכירים את כל עולם הבר על בוריו ויודעים להתאים לכל לקוח דרינק בהתאם לסגנון שלו ולטעם האישי שלו- הברמן הופך מסתם מישהו בבר לאיש שיח מעניין. מעבר לכך ברמן צריך לדעת להתחבר עם הלקוחות שלו ולגרום להם הנאה ונוחות אצלו על הבר. יתרה מכך, הברמן אמור להעניק ללקוחות שלו תחושה כאילו הם מתארחים אצלו בסלון בבית. כאשר הלקוחות מרגישים נעים ונוח הם חוזרים לבלות אצלו. אף אחד לא חוזר לבלות במקום בו הוא מרגיש זר ומנוכר. בנוסף לזה, ברמן הוא איש מכירות לכל דבר, עליו למכור כמה שיותר דרינקים כדי שהמקום ירוויח וגם כדי שהוא ירוויח שהרי הברמנים ירוויחו כ 10%-20% מסך המכירות שלהם במשמרת. ככל שהלקוח ירגיש יותר מחובר לברמן שלו כך הוא יותר “יסמוך” עליו דבר שיתבטא במכירות גבוהות ובטיפ גבוה יותר. אף אחד לא נולד איש מכירות מאחורי הבר ואת זה אנחנו מלמדים בקורס ברמנים שלנו. בעלי הברים מחפשים את כל התכונות הללו בברמן בדגש על מישהו שיודע למכור וגם לעשות “פאן וגוד טיים”. תחילת המכירה מתחילה בידע. ככל שלברמן יש יותר ידע והבנה מקצועית כך הוא יוכל לחשוף בפני הלקוחות מגוון משקאות בהתאם לסגנון ולאופי שלהם. ברגע שיש לברמן את הכלים המקצועיים הללו אז כל בר ירצה שהוא יעבוד אצלו. על המקצועיות הזאת גם מתוגמלים וברמן מקצועי ירוויח 400-1000 ? במשמרת. עבודת הבר היא מקצוע  וכפי שאמרתי לפני אצלנו בברמאסטר מעניקים לתלמידי הקורסים את כל הכלים המקצועיים ששוק הברים מחפש”. ואיך קורס הברמנים שלכם מצליח להפוך את הברמנים לכאלה מקצוענים ?

“בית הספר שלנו הביא קידמה וחדשנות לענף בתי הספר בישראל והקורסים שלנו מותאמים למה ששוק הברמנים מחפש. היתרונות שלנו רבים אך הייתי אלה הבולטים שבהם-

  1. ברמאסטר הוא בית הספר היחידי בישראל שבו לומדים ומתרגלים בבר אמיתי ולא במקום שמדמה בר. לרשות התלמידים 8 סניפים ברחבי הארץ- הרצליה (בר “הספריה”), באר שבע (מועדון “הפורום”), רחובות (בר “התחנה” ), אשדוד (בר “השלומפר”), תל אביב (בר “המאש”), חיפה (בר “הספריה”), ירושלים (מועדון “האוליבר טוויסט). יש הבדל מהותי בין למידה בבר באמת לבין מקום שמדמה בר. את ההבדל רואים בשטח
  2. ברמאסטר הוא בית הספר היחידי בישראל בו התלמידים מתרגלים את הקוקטיילים עם אלכוהול- ואלכוהול פרימיום ולא מים וצבעים כנהוג בענף בתי הספר לברמנים. כשמתרגלים את הקוקטיילים כל כך הרבה פעמים במהלך הקורס בסופו של דבר זוכרים איך זה טועם ולמי זה מתאים. כשעושים את זה עם מים וצבעים לא באמת מכירים את הקוקטיילים, במקרה הטוב את מכירים את המתכונים שלהם
  3. סטאז’ מעשי- כידוע בכל מקום עבודה מחפשים עובדים עם ניסיון. כאשר אין לך ניסיון הסיכוי להתקבל לעבודה שואף לאפס ובפרט בעולם הבר. אנחנו בברמאסטר “פורצים” את המחסום הזה עבור תלמידי הקורס שלנו בזה שהם משתבצים למשמרות התלמדות בבר שבו הם לומדים כדי לקבל את “השפשוף” הדרוש, כך אחרי הקורס אצלנו אין בר שלא מקבל אותם לעבודה
  4. ברמאסטר מעניק לתלמידיו תעודה בינלאומית של איגוד בתי הספר הבינלאומי W-B-S-A
  5. מחלקת ההשמה- לברמאסטר מחלקת השמה שדואגת לכל הבוגרים למצוא מקומות עבודה בסיום הקורס בהתאם לסביבת המגורים שלהם ובהתאם לסגנון שלהם
  6. ניתן ללמוד אצלנו את קורס הברמנים על חשבון הפיקדון הצבאי
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

המומלצים

עוד ב''בהמומחים''