
האם יש לך את הרעיון הגדול הבא?
מבין כל האפליקציות הקיימות, מדי פעם אנו שומעים על אחת שסוחפת את העולם בסערה. אם יש לך רעיון לאפליקציה כלשהי - רעיון חדש או חידוש לרעיון קיים - יתכן שאתה מחזיק במהפכה הבאה בתחום האפליקציות
מבין כל האפליקציות הקיימות, מדי פעם אנו שומעים על אחת שסוחפת את העולם בסערה. ווייז הישראלית, לדוגמה, מצליחה מאוד גם מעבר לים; סנאפצ’אט שנכנסה לתחום רווי מאוד של רשתות חברתיות ובכל זאת הצליחה להתחבב על המשתמשים הצעירים; וכמובן המשחקים שמציגים רעיון חדש (כגון אנגרי בירדס וקנדי קראש כאשר רק הושקו ועוד בטרם קמו להן מתחרים וחיקויים) או טוויסט רענן המנצל את החדשנות הטכנולוגית כדי להזריק מרץ לרעיון ותיק (טטריס, סנייק ואפילו סוליטייר).

אם יש לך רעיון לאפליקציה כלשהי - רעיון חדש או חידוש לרעיון קיים - יתכן שאתה מחזיק במהפכה הבאה בתחום האפליקציות. אבל לשם כך עליך לפתח אותו, להשקיע בו משאבים ולהפוך אותו מרעיון למוצר. זהו התהליך הידוע בכינויו “פיתוח אפליקציות“.
שלבים בתהליך פיתוח אפליקציות
ראשית, כאמור, ישנו הרעיון לאפליקציה, ותחילה עליך לאפיין אותו באופן בהיר ככל האפשר על מנת לגבש את החזון של צורתו הסופית של המוצר. כך תוכל להבין את הרעיון הרבה יותר טוב בעצמך, לגלות נקודות חוזק וחולשה, לאתר צדדים הדורשים פתרון או חיזוק וכן הלאה; וכן תוכל להעביר את הרעיון הלאה, אל צוות הפיתוח שיבצע את הבניה של האפליקציה בפועל.
שנית, סביר להניח שיהיה עליך להשקיע כסף בפיתוח האפליקציה, בין אם על ידי השקעת הון עצמי או על ידי גיוס כספים ממשקיעים חיצוניים. יש בכך סיכון מסוים, שכן בשלבים הראשונים של התהליך עדיין לא ברור האם ההשקעה תחזיר את עצמה: בחנויות האפליקציות של אפל וגוגל, לדוגמה, יש מאות אלפי אפליקציות שונות ומשונות, שרק חלק קטן מהן מצליח להחזיר את ההשקעה וחלק קטן אפילו יותר גורף רווחים משמעותיים לכיסיהם של בעלי הרעיון. אולם אם אתה מאמין שברעיון שלך יש פוטנציאל להיות מתורגם לרווחים (ולחלופין, אם לא אכפת לך מרווחים משום שהאפליקציה שלך מיועדת לטובת הכלל) - אין מניעה להמשיך הלאה בתהליך.
השלב הבא הוא הפיתוח עצמו, כלומר הבנייה הטכנית של האפליקציה. שלב זה מתחלק למספר שלבי משנה, כגון הוכחת היתכנות, גרסת בטא, בקרת איכות, תיקון תקלות, שיפור ושדרוג; שים לב שכאן גם יתכן שתיאלץ להשקיע כסף או לגייס משקיעים, דבר שעשוי להיות קל יותר כאשר כבר קיימת גרסת בטא שאפשר להציג בפניהם.
כיצד מתמחרים פיתוח אפליקציה?
קיימות מספר שיטות הנפוצות בקרב חברות פיתוח אפליקציות לפיהן ניתן לתמחר את תהליך הפיתוח. דרך אחת, הנפוצה בעיקר כאשר יש צורך בפיתוח אפליקציה תואמת לאתר קיים או פיתוח אפליקציה פשוטה יחסית שאינה דורשת אלגוריתמים מורכבים מדי, היא לתמחר כל אלמנט בנפרד בתוך האפליקציה. שיטת תמחור אחרת מבוססת על תשלום לשעת עבודה. שיטה זו נפוצה יותר כשמדובר באפליקציות מורכבות המצריכות אלמנטים חדשניים, עבודה סבוכה יותר, יצירתיות ומאמץ גדול יותר מצידם של המפתחים.
לסיכום,
נכון שהתחרות בשוק האפליקציות עזה מאוד והסיכוי להפוך למיליונר בן לילה בזכות כמות הורדות משמעותית הינו קלוש. אולם זה גם מה שחשבו האנשים שהגו את וואטסאפ ואת פוקימון גו, ותראו מה קרה לאפליקציות שהם המציאו. אם אתם מאמינים ברעיון שלכם ומבצעים את תהליך הפיתוח כפי שצריך, בהחלט יכול להיות שהרעיון הגדול הבא שיכבוש את העולם התחיל ב
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg