
האם עבור קליק בגוגל צריך לקחת משכנתא?
"מהי עלותו של קליק אחד ויחיד למילת מפתח?", בעצם זו איננה השאלה הנכונה וגם לא השאלה הכי חשובה, אבל היא חלק מחישוב כלכלי ארוך. החזיקו את העיניים פקוחות רגע קט ואם תשרדו את הנתונים היבשים זה ישתלם לכם
להסתכל על תקציב הפרסום בגוגל ולהתייחס אליו רק בחישוב עלויות הקליקים הוא לא מקצועי עד כדי שטחי. עם ראייה כזו אתה עלול לנקות בצעדים הרי גורל אשר ישלחו את לקוחותיך היישר לזרועות המתחרים שלך.

תהליך הפרסום בגוגל?
לאחר שגולש הקליד מילה וביצע חיפוש בגוגל, עולה למולו דף ובו תוצאות החיפוש. הדף מחולק באופן עקרוני לשני חלקים למרות שאין זה ממש נראה כך. בתחילת הדף תוצאות חיפוש של קידום האתרים הממומן של מילות המפתח, ולאחר מכם קישורים לאתרים שעברו קידום אתרים אורגני. ניתן לזהות זאת לפי הסמליל הירוק שכתוב מודעה. מילות מפתח לקידום הממומן ניתן לרכוש באמצעות Google AdWords. המשמעות היא שאתה כלקוח קונה מילת מפתח אשר מתאימה לדרישותייך על כל המשתמע מכך ( שם האתר, תחום עיסוקך ועוד). כאשר גולש יקליד במנוע החיפוש של גוגל את אותה מילת מפתח, יעלה לפניו קישור שרק במידה והגולש לחץ על הקישור אתה משלם, שיטה זו נקראת בקיצור PPC, Pay Per Click. אז מה שהסברתי עד כה היה בעצם איך אתם משלמים על לקוח אשר נכנס כתוצאה מהקלקה על קישור שהוא פועל יוצא של מילת חיפוש. אבל מלבדכם יש עוד בעלי אתרים שמילת החיפוש מתאימה לצרכים שלהם ולגוגל יש מקום מצומצם בראש הדף ארבעה חמישה קישורים כאלה לא יותר מזה. אם כך הלקוח יכנס לקישור הראשון או לשני לכל היותר, אז בעצם התשלום לגוגל כבר איננו לפי ההקלקה הוא בעצם תשלום על המיקום. מה שמכונה בעצם PFP, כלומר Pay For Placement.
כמה עולה כל הקלקה בגוגל?
במכרז על מילת מפתח, אתם מציעים לגוגל תשלום עבור כניסה של לקוח לאתרכם כתוצאה מהקלקה על הקישור של גוגל כלומר PPC. המערכת של גוגל מתוכננת כך שהיא מרוויחה מלחיצה על קישור ולא מהצגת הקישור, כך שרכישת ביטויים לא רלוונטיים לא תעשיר את קופתה של גוגל. היחס בין מספר החשיפות של הקישור למספר הלחיצות עליו נקרא, CTR כלומר , Click Through Rate. וזה בעצם הנתון שמעניין את גוגל והיא מניסיונה קובעת בהתאם את מיקום המודעה. מבחינת גוגל ,ידוע לה כמה אתה מוכן לשלם להקלקה, מדד ה CTR צופה את כמות ההקלקות על הקישור. ניתוח של כלל הקישורים במאגר ינפה את הקישורים עם אחוזי הרווחיות הנמוכה. לדוגמה, אם הראל מוכן לשלם 30 אג’ יותר מאשר נתנאל על מילת מפתח אך צפי ה CTR של הראל קטן יותר מאשר של נתנאל, סיכוי טוב שהקישור של נתנאל יופיע לפני הקישור של הראל. דוגמה נוספת 5X 35 =175, 20 X 30=600, מה הכוונה? במקרה הראשון עלות כל הקלקה 35 אג’ נכפיל במספר ההקלקות שהוא 5 נקבל 1.75 ? לעומת המקרה השני 20 אג’ נכפיל במספר ההקלקות שהוא 30 נקבל 6 ?. וגוגל מסתכלים על השורה התחתונה כמה הם יניבו מהקישור בסה”כ.
לסיכום, יש לקחת בחשבון לאיזה כיוון של קידום אנו רוצים ללכת, לתחום קידום אתרים אורגני או קידום אתרים ממומן, הכלל הוא כזה: אם רוצים המרות באופן מידי אז נלך על הקידום הממומן, אחרת נלך על האורגני.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg