כשטבע וטכנולוגיה נפגשים: הפיתוח הטכנולוגי שיציל חיים

השנה נחשפנו לנתוני משרד הבריאות בדבר המזהמים העמידים בבתי החולים. מאז, לא איחרו להגיע הנתונים המדאיגים בנושא בתי אבות שלא עברו את בדיקת הפתע בעקבות "כשלים סביבתיים". התחושה היא שהשנה- 2017, השנה בה השיקו בתים חכמים ומכוניות חכמות אך בית חולים חכם ? לא אצלנו

בשיתוף ברק רום | 21/06/2017 09:38
תגיות:

האבסורד הוא שהטכנולוגיה שתשנה את התמונה כבר כאן, ואני לא מדבר על יבשת אחרת. כאן בישראל, מדובר בפיתוח טכנולוגי שאושר על ידי ה-FDA, שיש לו את הנתונים והיכולת לטפל בזיהומים בצורה יעילה ללא נזק לבני אדם.

צילום: יח"צ
צילום: יח"צ

בית החולים רמב”ם נמצא עם שיעור הזיהומים הגבוהה ביותר על פי הדוחות שפרסם משרד הבריאות בשנה האחרונה, לצערנו הבשורה לא נגמרת בזה. אליו מתווספים בית חולים הלל יפה, הדסה הר הצופים ועוד.
הנתון המדאיג יותר הוא שבכל שנה מתים קרוב ל-5,000 חולים בשל זיהומים בבתי חולים בארץ.
איך זה מתאפשר? והיכן התודעה הציבורית שלנו כמדינה טכנולוגית, למגר את התופעה הזו?
הדר גונן, מומחה לשיווק ומדיה בתחום הבריאות, אומר “בזמן שבעיות חמורת ככל שיהיו, גובות מספרים קטנים יותר באופן משמעותי כמו סרטן צוואר הרחם או תאונות דרכים, זוכות לסיקור רב בתקשורת ומגיעות לידיעת הציבור, נראה כי הבעיה האמתית נופלת בין הפטיש לסדן”.
אנחנו לא צריכים לחכות למקרה המוות המיותר הבא כדי שמישהו ירים את כפפת הרייטינג. זוהי זכות הציבור לדעת, ואם תשאלו אותי במקרה הזה, עדיף והייתה לו היכולת להשפיע.
היחסים בין סיכויי התמותה של אדם שאושפז ולקה בזיהום לבין אדם שאושפז ולא סובל מזיהום  עצומים- פי 2.27! ותוסיפו לנתון המדאיג הזה את ימי האשפוז שמתארכים פי 1.5 בממוצע ושלא נדבר על אשפוזים חוזרים שקורים לכמעט 10% מהמטופלים שלקו בזיהומים.
בסופו של דבר מדובר בסיכון משמעותי לחיי אדם וגם לנטל כלכלי עבור מערכת הבריאות  שעומד על כ-1.8 מיליארד דולר בשנה אך ורק מאשפוזים, תרופות ולא עלינו- תמותה של אנשים.
אל מול הבעיות  שהעלינו כאן קיימות טכנולוגיות שונות שיכולות להביא את השינוי המשמעותי.
אני לא מדבר על אקונומיקה או כל מני  מחוללי אוזון שגורמים לנזקים בריאותיים לטווח הארוך בקרב בני אדם ומסכנים חיים.

הפתרון האולטימטיבי לבעיה זו הוא “מחולל ההידרוקסיל”. זוהי טכנולוגיה ירוקה וידידותית למשתמש, שפותחה בארה”ב במקור בשביל נאס”א אך מהר מאוד הבינו שהפצתה לכלל הציבור תציל חיים.
מחולל ההידרוקסיל יודע לחקות את פעולת השמש שמייצרת מולקולות חיטוי באופן טבעי לחלוטין ולהכניס את היכולת הטבעית הזו לתוך החלל הסגור שלא זוכה לחיטוי טבעי כי קרני כמעט ולא נמצאות בו.

אחת הסיבות לכך שמדובר במכשיר כה יעיל היא שניתן להשתמש בו בסביבת בני אדם, כיוון שלא מזיק ואפילו קצת לבריאות האנשים הנמצאים בקרבתו. כך ניתן לחטא את האוויר ולטהר אותו ממזהמים באופן שוטף ללא הפרעה לסדר היום וללא חשש בפגיעה בחיי אדם.
היעילות של המכשיר הובאה בדו”ח מעבדה שנערך לפני התקנת המכשיר באחד מבית החולים בארץ ואחרי התקנתו.
הממצאים היו מרשימים. נמצאה ירידה של למעלה מ-98% בחיידים ובעובש. מדובר בנתון יוצא מן הכלל.
“מדובר במהפכה הבאה”. אומר הדר גונן. “לפעמים כל מה שצריך כדי שיתרחש שינוי הוא איזה דמות חריפה בעמדת כוח שתבין שהשינוי נמצא מתחת לאף של כולנו” הוא מוסיף.
המענה לבעיה החמורה הזו נמצא כאן, בישראל, אך כנראה שיש מי שבוחר להתעלם.
אם היה ניתן להתקין את מחולל ההידרוקסיל בכל בתי החולים בארץ המצב שלנו היה מדהים.
אני סבור שלא צריך לחכות למקרה הבא שיתרחש בכדי שהעניים יפקחו ונבין את ההשלכות של חוסר השימוש בפתרון שיכול להציל כלכך הרבה.

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

המומלצים

עוד ב''בהמומחים''