
כל ההבדלים: המדריך המלא לבחירת אבקת חלבון
שפע של אבקות חלבון הוא דבר מבורך לצרכן, אך הוא גם עשוי לבלבל ולהקשות את הבחירה של אבקת חלבון מתאימה. מה ההבדלים בין אבקות החלבון השונות ואיך תדעו לבחור מבין כולן את אבקת החלבון המומלצת עבורכם?

מהי אבקת חלבון?
אבקת חלבון היא תוסף תזונה המכיל חלבון מרוכז בכמות מרובה, לצד מרכיבים שונים נוספים כמו חומרי טעם וריח, ויטמינים, מינרלים, נוגדי חמצון ועוד. אבקת חלבון משמשת כמקור תזונה איכותי של חלבון, החיוני לתהליכים רבים בגוף האדם, ומומלצת לשימוש למי שסובל מחסר בחלבון בתפריט היומי.
מי זקוק להעשרה תזונתית בעזרת אבקת חלבון?
אמנם אבקות חלבון נחשבות כתוסף תזונה לספורטאים, אך בשונה מתוספי תזונה אחרים, תוסף תזונה זה איננו מיועד לספורטאים בלבד, ומשמש קהלים נרחבים. ככלל, אבקת חלבון מיועדת לשימושו של כל אדם אשר מסיבה כלשהי מתקשה להגיע לצריכת חלבון יומית מספקת בעזרת צריכת מזונות המכילים חלבון. הצורך בשילוב אבקות חלבון בתזונה היומית יכול להיות עקב מחלה, עקב תזונה חסרה (אכלנים בררניים, צמחונים וטבעונים) וכמובן - עקב אימון גופני. עבור ספורטאים - חובבנים או מקצוענים - ודאי כאלה שעוסקים בפיתוח גוף, צריכת אבקת חלבון מסייעת להגדלה של מסת השריר ולשיפור ההישגים.
אילו אבקות חלבון קיימות?
ישנם סוגים רבים ומגוונים של תוספי תזונה לספורטאים באתר אמינו שופ, הכוללים בין היתר סוגים שונים של אבקות חלבון. ההבדל העיקרי בין אבקות החלבון השונות הוא מקור החלבון. ישנם שלושה מקורות חלבון לאבקות החלבון - חלבון מי גבינה, חלבון סויה וחלבון קזאין. מעבר לכך, נבדלות אבקות החלבון בתכולה ובהרכב, במחיר, במגוון הטעמים וברמת הספיגה של החלבון. מאפיינים אלה יסייעו לכם בבחירת אבקת החלבון האידאלית עבורכם.
איך בוחרים אבקת חלבון?
ישנם מספר פרמטרים המשפיעים על בחירת אבקת חלבון מתאימה:
- מקור החלבון - החלבון העדיף ביותר הוא חלבון מי גבינה, משום שיש לו מסיסות גבוהה והוא מהווה חלבון מלא וקל לפירוק. בשל כך, אבקות חלבון מי גבינה הן אבקות החלבון המומלצות והפופולרית ביותר. אולם, לאבקות חלבון אלו יש גם חיסרון - טבעונים אינם משתמשים באבקות אלו. כמו כן, שומרי מסורת המקפידים על דיני הכשרות מעדיפים לעיתים אבקת חלבון שאיננה חלבית כדי לא “להסתבך” עם הפרדת בשר וחלב.
- מחיר אבקות החלבון - גם למחירה של אבקת החלבון יש השפעה על הבחירה. מחירי אבקות חלבון נעים בטווחים די רחבים. בהקשר לעלות האבקות, שימו לב לכך שיש להתחשב במחיר ביחס לגודל המארז ולהשוות בין העלויות של מנות ההגשה באבקות השונות. כמו כן, חשוב לא להתפתות למחירים זולים מדי - אבקות חלבון איכותיות יעלו יותר על פי רוב, כשאיכותן מצדיקה את הפער במחירים.
- רמת ספיגה - יש לקחת בחשבון את רמת הספיגה של החלבון ולעשות שיעורי בית לפני שקוראים את האותיות הקטנות על גבי האריזות, כך שתוכלו להבחין בין חלבון איכותי יותר ופחות.
- הרכב ותכולה - עיינו בכובד ראש ברשימת המרכיבים של אבקת החלבון והעדיפו כזו המכילה ויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון, וכן אבקה עם כמה שפחות סוכר, שומן, פחמימות, קלוריות ולקטוז, ועם כמה שיותר חלבונים.
- מגוון טעמים - גם הטעם משפיע על סינון אבקות חלבון, שרבות מהן מגיעות בטעמים שונים ומגוונים, לרבות שוקו, וניל, טופי, קרמל, תות-בננה ועוד.
- מקור אמין ועמידה בתקנים - בחרו אבקת חלבון המיוצרת ומשווקת על ידי מקורות אמינים ומוכרים, שעל אריזתן מוטבעות הוכחות המעידות על עמידה בתווי תקן מחמירים.
המאמר בחסות : STG חברת פרסום באינטרנט
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg