מרפאת פגים: המעבר הקל מבית החולים לחיים בחוץ

אם בתוך כותלי בית החולים ההורים של הפגים מרגישים מוגנים ובטוחים, הרי שמרגע השחרור הם מוצפים בדאגות, פחדים, תחושות הבלבול וחוסר אונים. על המעבר הקל מבית החולים אל חיי הקהילה

בשיתוף ברק רום | 02/08/2017 12:08
תגיות:

האתגרים אשר עומדים בפני ההורים של  היצורים הזעירים האלו כמעט אינסופיים. כל בני המשפחה של העולל יצטרכו לתרום למאמץ המשותף ולהשקיע את כל כוחותיהם הפיזיים והנפשיים כדי להתגבר על הקשיים  להעמיד את העולל הקטנטן “על הרגליים”. אך מעבר לחום, אהבה, תמיכה ותשומת הלב, זקוקים הפגים לשלל טיפולים רפואיים ולמעקב צמוד, לכל אורך שנותיהם הראשונות. לכן, כבר ביציאה מבית החולים, מקבלים ההורים הפנייה למרפאת פגים, בה  יעקבו אחר התפתחותו של התינוק ויעניקו להוריו תמיכה, הדרכה וייעוץ.

מרפאת פגים - המעבר הקל מבית החולים אל חיי הקהילה

אם בתוך כותלי בית החולים ההורים של הפגים מרגישים מוגנים ובטוחים, הרי שמרגע השחרור הם מוצפים בדאגות, פחדים, תחושות הבלבול וחוסר אונים. בשלב זה, מרפאת פגים משמשת כמעין “גשר” המאפשר מעבר חלק מבית החולים אל החיים בקהילה, מסייעת להורים להתאקלם במציאות החדשה ולהתחיל את החוויה המשפחתית “ברגל ימין”.

מרפאת פגים - תחומי הפעילות

התפקיד המרכזי של הצוות הרפואי במרפאת פגים הינו ביצוע בדיקות אבחון ומעקב אחר ההתפתחות של הפג ומתן או הפנייה לטיפולים הנדרשים על מנת לשמור על בריאותו ולמנוע סיכונים רפואיים. ואומנם, מרפאת פגים “אחראית” לא רק על תינוקות עצמם, אלא גם על הוריהם. כך, בנוסף לטיפוליים רפואיים הניתנים לפגים, מציעות מרפאות פגים מגוון שירותים להורים: ליווי פסיכולוגי, הדרכות בנושא התזונה, ייעוץ התפתחותי ועוד. על פי הרוב, יבקרו התינוק והוריו במרפאת הפגים כל שלושה חודשים במשך השנה הראשונה לחיו וכל שישה חודשים בשנותיו השנייה והשלישית. במהלך הביקור במרפאה התינוק יעבור מגוון בדיקות, על ידי רופא ילדים, פיזיותרפיסט, נירולוג ופסיכולוג התפתחותי.

מעקב התפתחותי

על מנת לעקוב אחר ההתפתחות של הפג ולבחון את קצב ואיכות גדילתו הפיזית והקוגניטיבית, הצוות המטפל מבצע בדיקות תקופתיות לאיסוף והשוואת הנתונים לאורך הזמן, כגון:

  • גובה ומשקל הגוף, היקף הראש, הגפיים ועוד.
  • לחץ דם, חום הגוף, דופק, קצב הלב ועוד.
  • תפקודם של החושים, כגון שמיעה וראיה.
  • מוטוריקה עדינה וגסה, פיתוח תנועתיות, תפיסת המרחב וכו’.
  • יכולות ליצור קשר, להגיב לגירויים סביבתיים.
  • מיומנויות קוגניטיביות, יכולת למידה, ריכוז, התמקדות ועוד.
מעקב מניעתי

בנוסף למומים וסיבוכים מולדים, כמו הפרעות במערכת הנשימה והלב, כשלים נירולוגיים או נזקים בראיות, הפגים רגישים באופן מיוחד למחלות זיהומיות ודלקתיות, וירוסים ובקטריות. המטרה של הרופאים במרפאה היא לאתר סיכונים פוטנציאליים בגופו של הפג, למנוע את התפתחותם על ידי מתן טיפול מונע ולחזק את המערכת החיסונית, כדי לאפשר לגופו להתגונן בפני המחלות.

המשך הטיפול

במידה ובמהלך הבדיקות אותרו אצל פג בעיות רפואיות, הרופאים במרפאה ימליצו להוריו על הטיפול המתאים ויפנו אותם במידת הצורך לרופאים בתחומים הרלוונטיים.

מרפאת פגים - למידע נוסף

“מור לאשה” – למגוון בדיקות

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

המומלצים