שיפודי אירופה: חמארה לבנטינית, עם נגיעות שף

שיפודי אירופה היא מסעדת גורמה בגובה העיניים, עם צוות מלצרים מעולה, מוזיקה טובה, אלכוהול משמח ושיפודים עם פירות ים, חיות יבשה וירקות. הגאונות של השף פליקס רוזנטל מייצרת תפריט בטעמים שלא הכרתם וחכו כשתגיעו לקינוחים

בשיתוף ברק רום | 23/08/2017 13:39
תגיות:

באחד הלוקיישנים הכי שווים בתל-אביב, בשדרות רוטשילד פינת הרצל, חוגגת הקיץ הזה שיפודי אירופה שנה להקמתה. שיפודי אירופה, עוד לפני שנגיע לתפריט, היא קודם כל הזמנה לבילוי. המרפסת הענקית שחולשת על השדרה היא המקום המועדף על האורחים, גם בערבי הקיץ החמים של אוגוסט, בהם שישה מאווררי ענק מספקים בריזה של שפת הים. רשת של מנורות זעירות מכסה את המרפסת ומפרידה בין הסועדים לבין כיפת השמיים, באלפי נצנוצים שמחים, שמכריזים כבר מרחוק - כאן הולך להיות שמח. מוזיקת הרקע, שירים מכל העולם - בעברית, יוונית, ערבית, אנגלית, ספרדית, טורקית - מבהירים לאורחים שהם מצטרפים למסיבת חברים של אוכל משובח ואלכוהול טוב, שמתחילה כבר בקבלת הפנים.

צוות שמח של מלצרים תל-אביבים, צעירים, חייכנים, מסבירי פנים ובעיקר מקצועיים, מצליחים בקלות להכניס את האורחים לאווירה העליזה של המקום, כשברור לכולם שכאן לא באים רק לאכול. בשיפודי אירופה באים כדי לבלות ערב שבו תחושת הזמן הולכת לאיבוד.

צילום: AvirA.tlv
צילום: AvirA.tlv

הסוד של המקום הוא בהצלחה לחבר בין שיפודים לבין אירופה. בין מאכלי גריל לסלטי גורמה. בין ישראלים לתיירים ובין שף מוצלח לקהל שיודע להעריך אוכל שהושקעה בו מחשבה ושאר רוח. שיפודי אירופה זה שילוב של חמארה טורקית מרוקאית, עם הגישה האירופית המוקפדת ועם קריצה לשיפודיות הישראליות שכולנו מכירים. תערובת שהיא ייחודית למקום, שאין דומה לו במסעדות שהכרתם, ובקיץ הזה, שנה לאחר הקמת המקום, אפשר להכריז שנוסחת הקסם שנבנתה פה היא מתכון מנצח.

כמו בכל שיפודיה שמכבדת את עצמה, גם כאן השולחנות הרחבים מכוסים במפות נייר, שעליהן תפריטי נייר חד פעמיים. אלא שכאן בראש התפריט מופיע התאריך היומי והסלטים הם ספיישלים שמחכים לכם רק בערב הזה. הכל על פי העונה, חומרי הגלם הזמינים וההשראה של השף באותו יום. “פתיחת שולחן” קוראים כאן לסצינה שבו השולחן מתכסה במה שקוראים מאזטים. אבל שום דבר כאן לא דומה למה שמגישים בשיפודיות שמוכרות לנו משכונת התקווה, תחנות הדלק או יפו. משם רק באה ההשראה. וזה מה שנחת לנו על השולחן מיד כשישבנו:

סלט אבטיח, עם שום, פלפל חריף, עשבי תיבול ובצל. מדובר באחת ההברקות של השף פליקס רוזנטל, שקיבל לידיו את המקום לפני כמה חודשים ולא מפסיק לרענן, לחדש ולהפתיע.

פול ברסק עגבניות, עם בצל וכוסברה, במרקם של מחית טעימה.

וריאציה מקומית על הסאבזי הפרסי - עלי מנגולד, כוסברה ופטרוזיליה עם בצל לבן, מטוגנים בציר טלה. טעים.

צילום: AvirA.tlv
צילום: AvirA.tlv

פרוסות גזר מבושלות בשמן זית, עם עריסה, כוסברה ופיסטוקים. שילוב טעמים שגורמים לחיך לחייך.

צזיקי שעליו סומק בר שנכתש במקום. שילוב מפתיע ומעניין.

חציל בלאדי על האש, שנקלה על גריל פחמי ההדרים שבמקום, עם זעתר, מרווה, פטרוזיליה ובצל סגול. שילוב מדוייק של מרכיבים, למאכל הכי ישראלי שיש.

עגבניות מגורדות עם עריסה, פטרוזיליה, בצל סגול וחומץ שרי.

פרוסות קישוא בלאדי בויניגרד, עם גרידת לימון, שום, שמן זית ומיץ לימון. הקישוא היה פריך וטעים, כמעט חי, ושילוב הטעמים היה כייפי.

סלט גזר וכרוב בעמבה - מחווה לשיפודיות של שנות ה-70. העמבה מהודו.

סלט שעועית לימה שמגיעה מפרו, שם היא גדלה בגבהים, מה שהופך אותה לעשירה בחלבונים. השעועית המבושלת מגיעה עם גבינת פרמזן, רסק עגבניות וצ’ימיצ’ורי. אחד הסלטים השווים של המקום.

סלט עלים עם שלושה סוגי חסה, צנונית ובצל.

פלפל חריף ממולא בבשר טלה. מי שלא חושש לחרוך את לשון יהנה מהשילוב הלוהט.

טרטר טונה, עם עשבי תיבול וריבועי מנגו, ליד צזיקי. אחת המנות היותר כייפיות במחלקת הסלטים.

וכמובן שאי אפשר בלי שלושת הצלחות שהן חובה בכל שיפודיה - טחינה, חומוס וחמוצים. שלשתם נעשים במקום, טריים יום יום.

כל התיבול במסעדה הוא בשמן זית קורינייקי, שלדברי השף הוא מאוד מתאים וחביב על החיך הישראלי.

לצד הפיתות הלבנבנות והרכות המוכרות לכולנו, קיבלנו גם פוקאצ’ה שאותה מכינים במיוחד בתנור שבמקום, משני סוגי קמח. היא פריכה, טעימה, שזופה במידה הנכונה ומשתלבת נפלא עם הסלטים.

בעוד אנחנו נודדים עם המזלג והפוקאצ’ה בין הסלטים, עוברים סביבנו המלצרים שמפנקים את האורחים בצ’ייסרים, שמרימים את האורחים. ככל שהחיך צוחק, המוזיקה הולכת ונהיית שמחה מרגע לרגע וצלחות הסלטים זוכות לריפיל ברגע שהן מתרוקנות.

צילום: AvirA.tlv
צילום: AvirA.tlv

חוץ מהטחינה, החומוס והחמוצים, אל תצפו למצוא במקום את הסלט שאכלתם אתמול. הוא שייך לתפריט של אמש. בערב שלכם מצפות לכם הפתעות חדשות.

אגב, אפשר להזמין רק סלטים, במחיר של 39 שקלים לאדם - פיתרון מעולה לצמחונים, במיוחד כאשר יש גם שיפודים צמחוניים, אבל להיכנס לשיפודי אירופה מבלי לחוות את מגוון השיפודים, זה כמו טיול באירופה הקלאסית מבלי לבקר בכנסייה.

אגף השיפודים מציע שלוש מחלקות - ים, יבשה וירקות. מהים מגיעים שיפודי קוקי סאן ז’אק, שיפודי שרימפס, קלמארי, סלמון במשרה אסייאתי, לובסטר ולוקוס. מהיבשה מוצעים שיפודי פרגית ים-תיכונית, כבדי עוף, לבבות, קבב טלה ופיסטוקים, חאליוואת, שישליק טלה ושיפוד סינטה. במחלקה הצמחונית יציעו לכם שיפודי מיקס ירקות, אספרגוס, ברוקולי, ארטישוק עם גבינת חלומי ושרי, פטריות ירדן ותירס בפרמז’אן. כל השיפודים מגיעים עם רטבים ומטבלים טעימים והם בדיוק במידה שלא תמלא אתכם ותשאיר מקום גם לשיפוד הבא שתרצו לטעום, כי מגוון הטעמים הוא אדיר ובלוטות הטעם מקבלות כאן פינוק שלא תמצאו באף מקום.

מיטיבי לסת יהנו ממבחר הבשרים והדגים שעל הגריל. נתח קצבים אדום, אוכף טלה, ניו-יורק קאט, טי-בון פרה ואנטריקוט על העצם. מהים עולים על הגריל פורל ולבראק.

המקום אוהב ומקדם אלכוהול - מכבי מהחבית, גולדסטאר, קוקטיילים של וודקה טימין, עראק לימונדה, אפרול שפריץ ומבחר יינות.

נשאר לכם מקום לקינוח? ברור. הרי עמוס עוז כבר כתב (“יש ילדים זיג-זג”) שלקינוח יש לנו קיבה נפרדת, שמוכנה לקלוט את המתוק כאילו עד עכשיו לא אכלנו כלום. הגלידה של שיפודי אירופה היא גלידה איטלקית אמיתית - ג’לאטו. את הגלידה מכינים במקום, טרייה יום יום, במכונה מיוחדת שהובאה מאיטליה, עם טעמים מקוריים ויחודיים, ברמה עולמית: מנגו יוגורט, פאטמה - שזו גלידת חלב עם תבלינים, ג’ינג’ר, תמר, חוואייג’, פיסטוק וקינמון. אל תוותרו על הטעם הזה. בננה בראוניז, קוקוס בצק עוגיות, סורבה מלון, גלידה פיסטוק, שוקולד מריר, אגוזי לוז, וקרמל בוטנים מלוח, שגם הוא הפתעה אמיתית לחיך.

חוץ מהגלידה המדהימה, יש גם מאלבי עם מי ורדים שמכינים במקום. כנאפה חמה עם גבינת באפלו ומעליה כדור גלידת קוקוס. שילוב מעולה שגם עליו קשה לוותר, המגיע במחבת ושוחה בים של מתיקות עדינה. ואחד הקינוחים הפופולאריים של שיפודי אירופה - שיפוד של רבע אננס על גריל הפחמים, שמגיע בלוויית שבבי ואפל וגלידת קוקוס בצק עוגיות.

מה יש להגיד? התפוצצנו. רצינו עוד ואי אפשר היה להכניס לפה עוד שבב ואפל אחד. צוות המלצרים ששירת אותנו עקב אחרינו כל הערב, המליץ, פינק ודאג שנטעם מהכי טוב ושנהנה מכל רגע ובאמת שחגגנו. השף פליקס רוזנטל קיבל כאן יד חופשית להגשים את כל הפנטזיות שלו והוא עושה במטבח עבודה גאונית. רוזנטל הוא יצירתי, בעל תעוזה, דמיון ויד של אומן והשילובים המדהימים שהוא מצליח לייצר במנות, ובמיוחד בסלטי הפתיחה, הוא נדיר באיכותו. הוא יוצא מדי פעם למרפסת לסיבוב בין האורחים, נהנה לראות את הצלחות המתרוקנות ולשמוע את המחמאות שמגיעות לו. כשביקשנו ממנו בקצרה לשתף אותנו באני מאמין שלו הוא סיכם: “עשינו כאן חמארה לבנטינית, עם שולחנות רחבים לקהל של חברים, עם מוזיקה שמחה, חומרי גלם מקומיים ואיכותיים וישיבה לערב של בילוי ללא הגבלת זמן. אין עוד מקום כזה. שיפודי אירופה היא מסעדת שף בגובה העיניים. עם אווירה מזמינה, עם צוות מלצרים צעיר וכייפי שיודע את העבודה. מקום שבאים אליו לא רק לאכול, אלא גם לחגוג”.

המקום פתוח מ-12 בצהריים ועד חצות ובמהלך היום מציע עסקיות אטרקטיביות לשוכני שדרות רוטשילד והסביבה. לדוגמא: כוס גזוז/סודה, סלט ירוק וטחינה, בחירה בין מג’אדרה, תפו”א או סלט ירוק וכמו כן שיפוד לבחירה: פרגית, כבד עוף, לבבות או מיקס ירקות (48 ש’). ניתן לשדרג את העסקית הזו עם בחירה בשיפוד של סלמון, ארטישוק, קבב או שרימפס (59 ש’). שתיהן מתאימות ליושבי המשרדים שמסביב, שמבקשים להתפנק בארוחת צהריים קלה ומהירה. יש גם עסקית מפנקת במיוחד, שנועדה למטיילים בשדרה שרוצים להרחיב את מגוון הטעימות ויש להם יותר מחצי שעה ליהנות: שתייה, עם פתיחת שולחן לשישה סלטים, חומוס וסלט עלים ושני שיפודים לבחירה: סלמון, ארטישוק, קבב, קלאמרי, כבד, לבבות או לבראק, ולקינוח כדור גלידה (85 ש’).

https://www.facebook.com/shipudeyeuropa/

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

המומלצים