מקור לאפליה
על אף שמשרד החינוך אוסר לקיים מבחני מיון, הורים טוענים כי בית הספר מקור חיים עורך מבחני מיון לילדים בכיתה א'
הורים לתלמידים מבית הספר הממלכתי~דתי מקור חיים, שבשכונת מקור חיים, טוענים כי גילו שבית הספר מבצע מבחני מיון והערכה לילדים המבקשים ללמוד בו, בניגוד מוחלט לתקנות משרד החינוך.
אחת האמהות ציינה השבוע כי הופתעה לקבל מכתב שבו דווח לה כי בתה "התקבלה" ללימודים במקור חיים, בית ספר על~אזורי.
האם, שהבינה כי הרישום לבית הספר כרוך בתהליך קבלה, החליטה לרשום את בתה לבית ספר אחר, משום שלא רצתה להיות חלק ממוסד חינוכי שמפלה לטענתה תלמידים.
רק לפני כמה חודשים הורה בית המשפט לבטל מבחני מיון והערכה בחטיבות ביניים ממלכתיות~דתיות בעיר, בעקבות עתירה שהגישו הורים לתלמידות במוסדות אלה. כמו כן, נודע כי גם בבית הספר הממלכתי~דתי שברובע היהודי נערכים מבחנים דומים, המאפשרים לסנן מועמדים שאינם נמצאים מתאימים.
"אני מתארת לעצמי שאחת הסיבות שבגינה בתי התקבלה למקור חיים, שהוא בית ספר ציבורי, היא כי שם המשפחה שלי מעיד על השתייכות עדתית 'רצויה'", אמרה השבוע אחת האמהות. "איך יסביר בית הספר שלמרות שהוא שוכן בקרבת קטמון, שבה מתגוררים עולים חדשים רבים מאתיופיה, לא לומד בו אפילו עולה אחד לרפואה?".
למרבה ההפתעה, חלק נכבד מהתלונות הגיע דווקא מקרב הורים לילדים שהתקבלו לבית הספר. לטענתם, הם לא רצו לתת יד לתהליך מיון מצד אנשי מקצוע, שמפלה ולא מאפשר שוויון הזדמנויות. "זה לא המסר החינוכי שאנו רוצים
דוברת התעוררות ירושלמים, מירב כהן, שקיבלה כמה תלונות בנושא מסרה בתגובה כי "מצב בתי הספר החילוניים בעיר בכי רע, ולפיכך יש נהירה לבתי הספר הפרטיים, המנצלים את המצב ובוחרים בשיטות קבלה לא לגיטימיות ובניגוד לחוק. אנו נפעל לקידום וחיזוק בתי הספר הציבוריים, ובמקביל נפעל להפסקת מבחני הקבלה בבתי הספר הפרטיים".
מהעירייה נמסר בתגובה כי "כל בתי הספר הרשמיים בירושלים חייבים לפעול על פי הנחיות משרד החינוך. התלונות הללו לא הגיעו לידיעת מנח"י".