מבג"ץ ועד ראשות אגודת הסטודנטים: שחר בוצר ממשיך לעשות היסטוריה
שחר בוצר מורגל בניצחונות גדולים. הילד, הלוקה בניוון שרירים, שהרחיק עד לבג"ץ וכפה על כל הרשויות המקומיות לסלול גישה לנכים במקומות ציבוריים, הוכיח שוב שהוא ווינר. השבוע נבחר ליושב ראש אגודת הסטודנטים הגדולה בארץ, באוניברסיטת תל אביב
14 שנה מאוחר יותר רשם שחר ניצחון נוסף: בגיל 27 הוא נבחר ברוב קולות לתפקיד יושב ראש אגודת הסטודנטים באוניברסיטת תל אביב.

בוצר, סטודנט לתקשורת ולכלכלה וראש תא הסטודנטים "הדור החדש", פעיל באגודת הסטודנטים הגדולה בארץ כבר ארבע שנים. בין היתר כיהן הנער הנכה כראש מחלקת ההסברה וכסגנו של היושב ראש גיל גולדנברג.
עם פרישתו של גולדנברג השבוע בעקבות סיום לימודיו, נבחר בוצר ברוב קולות כמחליף הזמני. הוא אמנם יכהן בתפקידו רק עד הבחירות הכלליות של האגודה שיתקיימו בקמפוס בעוד כמה חודשים, אולם באגודה כבר מתגאים בו: בוצר הוא מבעלי המוגבלות הבודדים בארץ שהגיעו לעמדת מפתח בגוף
בתפקידו כיושב ראש אגודת סטודנטים, קרוב לוודאי שבוצר יידרש לנהל מאבקים ומשא ומתן מול הנהלת האוניברסיטה וכן מול הממשלה, בנוגע לצמצומים הנערכים בשל המשבר הכלכלי. זאת במסגרת המאבקים שמנהלת התאחדות הסטודנטים הארצית בנוגע לשכר הלימוד ושיפור השירות לסטודנט. אבל למרות גילו הצעיר יחסית, בוצר מורגל במאבקים - וגם בניצחונות.
בשנת 1994 עתר בוצר - אז תלמיד צעיר - לבג"ץ נגד המועצה המקומית מכבים-רעות שבה התגורר. בוצר התעקש על זכותו לגישה נוחה למבנים ציבוריים, כולל בית הספר שבו למד. בשנת 1996 קיבל נשיא בית המשפט העליון דאז, אהרן ברק, את העתירה, ואף חייב את היישוב בתשלום הוצאות המשפט.

"לא חסד מבקש העותר, אלא על הגשמת זכותו הוא עומד", כתב הנשיא ברק בפסק הדין שהיווה את הבסיס לחוק שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלויות. "אני שמח שאוכל להיות סוף סוף ככל הילדים בכיתה", הגיב אז בוצר למעריב, "עד עכשיו, כדי להגיע לשירותים בבית הספר נזקקתי לרבע שעה, ולחלק מהכיתות ולחוגים מסוימים בכלל לא יכולתי להגיע".
האם לאה הוסיפה לאחר הכרעת הדין: "רק רציתי לשמוע שהבן שלי שווה לכל ילד אחר. שחר שלי כבר יסתדר בעצמו עם נכותו, אבל שלא ישימו לו מכשולים בדרך".
השבוע התברר כי שחר אכן הצליח היטב בזכות עצמו. למרות פסק הדין, שנחשב עד היום לתקדימי ועקרוני, בוצר שב והדגיש באוזני חבריו באגודה, כי למרות שהמאבק שאותו ניהל כילד בן 13 פרץ דרך לציבור הנכים בישראל, הוא לא מרגיש כמייצג הנכים.
"הגעתי לתפקיד בזכות פעילות סטודנטיאלית שבה אני עוסק בשנים האחרונות", חזר והדגיש. "מוטלת עליי אחריות גדולה ורבת משמעות לייצג נאמנה 26 אלף סטודנטים באוניברסיטה הגדולה בארץ", הוסיף אתמול, "בשנה הקרובה אנו נקדם מהלך ציבורי רחב לשיפור חייהם של אנשים צעירים במדינת ישראל, מתוך כוונה לעצור את המירוץ הגובר אחר דרכון זר.
"אנחנו עמלים בימים אלה על הכנת מסמך ובו נציג משנה כוללת על האופן שבו אנו רואים את חיי הצעירים בישראל, בהיבטי שוק העבודה, דיור בר השגה וחינוך והשכלה גבוהה ציבוריים".