צילומים נדירים מאוספו של צייד הנאצים מוצגים בחיפה
במשך שנים אסף צייד הנאצים טוביה פרידמן, שאף השתתף בלכידתו של אייכמן, צילומים ומסמכים מתקופת השואה. כעת מוצגים עשרות מהצילומים במרכז האקדמי כרמל

צילום מתוך התערוכה של טוביה פרידמן
בצילומים נראים יהודי אירופה בגטאות, במחנות ההשמדה, וחלקם צולמו על ידי הנאצים דקות לפני ביצוע הוצאות להורג המוניות. כל הצילומים נתונים במסגרות ששוחזרו ושופצו, לקראת הצגתם בתערוכה.
"הצגת התערוכה היא מחווה לטוביה פרידמן, שמפעל חייו היה להביא לדין פושעי מלחמה נאצים", מסר נשיא המרכז האקדמי פרופ' יחזקאל טלר, "אבל חשיבותה בצורך שלנו לא רק לזכור, אלא גם להזכיר לדורות הבאים את אימת הימים ההם".
הצילומים מצמררים בפשטותם
טוביה פרידמן, כיום בן 90, רדף אחר פושעים נאצים מאז סיום מלחמת העולם השנייה, אותה שרד לאחר שנמלט ממחנה העבודה בו שהה, דרך תעלות ביוב. לאחר המלחמה הוא שם לו למטרה לרדוף את הפושעים הנאצים, והיה מבין המסייעים בלכידתו של אדולף אייכמן. מיד לאחר לכידת אייכמן, מסר פרידמן למשטרת ישראל תיק שהכיל 400 עמודים של חומר על אייכמן. על איסוף חומר זה שקד פרידמן במשך קרוב ל-15 שנה.
בשנת 1961 פרסם את ספרו האוטוביוגרפי "הצייד". הספר תורגם לחמש שפות, ויצא בכמה מהדורות.
משנת 1960 פעל לביטול ההתיישנות בחוק הגרמני על פשעי הנאצים, ומאבקו הוכתר בהצלחה בשנת 1979, כאשר הוחלט בבונדסטאג
לבטל את ההתיישנות על פשעי רצח ורצח עם. משנה זו גם החל לצאת להרצאות בארצות הברית ובאירופה, אותן ערך גם על מנת לאסוף תרומות למימון עבודת המכון לדוקומנטציה.
נכון לשנת 2005 הוציא המכון לדוקומנטציה בראשותו של טוביה פרידמן, יותר מ-150 פרסומים וכ-20 ספרים בנושא השואה.
"הצילומים המצמררים בפשטותם ממחישים, ולו במעט, מציאות נוראית שהייתה נחלת היהודים במלחמת העולם השנייה", הוסיף טלר. "בכוונתנו להעביר לאחר יום הזיכרון את התמונות למוסדות אקדמיים נוספים בחיפה, כדי לחשוף עד כמה שנוכל לדורות הבאים מציאות של יהודים חסרי אונים מול מכונת שנאה והשמדה גרמנית ללא יכולת מגן".