גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן
  1. גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן (ראה תמונה).
  2. בחר "כן" (או Yes) בתיבת הדו-שיח שמופיעה.
  3. זהו, סיימת!

סגור


לא לוקחים צ'אנס

בפסח הזה, כך נראה, יישארו חופי סיני מיותמים מישראלים, שנוטים השנה להתייחס ברצינות אל האזהרות. מבחינת סוכני הנסיעות, היעד הזה כלל אינו קיים

א. מרום, א. יבלונקה וי. זילברשטיין | 11/3/2007 11:22 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
בכל שנה לפני חג הפסח עולות לכותרות האזהרות שפרסם המטה ללוחמה בטרור בנוגע לנסיעת ישראלים לסיני. אלא שהשנה, כך נראה, הישראלים גם מתייחסים ברצינות רבה לאזהרה הזו. על פי ההערכות, ישראלים מעטים, אולי כמה מאות בודדות, יפקדו בפסח את החופים הזהובים של סיני, בהשוואה לעשרות האלפים שנהגו לעשות זאת בכל שנה, לפחות עד אוקטובר 2004, אז אירעו פיגועי התופת בטאבה ובראס א-שטן.

"האיום בחטיפת ישראלים ופגיעה בהם בחופי סיני הוא חמור ביותר", נכתב באזהרה האחרונה, "המטה ללוחמה בטרור ממליץ בתוקף לכל הישראלים בסיני לעזוב את המקום לאלתר. זה זמן רב מתקיימים סיכונים ממשיים לביטחונם של מטיילים ישראלים השוהים במצרים כולה". בשורה התחתונה מתמצת המטה ללוחמה בטרור כי "רמת האיום: איום קונקרטי גבוה מאוד. המלצת המטה: להימנע מכל ביקור שהוא ולצאת את המדינה לאלתר". הכוונה , אגב, היא למצרים כולה ולא רק לסיני, ואזהרת מסע דומה תקפה גם בהקשר של ירדן.

במטה ללוחמה בטרור אוהבים מאוד להתפאר ב"הצלחתם" בסתיו 2004, אז פורסמה אזהרה מפני פיגועי טרור נגד ישראלים בסיני, וימים ספורים לאחר מכן אכן בוצעו הפיגועים הגדולים בחופי סיני ובמלון בטאבה - בחול המועד סוכות. "זה לא נושא להתרברב בו", אמר השבוע גורם במשרד ראש הממשלה, "אבל אכן האזהרה בשנת 2004 זכתה להתעלמות והדבר הביא לתוצאה קטלנית ומיותרת".
האזהרה מפני חטיפת ישראלים בסיני פורסמה לראשונה במהלך שנת 2005, ומאז פורסמו מספר עדכונים של הנושא. במהלך השנה האחרונה נרשמו עוד מספר אירועים שמשמשים נורת אזהרה בוהקת לישראלים. בין היתר נעצרו לאחרונה בסיני מחבלים בדרכם לישראל.

וזה כנראה עושה את שלו, כי לפחות על פי סוכני הנסיעות, סיני היא כבר ממש לא יעד מבוקש אצל ישראלים. "לפני כשלוש שנים היו שבעה אחוזים מההזמנות לפסח במחלקת תיירות הפנים ליעדים בסיני", אומר סמנכ"ל הדקה ה-90 דודו מחלב, "אולם במהלך השנתיים האחרונות קיבלנו החלטה שמדובר ביעד מתוח ואין שום סימני התאוששות, ולכן לא חתמנו על חוזים עם בתי המלון בסיני. למיטב ידיעתי, כך נוהגות גם חברות מובילות אחרות. המשמעות היא שכל מי שרוצה לצאת לחופשה בסיני, צריך ליצור קשר באופן עצמאי עם בתי המלון, ואני אומר בפירוש שאין הרבה ישראלים שיעשו את החג הקרוב בסיני. מבחינת סוכני הנסיעות, היעד כלל אינו קיים".

גם רונן קרסו סמנכ"ל השיווק של איסתא מעריך כי בפסח הקרוב יפקדו את חופי סיני רק כמה מאות ישראלים.
צילום: רויטרס
להזכירם: פיגוע בסיני צילום: רויטרס
המצרים לא מרוצים

הירידה במספר הכניסות של ישראלים לסיני מורגשת היטב. אם במהלך 1999 עברו את המסוף בטאבה (מכיוון ישראל לסיני) מיליון בני אדם, הרי שב-2006 עברו רק 650 אלף בני אדם את הגבול. לכאורה גם 650 אלף נראה מספר גדול מאוד של ישראלים, אבל צריך להבין שהמספר הזה מורכב ברובו מתיירים וערבים-ישראלים. כך, למשל, בפברואר האחרון חצו את הגבול מישראל לסיני 45 אלף בני אדם, אבל רק עשרה אחוזים מהם היו ישראלים יהודים. השאר היו תיירים (40 אחוז) וערבים-ישראלים (50 אחוז).

מי שנפגעים בעיקר מהפסקת התיירות הישראלית לסיני הם הבדואים, שהקימו את כפרי החושות לאורך החופים בואך נואייבה, ונהגי המוניות שהובילו את הישראלים מטאבה. בתי המלון שפזורים לאורך רצועת החוף עד שארם א שייח' מרגישים פחות את הפגיעה, שכן הם נהנים מכמות עצומה של תיירים אירופים.

לאחר פרוץ האינתיפאדה השנייה, וביתר שאת לאחר הפיגועים ב-2004, הבינו המצרים כי עליהם למלא את החלל הריק שנותר בגזרת אילת באמצעות

תמריצים ומתנות לסוכני הנסיעות ולחברות תעופה שאחראיות לטיסות השכר מאירופה. הם הורידו באופן דרסטי את גובה אגרות הנחיתה, את מחיר הדלק למטוסים, והבטיחו לסוכני התיירות לפצות אותם במאות דולרים על כל מקום פנוי במטוסי השכר שינחתו בנמל התעופה בטאבה. וזה עבד. כך הצליחו המצרים להעביר לסיני כמעט את כל התיירות מאירופה, שפקדה בעבר את אילת.

איש הקשר של אילת עם מצרים, סמו סמרואי, מספר על תוכניות חדשות לבניית כ-20 אלף חדרי מלון נוספים בגזרת טאבה-נואייבה. התוכניות הללו מוצגות לראווה ובגאווה על ידי המצרים. אבל אל תטעו, המצרים אינם מרוצים כלל מהפסקת התיירות הישראלית לסיני. שר החוץ המצרי אחמד אבו אל-ריט נוהג בכל פגישותיו עם שרת החוץ ציפי לבני להעלות את הסוגיה, ולבקש כי ישראל תבטל את אזהרת המסע למצרים. לבני נוהגת למסור תשובה רשמית קבועה, שלפיה האזהרות נועדו להגן על חיי הישראלים, וכי הדרך היחידה לבטל את האזהרה היא לפעול לסיכול איום הטרור בסיני.

צילום: עודד קרני
ובכל זאת, סיני זה סיני צילום: עודד קרני
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

nrgטורסדילים ונופשונים

nrg shops מבצעי היום

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...
לאייטמים קודמים לאייטמים נוספים
  • פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים