המדריך לאוסטרליה

הטיול הגדול באוסטרליה הוא אחת החוויות הטובות והזכורות ביותר. הנה כמה פרטים חיוניים לכל מי שרוצה לתור את היבשת

טל גור | 17/1/2009 9:20 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
אוסטרליה היא מדינה נפלאה לטיול בגלל גודלה העצום ומגוון הנופים והאטרקציות שיש בה. רוב המטיילים מתחילים את הטיול שלהם בדרום מזרח היבשת, באחת משתי הערים הגדולות, סידני או מלבורן, ומצפינים לכיוון מדינת קווינסלנד, לאורך החוף. זהו גם האזור המתוייר ביותר באוסטרליה.
קו החוף של סידני
קו החוף של סידני צילום: רון בראון, cc-by

חלק קטן מהמטיילים, בעיקר אלו שיש להם זמן וכסף, בוחר לצאת למרחבים האינסופיים, וכאלו יש בשפע באוסטרליה. אפשרות אחת היא מסלול ה-D המפורסם: לנסוע מסידני על קו החוף למלבורן ואדלייד, משם לעלות בקו ישר לכיוון דרווין והטריטוריה הצפונית דרך המדבר שבמרכז היבשת, ולחזור לסידני דרך צפון החוף המזרחי דרך בריסביין. המסלול נקרא כך על שום צורת ה-D שהוא יוצר ביבשת. אופציה נוספת היא לנסוע למערב המדינה דרך אדלייד, לאורך החוף הדרומי, ומשם לטייל באזור פרת' המקסים והירוק יותר.

ויזה
שגרירות אוסטרליה בתל אביב מנפיקה ויזות תייר לאוסטרליה, והיא מאפשרת שהייה של עד 6 חודשים. יש להתחייב שברשותכם כרטיס טיסה חזרה. חל איסור על כל עבודה שהיא, וניתן לקחת קורסים של עד שלושה חודשים. את הבקשה ניתן לשלוח בדואר או על ידי סוכן נסיעות. מחיר הוויזה 280 ש"ח.

תחבורה

בגלל המרחקים העצומים בין הערים הגדולות ואתרי התיירות העיקריים באוסטרליה, המרכיב החשוב ביותר בתכנון הטיול הוא עלויות התחבורה. כדאי מאד לדעת מראש איך אתם מתכוננים לעבור ממקום למקום, והאפשרויות רבות.

טיסה
רוב הטיסות מגיעות לאוסטרליה מאסיה, המשמשת תחנת מעבר לאלו המגיעים מאירופה. מחירי הטיסות הפנים ארציות ירדו משמעותית בשנים האחרונות עם כניסתן של חברות תעופה חדשות
באוסטרליה קרוב ל-300 שדות תעופה, כאשר תשעה מהם בינלאומיים וממוקמים בדרך כלל בערי הבירה.

מלון דרכים במדינת ויקטוריה
מלון דרכים במדינת ויקטוריה צילום: וינס לומברדי, cc-by
שדה התעופה של סידני, Kingsford-smith, קרוב מאוד למרכז העיר, כ-10 ק"מ בסך הכול. הוא שופץ והורחב בעקבות האולימפיאדה של שנת 2000, וכיום הוא משרת כשישה מיליון נוסעים בשנה, עם שירות רכבות מצוין לשכונות הפנימיות. שדה התעופה של מלבורן, Tullamarine, נמצא כ-23 ק"מ מערבית למרכז העיר, והוא השני בגודלו ביבשת אחרי סידני. שדות תעופה בינלאומיים נמצאים גם בבריסביין, בפרת' שבמערב, אדלייד בדרום, דארווין בצפון, וקיירנס וטאונסביל שבצפון מזרח היבשת.

רכבות
ברוב הערים הגדולות התחבורה הציבורית טובה ולא יקרה, למרות שחלק מהשכונות לא זוכות לשירות כמו אלו הקרובות למרכז העיר. בדרך כלל ניתן לקנות כרטיס משולב הכולל רכבות, אוטובוסים, טראמים ולעיתים גם מעבורות.

הכרטיסים לרכבות נמכרים בתחנות או במכונות המיועדות לכך, ונוסע שנתפס ללא כרטיס יכול
לקבל קנס המגיע עד 200 דולר. למרחקים ארוכים, הרכבות יותר נוחות מאוטובוסים, ומציעות חוויה בלתי נשכחת לטיילים, אך הן יותר איטיות ויקרות. נסיעה מסידני לפרת' ברכבת יכולה לקחת 65 שעות, וכך רוב הרכבות מציעות תאי שינה למעוניינים בכך. לפרטים נוספים, חברות  ומחירים באתר הבא.

ישנן מספר חברות רכבות לפי אזורים:
Indian Pacific : סידני- אדלייד - פרת'
The Ghan : אדלייד - אליס ספרינגס - דארווין
The Overland: אדלייד - מלבורן
The XPT : מלבורן - קנברה - סידני - בריסביין
Tilt Train : בריסביין - קיירנס

אוטובוסים
זהו כלי התחבורה הציבורי הזול ביותר באוסטרליה, והאוטובוסים גם מציעים תדירות וטווח יעדים יותר גדול. רוב הנוסעים באוטובוסים בין מדינות הם טיילים שבזכות המחיר הנמוך מוכנים לסבול את אי הנוחות היחסית.  החברה הגדולה ביותר היא Greyhound בעלת קרוב ל-1,000 יעדים יומיים.
הגנים הבוטניים בפרת'
הגנים הבוטניים בפרת' צילום: שילה אלן, cc-by

החברה השנייה בגודלה היא McCafferty's, המכסה את רוב אוסטרליה חוץ ממערב אוסטרליה וטזמניה. באוטובוסים אלו יש בדרך כלל טלוויזיה, וידאו ושירותים, ושתיית אלכוהול לא מותרת בהם. זמן הנסיעה בין סידני למלבורן הוא 13 שעות ועולה בערך 50 דולר. מסידני לבריסביין הזמן הוא 16 שעות ועולה בסביבות 70 דולר. האוטובוסים בתוך הערים הם מערכת משלימה לרכבות וטראמים, כאשר חלקן פועלים 24 שעות ביממה.

מעבורות
השימוש במעבורת נפוץ המיוחד בתוך העיר סידני המחולקת לשניים על ידי מפרץ. בעיר שמונה מסלולים, ומלבד מעברות היא מציעה קטמרנים מהירים. מסלול נפוץ נוסך הוא זה בין מלבורן לטזמניה כאשר המעבורת מסוגלת לנשוא 500 רכבים ו-1,300 נוסעים. זמן הנסיעה הוא בערך 14 שעות והמחיר לא נמוך ממחיר טיסה.

רכב פרטי
מטיילים רבים מעדיפים לקנות רכב כשהם מגיעים לאוסטרליה, לנהוג בו ברחבי המדינה, ולמכור אותו בסוף הטיול. טיול כזה מאפשר חיסכון רב מאד בעלויות התחבורה, ואם קונים רכב גדול יותר אפשר גם לישון בו באתרי קמפינג. מי שמזלו מתמזל במיוחד מוכר את הרכב במחיר גבוה ממחיר הקנייה, וחוסך עוד קצת כסף.

רכבים ישנים מסוג הולדן קומודור ופורד פלקון נחשבים לזולים ואמינותם יחסית גבוהה. בנוסף, מחירי החלפים שלהם זולה עקב התפוצה הרחבה שלהם, אך עם זאת החסרון העיקרי שלהם נעוץ בצריכת דלק גבוהה (ליטר ל-5 ק"מ בממוצע).

מלבורן
מלבורן צילום: סוזן איינסלי, cc-by

בערים הגדולות יש שווקי מכונית שנועדו לטיילים בלבד, כגון Kings Cross car market שבסידני. היתרון בקניית רכב מטיילים היא שבדרך כלל הקנייה כוללת ציוד קמפינג. שימו לב כמה זמן רישוי נותר לרכב, כי רישיון יכול לעלות לפעמים כמו הרכב עצמו. שימו לב גם מאיזה מדינה הרישיון, כאשר מערב אוסטרליה נחשבת לזולה ביותר. ההמלצה העיקרית היא לקנות רכב עם רשיון של המדינה שבה תמכרו אותו.

דילרים אומנם נותנים אחריות על הרכב, אך המחיר שתשלמו יקר משמעותית מקנייה פרטית. עשו מנוי לשירות תיקוני דרכים כגון RACV, הכוללים גרירה ולינה בבית מלון במקרה של תקלה.

קאר פולינג
שיטה נוספת פופולרית במיוחד בקרב המטיילים היא טרמפים או קאר פולינג (Car pooling). בשיטה זו מצטרפים כמה מטיילים לרכב אחד, ומתחלקים בהוצאות הדלק. זו דרך נהדרת לחסוך כסף ולהכיר חברים חדשים למסע בו זמנית. בכל פאב ואכסניה באוסטרליה אפשר לראות מודעות של מטיילים המפרטים לאן הם רוצים להגיע, במטרה למצוא שותפים לנסיעה. גם באינטרנט אפשר למצוא לוחות מודעות רבים כאלה.

לינה

באוסטרליה מבחר רחב של בתי מלון, מוטלים, הוסטלים לתרמילאים (Backpackers), אכסניות נוער ואפילו מספר לא מבוטל של קרוואן פארק ואתרי קמפינג. מחירי הלינה תלויים בעונה, כאשר השיא הוא בזמן חופשות בתי הספר (חופשת הקיץ באוסטרליה היא בין החודשים דצמבר-פברואר).

בתי מלון 
המבחר הגדול ביותר של בתי מלון נמצא בסידני וקווינסלנד, שני יעדי התיירות הפופולריים ביותר של אוסטרליה. כמו בארץ, גם באוסטרליה יש דירוג לבתי המלון, כאשר דירוג של חמישה כוכבים הוא הגבוה ביותר. מחיר חדר במלון כזה יעלה בממוצע יותר מ-200 דולר אוסטרלי ללילה. מחיר מלון ארבעה כוכבים כ-150 דולר בממוצע ללילה, ומחירי מלונות של 2-3 כוכבים בסביבות 90 דולר לחדר ללילה. באזור הכפרי של אוסטרליה פועלים בתי מלון ישנים ומפוארים בסגנון ויקטוריאני עתיק אשר נבנו בתקופת בהלת הזהב.

מוטלים 
המוטלים ממוקמים בדרך כלל בצידי הדרך, ומציעים תנאי לינה מצוינים ובמחירים סבירים של 50 דולר בממוצע ללילה. המוטלים בדרך כלל מאובזרים במקלחת פרטית, מקרר, טלוויזיה, וטלפון. לחלק מהם יש אף בריכת שחייה. מספר רשתות מוטלים פועלות ברחבי אוסטרליה ולמזמינים מראש מספר לילות המחירים יהיו נמוכים יותר. דוגמא לאחת מהן היא Best western.

הוסטלים לתרמילאים (Backpackers)
האופציה המועדפת על טיילים עקב המחיר הנמוך וחיי החברה הטובים. מחיר ללילה בחדר של 4-8 טיילים יעלה בסביבות 12-20 דולר ללילה, ושהות ארוכה תזכה בהנחה מסוימת ברוב המקרים. בהוסטלים יש בדרך כלל מטבח משותף, חדר טלוויזיה, ואינטרנט בתשלום.

בשנים האחרונות חלה פריחה בתחום, וכיום הם מציעים חדרים מחודשים, טלוויזיה בכבלים ומקלחות בחדרים. באזורי התיירות הפופולריים ובערים הגדולות יקדמו אתכם נציגים כבר בתחנת האוטובוס ויסיעו אתכם חינם להוסטל.

מספר הוסטלים התאגדו לרשתות Backpackers ובאפשרותכם להירשם כחברים כדי לזכות בהנחה במקום הלינה הבא. הרשתות הגדולות הן: VIP Backpackers and Nomads Backpackers. אופציה נוספת היא ארגון אכסניות הנוער YHA המאגדת מעל ל-140 אכסניות (קרוב לשליש מההיצע הקיים). חברות עולה בסביבות 50 דולר לאדם, וישנה אפשרות לקנות כרטיס HIC - Hostelling international card כדי להתאכסן במדינות אחרות.

קרוואן פארק ואתרי קמפינג
אוסטרליה היא מדינה נפלאה לקמפינג ושימוש באוהלים, וזאת גם האפשרות הזולה ביותר (5 דולר ללילה לאדם). ברוב המקומות ישנן מקלחות, שירותים, מכונות כביסה ואף מטבח מאובזר, ולכן הם יכולים להוות תמורה מצוינת למחיר שאתם משלמים. האתרים נמצאים כמעט בכל נקודת יישוב על המפה, בדרך כלל באזור החוף ויש לשים לב האם הם מיועדים לקרוואנים בלבד או האם גם לבעלי אוהלים.

פנאי

גם מי שנוסע במטרה לטייל רוצה מדי פעם לנפוש ולנוח. באוסטרליה יש למקומיים דרכים רבות להעסיק את עצמם בשעות הפנאי. ספורט הוא התחביב הנפוץ ביותר לשעות הפנאי כאשר שני שליש מהילדים בגיל בית ספר עוסקים בספורט וקרוב למחצית מהבוגרים פועלים באגודות  במהלך השנה. בלוח השנה הבינלאומי מופיעים אליפות אוסטרליה הפתוחה בטניס, הגרנד פרי של מכוניות הפורמולה אחת ואירועים רבים אחרים.

ספורט הוא חלק אינטגרלי מהתרבות האוסטרלית, ואצל רוב התושבים הוא סוג של דת. אוסטרליה שולטת בספורט האנגלוסקסי כמו ראגבי וקריקט, ואלה הענפים הנפוצים והאהודים ביותר ביבשת. לאוסטרלים גם ספורט משלהם הנקרא פוטי, ומשוחק על מגרשי הקריקט. המשחק דומה לפוטבול אמריקני, אך יש לו חוקים משלו.

ענפי ספורט פופולריים נוספים הם מרוצי סוסים, גולף, שחייה וגלישה. רוב האוכלוסיה באוסטרליה מרוכזת על החופים, וטובי הגולשים והשחיינים בעולם הם אוסטרלים. מלבד ספורט, לא חסר מה לעשות באוסטרליה עם מגוון רחב של גנים בוטניים, מוזיאונים מפוארים, בניינים היסטוריים וחיי לילה עשירים. בנוסף, אוסטרליה מארחת פסטיבלים בינלאומיים הכוללים פסטיבלי סרטים, אוכל  מוזיקה ואמנות.

קניות
מרכזי הקניות והחנויות באוסטרליה פתוחות מ-9:00 עד 17:00 במהלך השבוע. לקראת סוף השבוע (חמישי ושישי) שעת הסגירה מתארכת. יוצאים מן הכלל הן החנויות לממכר מזון כגון Coles ו-WoolWorths, שפתוחות כל יום עד השעות הקטנות של הלילה. כך גם בתי הקולנוע.

אלכוהול
באוסטרליה בדרך כלל לא ניתן לקנות אלכוהול בסופרמרקטים הגדולים, אלא בחנויות המיועדות לכך (הנקראות Liquer shop). בחלק מהמסעדות יש להביא את האלכוהול איתך (BYO - Bring Your Own). האוסטרלים הם צרכנים כבדים של אלכוהול. לפני מלחמת העולם השנייה המדינה הייתה הצרכנית הגדולה ביותר של בירה בעולם והם עדיין אחת המדינות עם הצריכה הגבוהה ביותר. ומעריכים שבממוצע הם מוציאים 25 דולר בשבוע על אלכוהול וצורכים 100 ליטר שנתי. המדינה גם מציגה מיסים כבדים וחוקים נוקשים הקשורים לצריכת אלכוהול כגון האיסור להסתובב בשטח ציבורי עם בקבוק.

האוסטרלים אוהבים בירה מאד, וזה בלשון המעטה. השעה 17:00 באוסטרליה ידועה כ"שעת הבירה" (Beer O'clock). הפאבים מתמלאים באנשים שרק סיימו את עבודתם, עדיין במיטב מחלפותיהם, אשר מצטרפים לקבועי הפאב. הם שותים בדרך כלל בירה אוסטרלית מקומית. בקווינסלנד אוהבים מאד את ה-XXXX המקומית, ובויקטוריה שותים VB. נדיר לראות אוסטרלי שותה בירה אירופאית, ועוד יותר נדיר, בירה אמריקאית.


המידע המלא באתר אוסטרליה

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''אוסטרליה''

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים