מפנק: בני סיידא בוחר את המתכון האהוב עליו

בני סיידא הוא אחד מאלופי ספרי הבישול בישראל, אם מודדים לפי כמות. לכבוד שבוע הספר הוא בוחר את המתכון האהוב עליו מתוך ספרו שיצא השנה. להתפנק כמו בקלאב מפונפן

ירדן לוי | 15/6/2009 10:15 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
בני סיידא, מכותבי ספרי הבישול הפורים ביותר בישראל,  לא רק כותב ספרי בישול לאחרים, אלא גם נוהג להשתמש בהם בביתו. המאכל שהוא הכי אוהב להכין בביתו הוא פילאף אורז עם בשר וירקות. מהשפים האחרים המסתובבים העולם, הוא מעריך מאד את מרק וורה הצרפתי, את פיליפ שוואן ואת השף הישראלי אבי ביטון ממסעדת אדורה.

הקממבר האהוב על בני סיידא
הקממבר האהוב על בני סיידא צילום: מתוך הספר
לכבוד שבוע הספר הוא משתף במתכון האהוב עליו מתוך ספרו "ארוחות מפנקות" (בהוצאת מודן) .
גבינת קממבר מותכת עם פסטו ועגבניות מיובשות

החומרים:
3 כיכרות (125 גרם כל  אחת) גבינת קממבר
5 כפות עיטורי עגבניות של  'אוליביה'

לפסטו:
1 כוס דחוסה עלי ריחן (בזיליקום)
3 שיני שום, קלופות
2 כפות צנוברים
50 גרם גבינת פרמזן או קשקבל, מגוררת
מלח גס
פלפל שחור גרוס
1/2 כוס שמן זית

לסלסת עגבניות ויוגורט:
4 עגבניות, נקיות מתוכן ומגרעינים וחתוכות לקוביות קטנות
3 שיני שום, כתושות
2 כפות פטרוזיליה, קצוצה
1/2

פלפל חריף, נקי מגרעינים וקצוץ
1/4 כוס שמן זית
2 גביעי יוגורט משובח מחלב עיזים
מלח גס

ההכנה:

הפסטו: שמים במיכל מעבד-מזון את כל המרכיבים פרט לשמן, ומעבדים לתערובת חלקה. תוך כדי פעולת המעבד מוסיפים בהדרגה את השמן לקבלת ממרח אחיד.

הכיכרות: מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות). מסירים מכל כיכר גבינה את הציפוי העליון הלבן ומניחים בתבנית. שמים על כל כיכר שכבה של פסטו ומפזרים מעל עיטורי עגבניות. אופים כ-10 דקות עד שהגבינה נמסה מעט.

הסלסה: מערבבים את כל המרכיבים.

ההגשה: מחלקים את הסלסה לצלחות אישיות. חוצים כל כיכר גבינה ומניחים ליד הסלסה. מגישים מייד עם לחם קלוי או באגט טרי.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים