אלטרנטיבה לקוטג': מתכון למלאי כופתא עם גבינת פניר
פתרון יצירתי לאוהבי הקוטג': מתכון להכנה ביתית של גבינת פניר, הגירסה ההודית לקוטג'. את הפניר נוהגים לשלב בתוך מנת מלאי כופתא - כופתאות גבינה ברוטב עגבניות. שתי הצעות טעימות לסדר חדש

המרכיבים:
3 ליטרים של חלב עזים דל שומן (עדיף 0%)
מיץ מלימון אחד
ההכנה:
1. מביאים את החלב לרתיחה בסיר. בעת הרתיחה החלב יתחיל להקציף. כשזה קורה חשוב להנמיך מיד את האש, ולהוסיף את מיץ הלימון. לאחר הוספת מיץ הלימון יש לערבב את החלב במשך 4 עד 5 דקות עד שגושי הגבינה נפרדים מהמים.
2. לאחר סיום הבישול יוצקים את הגבינה ואת הנוזלים לשקית עם בד עדין וסוחטים היטב. את שקית הבד תולים מעל כיור למשך כשעתיים עד ששארית הנוזלים מתנקזים מהשקית והגבינה מתקררת.
3. לאחר הקירור, מוציאים את גוש הגבינה שנוצר וחותכים לריבועים. את ריבועי הפניר מומלץ לטגן עד לקבלת מעטפת זהובה.
המרכיבים:
200 גרם גבינת פניר מגוררת
כוס קמח מנופה
2 תפוחי אדמה עשויים כמחית
שמן לטיגון
לרוטב:
3 כפות שמן
400 מ"ל חלב
2 עגבניות בינוניות חתוכות לקוביות קטנות
כפית כורכום
2 פלפלים ירוקים חריפים חתוכים דק
מלח לפי הטעם
כף אגוזי קשיו טחונים
2-3 כפיות חלב
כפית סוכר
חצי כוס מיקס פירות יבשים טחונים
ההכנה:
1. מערבבים את הגבינה עם מחית תפוחי האדמה וכף קמח.
2. יוצרים כדורים בינוניים ומצפים אותם בקמח.
3. מטגנים את הכדורים בשמן עמוק עד לקבלת צבע חום זהוב.
הכנת הרוטב:
1. מטגנים במחבת את הבצל עד שהוא הופך שקוף.
2. מתבלים בכורכום ומוסיפים את הפלפלים הירוקים.
3. מוסיפים את העגבניות ומטגנים היטב.
4. מוסיפים את החלב לתערובת ומביאים לרתיחה. מערבבים מפעם לפעם.
5. לאחר בישול של 5-7 דקות מוסיפים את הכדורים ומביאים שוב לרתיחה למשך שתי דקות.
6. את המנה ניתן להגיש עם נאן (לחם).
המתכון באדיבות מסעדת "אינדירה", שדרות שאול המלך 4, תל אביב. 03-6954437.
