חפש את היוגורט: עוגת בננות ויוגורט
אגבה, צמח הקקטוס המקסיקני שמשמש כממתיק במקפאי היוגורט של רשת יוגו, עושה עבודה מצויינת. שירית קינן ממליצה להכין איתו עוגת בננות עמוסת כל טוב
הסירופ המתוק המופק מהצמח דומה במרקמו לדבש, הוא אורגני ומכיל כמות קלוריות פחותה. היוגורט מקבל אותו בשמחה.

עוגת יוגורט ובננה צילום: יחסיציבור
עוגת בננה ויוגורט
המצרכים:
2 כוסות קמח
1 כוס סוכר
1 כפית אבקת אפיה
חצי כפית סודה לשתיה
חצי כפית מלח
2 ביצים
1/3 כוס שמן קנולה
1 כוס בננה בשלה ומרוסקת (בין 2 -3 בננות)
חצי כוס יוגורט בופאלו של yogo (ניתן להשיג בכל סניפי yogo)
1 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה:
• מחממים תנור ל- 180 מעלות
• מערבבים בקערה את הקמח, סוכר, אבקת אפיה, סודה לשתיה ומלח.
• בקערה נפרדת מקציפים את הביצים.
• מוסיפים לביצים את השמן, בננות, יוגורט ותמצית וניל ומערבבים
• מוסיפים
את המצרכים היבשים לתוך התערובת.
• מעבירים את התערובת לתבנית אפיה ( 26 או שתי תבניות אינגליש קייק).
• אופים כ- 35-40 דקות.
• ניתן לפזר אבקת סוכר מעל העוגה.