חפש את היוגורט: עוגת בננות ויוגורט

אגבה, צמח הקקטוס המקסיקני שמשמש כממתיק במקפאי היוגורט של רשת יוגו, עושה עבודה מצויינת. שירית קינן ממליצה להכין איתו עוגת בננות עמוסת כל טוב

nrg מעריב | 15/6/2009 16:01 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
רשת היוגורטריות Yogo תרה אחר תחליף הולם לממתיקים המלאכותיים, על מנת ליצור את המנה המתבקשת - מקפא יוגורט מופחת קלוריות. התשובה נמצאה בצמח האגבה (agave), קקטוס שמקורו במקסיקו ומוכר יותר כמשמש בתעשיית הטקילה.

הסירופ המתוק המופק מהצמח דומה במרקמו לדבש, הוא אורגני ומכיל כמות קלוריות פחותה.  היוגורט מקבל אותו בשמחה.

עוגת יוגורט ובננה
עוגת יוגורט ובננה צילום: יחסיציבור
לכבוד המאורע, ובגלל שהמרכיב העיקרי הנקשר ליוגו הוא יוגורט, הנה מתכון לעוגת בננה ויוגורט טעימה בהחלט. שירית קינן, מבעלי רשת yogo אחראית עליו וממליצה בחום לנסות אותו.

עוגת בננה ויוגורט

המצרכים:
2 כוסות קמח
1 כוס סוכר
1 כפית אבקת אפיה
חצי כפית סודה לשתיה
חצי כפית מלח
2 ביצים
1/3 כוס שמן קנולה
1 כוס בננה בשלה ומרוסקת (בין 2 -3 בננות)
חצי כוס יוגורט בופאלו של yogo (ניתן להשיג בכל סניפי yogo)
1 כפית תמצית וניל

אופן ההכנה:
• מחממים תנור ל-  180 מעלות
• מערבבים בקערה את  הקמח, סוכר, אבקת אפיה, סודה לשתיה ומלח.
• בקערה נפרדת מקציפים את הביצים.
• מוסיפים לביצים את השמן, בננות, יוגורט ותמצית וניל ומערבבים
• מוסיפים

את המצרכים היבשים לתוך התערובת.
• מעבירים את התערובת לתבנית אפיה ( 26 או שתי תבניות אינגליש קייק).
• אופים כ- 35-40 דקות.
• ניתן לפזר אבקת סוכר מעל העוגה.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''עוגות ועוגיות''

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים