חמוץ מתוק: מתכון קיצי לעוגת שמנת לימון
אם אין קוטג' -תאכלו שמנת. השף שי איפרגן מציע שבפעם הבאה שתהיו בסופר, תתמקדו בעיקר במדף של השמנת החמוצה. היא אינה יקרה ואפשר לעשות איתה נפלאות. מתכון לעוגת שמנת לימון אוורירית שכיף לאכול בקיץ
עד שנצליח לתקן את העולם - נחסוך קצת. בין מקררי הגבינות, בין כל המעדנים והקציפות מסתתר לו אוצר של ממש, אוצר חבוי אך יקר ערך - השמנת החמוצה.
שמנת חמוצה, בניגוד למצופה, זולה להפליא - חצי קילו עולה חמישה שקלים. שלבו אותה עם גרידת לימון ואיזה ספלאש של וניל והנה קיבלתם את העוגה המושלמת לקיץ: רעננה, קלה, קרמית וגם... נו... חסכונית. יאללה למטבח!

המצרכים:
לתחתית:
145 גרם (1.5 כוסות) פירורי ביסקוויטים
2 כפות סוכר
50 גרם חמאה מומסת
לעוגה:
650 גר' שמנת חמוצה
1/2 כוס סוכר
1/4 כוס דבש
2 כפיות תמצית וניל (או 2 שקיות סוכר וניל)
גרידת לימון מלימון וחצי
4 ביצים
לציפוי:
350 גרם שמנת חמוצה
1 כף + 1 כפית סוכר
2 שקיות סוכר וניל
כלים: קערה, מטרפה, מרית, תבנית עגולה מתפרקת 24 ס"מ, כלי מדידה.
ההכנה:
1. מחממים תנור ל-150 מעלות.
2. מערבבים את כל חומרי התחתית עד שכל הביסקוויטים מלוחלחים (מלשון לחות) בחמאה. משטחים אותם על תחתית התבנית, לוחצים ודוחסים אותם (בעזרת תחתית של כוס מדידה) ומכניסים למקפיא לכ-10 דקות.
3. מערבבים בקערה את השמנת החמוצה, הסוכר, הדבש, הוניל וגרידת הלימון. בעזרת מטרפה, משלבים ביצה אחרי ביצה עד שהבלילה הומוגנית.
2. יוצקים את הבלילה על תחתית העוגה ומכניסים לתנור לכ-45 דקות, עד שהעוגה יציבה בשוליים ועדיין רוטטת מעט במרכז.
3. מערבבים את כל חומרי הציפוי ויוצקים על העוגה מהשוליים למרכז (בכדי שהמרכז לא יבקע - הוא עדיין אינו יציב דיו).
4. מכניסים לעוד 10 דקות ומוציאים מהתנור.
5. מצננים לפחות ל-4 שעות. עדיף להשאיר לילה במקרר.
6. חשוב לציין: למרות שהציפוי לא יציב - העוגה מוכנה. לאחר צינון העוגה הוא יתייצב. אל חשש.
השף שי איפרגן הוא בוגר מכללת הדסה, בעל קייטרינג לארועי קינוחים, יין ואלכוהול. 052-6707186.
