הנסיכה והנשירה: טיפים למניעת נשירת שיער

אפילו פנינה טורנה, בעלת השיער המושלם, נאלצה לעבור טיפול מיוחד בנשירה. עונת השלכת מתחילה בקרוב. מה הסיבות ואיך מתמודדים

דורית בן ארי | 29/7/2009 8:37 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
 
פנינה טורנה. רעמה מתוקתקת
פנינה טורנה. רעמה מתוקתקת צילום: עדו איז'ק
"מאז ומתמיד אני מקפידה לשמור על בריאות השיער שלי", אומרת מעצבת האופנה המתוקשרת פנינה טורנה, המזוהה לא רק עם שמלות הכלה המפונפנות שלה, אלא גם עם מחלפות ראש מתוקתקות לתפארת.

"לצערי, אולי בגלל שאני טסה המון ואולי בגלל הסטרס החלה נשירה, שחייבה במקרה שלי סדרת הזרקות ישירות לקרקפת של שישה עד שמונה טיפולים".

"נשירת שיער היא תופעה הקיימת הן אצל גברים והן אצל נשים", מאשר ד"ר אלכס גינזבורג, מומחה לרפואת עור ומנהל יחידת שיער והשתלות שיער ב"קלאס קליניק", תל השומר. "בין החודשים אוגוסט לאוקטובר, תקופת השלכת של הראש, חלה התגברות בנשירה. בתקופה זו השיער נושר בתהליך הנמשך כשלושה חודשים, כאשר רק בסיומו ניתק השיער מן הקרקפת.

במצב תקין, שיער חדש צומח במקומן של השערות שנשרו, אבל עם הגיל השיער נושר יותר וצומח פחות. אובדן שיער יכול להיחשב כבעיה רק כאשר מתחילים להיווצר אזורים דלילים בראש".

מתי ולמי זה קורה? ד"ר גינזבורג מונה 11 סיבות עיקריות לנשירת שיער אצל נשים:

* חוסר בחלבונים מהמזון שאנו צורכים (בעיקר בקרב צמחונים) עלול להעביר את השיער לשלב ה"מנוחה", בו השיער אינו גדל אלא נמצא במצב סטטי, כדי לשמור על החלבונים החסרים בגוף.

* תת או יתר פעילות של בלוטת המגן: תופעה הפיכה, אם דואגים לקבל טיפול מתאים.

* חוסר באבץ ועודף ויטמין A וכן חוסר בברזל עקב דיאטה לא מבוקרת או וסת חזקה.

* גלולות למניעת היריון (גם כאשר מפסיקים ליטול אותן) ותרופות נגד קרישת דם, דלקות, דיכאון, לחץ דם וכולסטרול. מחלות המלוות בחום גבוה
או מחלות זיהומיות עלולות לגרום לנשירת שיער רצינית. לרוב אובדן השיער במקרים אלו הוא זמני, והמחזור הרגיל של צמיחת השיער עשוי להתחדש לאחר חודשים ספורים.

* לחץ בעבודה, שעות עבודה ארוכות ומיעוט בשעות שינה או מנוחה.

* למי שיש נטייה לנשירת שיער או התקרחות גנטית הורמונלית טראומה, למשל תאונה או גירושים, יכולה להוות קטליזטור לנשירה.

* כימותרפיה גורמת לשיער להתפרק ולנשור, כשלושה שבועות מתחילת הטיפולים, והמטופל עלול לאבד עד 90 אחוז משיער ראשו. טראומה נפשית או פיזית איבוד דם וירידה ברמת החלבונים בדם עקב לידה. במקרים אלו מומלץ ליטול ויטמינים מיוחדים ולנהוג בשיער בעדינות יתרה (לא למתוח אותו, לא לייבש בפן ולהעדיף סירוק במברשת עדינה).

* בגיל המעבר ישנה ירידה חדה ברמת האסטרוגן, דבר החושף גם את הנשים להשפעה ההרסנית של ההורמון הגברי על זקיקי השיער.

* לאחר הלידה. זקיקי השיער שרויים בשלב הצמיחה בתקופת ההיריון ולאחר הלידה. עקב שינוי במצב ההורמונלי זקיקים אלה חוזרים, ובכמויות גדולות, לשלב המנוחה ולנשירה - דבר המתבטא בנשירה מוגברת ביותר. תופעה זו היא זמנית, ובדרך כלל צפיפות השיער שבה למצבה הרגיל תוך חודש עד שישה חודשים מיום הלידה.

"חשוב לטפל בהידלדלות השיער ולא להזניח, כי ניתן להחזיר עטרה ליושנה", מוסיפה ד"ר מרינה לנדאו, מומחית לרפואת עור."'מינוקסידיל', ספריי להתזה על הקרקפת, יכול להצמיח את השיער במידה ולמתן את הנשירה, וטיפול באמצעות מזותרפיה, שיטת הזרקה לקרקפת של ביוטין, ויטמינים ופנטנול עושה את העבודה.
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים