טארט פטל וקרם פסיפלורה

קרם הפסיפלורה המתוק, עם הגוונים החמצמצים והפטל השחור, מעניקים לטארט הזה רעננות מנצחת. ההכנה של הטארט מצריכה מעט מאמץ, אבל השף מאיר דנון מתדמור מבטיח שזה משתלם

nrg מעריב | 31/7/2009 7:43 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
טארט פטל וקרם פסיפלורה
טארט פטל וקרם פסיפלורה צילום: שירן כרמל
החומרים:
לבצק:
125 גר' חמאה בטמפרטורת החדר
85 גר' אבקת סוכר
25 גר' אבקת שקדים
גרגירים מחצי מקל וניל
1 ביצה
210 גר' קמח
4 גר' מלח

לקרם הפסיפלורה:
80 גר' מיץ לימון
120 גר' סוכר
2 ביצים
150 גר' חמאה חתוכה לקוביות
פרי מפסיפלורה אחת

להגשה:
2 אריזות פטל שחור, לא חמוץ מדי.

ההכנה:

הבצק:
1. מכניסים את החמאה לקערת המיקסר ובאמצעות וו הגיטרה מעבדים אותה היטב למרקם חלק. מוסיפים את אבקת הסוכר וממשיכים לעבד.

2. מוסיפים את אבקת השקדים, המלח וגרגירי הווניל ואת הביצה. לבסוף מוסיפים את הקמח ומעבדים כמה שניות עד חיבור החומרים בלבד. בשלב זה הבצק אמור להיות גושים-גושים.

3. מוציאים את הבצק מהקערה ומאחדים אותו לכדור ביד (ללא לישה). משטחים אותו לדיסק בעובי כ-1 ס"מ ועוטפים בניילון נצמד.

4. מניחים במקרר לשעתיים לפחות.
5. מכינים תבנית אפייה שטוחה ועליה נייר אפייה.

6. מרדדים את הבצק לעובי 3 מ"מ. מניחים במרכז התבנית
רינג טארט בקוטר 22 ס"מ או מסגרת ריבועית בצלע של 22 ס"מ, ומניחים את הבצק המרודד בתוכו.

7. מקפידים להניח היטב את הבצק ברינג. כדי לעשות זאת מרימים מעט את שולי הבצק ודוחפים לפינה שבין הרינג לתבנית. משאירים את שולי הבצק ליפול אל מעבר לשולי הרינג. מחוררים את הבצק במזלג ומכניסים למקרר לכשעה.

8. מחממים את התנור ל-170–180 מעלות. אופים את התחתית כ-10 דקות, מוציאים מהתנור ובסכין חדה מורידים את עודפי הבצק שהשתפלו אל מחוץ לרינג.
9. מחזירים לאפייה כ-15 דקות נוספות עד שהבצק שחום ואפוי לחלוטין ומוציאים מהתנור. מצננים.

קרם הפסיפלורה:
1. בקערה מאחדים את מיץ הלימון, הסוכר והביצים, ומבשלים על בן מארי עד שהתערובת מגיעה ל-84 מעלות (צריך לקנות מדחום פעם אחת... זאת ההזדמנות).

2. מצננים את התערובת ל-55 מעלות ומעבירים לבלנדר, מוסיפים את החמאה ומעבדים כ-3 דקות.
3. מעבירים לקערה ומוסיפים בעדינות את הפסיפלורה. מצננים לפחות שעתיים.

ההגשה:
1. ממלאים את תחתית הבצק בקרם הפסיפלורה עד גובה הבצק ומסדרים מעל את הפטל. מחזירים למקרר עד השימוש.

2. מעטרים בעלי נענע טריים ומגישים.
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''עוגות ועוגיות''

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים