פשטידת בטטה וגבינות
ככה פשוט, בלי מהלכים מסובכים, זורקים לווק ירקות, מוסיפים גבינות, טעמים ושולחים לאפייה שבסופה עולה על גדות התבנית ארוחת הצהריים הצמחונית שלכם. מתכון של השף ברק חורש מטרה

פשטידת בטטה וגבינות צילום: שי אפקין
4 כפות שמן זית
2 בטטות גדולות מקולפות, שטופות וחתוכות לקוביות קטנות
1 כרישה חתוכה לטבעות דקות
1 בצל גדול מקולף, שטוף וקצוץ
2 דלעת ערמונים מקולפות, מרוקנות מגרעינים וחתוכות
לקוביות גדולות (לא חובה)
1 פלפל גמבה חתוך לקוביות קטנות
1קופסא קוטג' (250 גר')
1 שמנת חמוצה (200 גר')
50 גר' חמאה רכה בטמפרטורת החדר
3 ביצים
5 כפות קמח תופח
מלח
טימין טרי
אופן הכנה:
1) מקפיצים בווק את הבצל והכרישה עם שמן הזית עד שהבצל הופך לשקוף.
2) מוסיפים לווק את שאר הירקות ואת החמאה, מערבבים ומטגנים עד לריכוך הירקות.
3) מערבבים היטב את שאר החומרים בקערה.
4) מוסיפים את הירקות לקערה, מערבבים היטב ומעבירים לתבנית עם נייר אפייה או משומנת היטב. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של כ-180 מעלות, למשך כ-45 דקות.
המלצת השף:
1. להגיש את הפשטידה בליווי יוגורט עם גרידת לימון
2. ניתן להוסיף לפשטידה גבינה צהובה מגוררת
3. לאוהבי השום - ניתן להוסיף לווק כ-6 שיניים שלמות