סמבוסק חומוס
הסמבוסק של כרמלה אבישר

סמבוסק חומוס צילום: רובי קסטרו
1/2 קילו גרגרי חומוס מושרים ללילה
2 כפיות מלח
4 בצלים, קלופים ומגוררים בפומפייה
שמן
מלח ופלפל
כמון לבצק
קילו קמח
3/4 כוס שמן
2 כוסות מים
כף מלח
2 כפות שמרים יבשים
2 כפות סוכר ההכנה
ההכנה:
1. מכניסים את החומוס לסיר לחץ, מכסים במים, סוגרים ומביאים ללחץ על אש גבוהה. מבשלים בלחץ כרבע שעה. כשהלחץ יורד פותחים את הסיר, מוסיפים שתי כפיות מלח, מערבבים ומסננים מהמים.
2. מכניסים את החומוס למעבד מזון וטוחנים במשך שנייה?שתיים, לא יותר, כדי שהמרקם יישאר גס ולא ייעשה משחתי.
3. בזמן שמכינים את החומוס מטגנים את הבצלים במעט שמן עד שהם זהובים ורכים.
4. מערבבים את הבצל עם החומוס ומתבלים עם מלח, פלפל וכמון לפי הטעם. נותנים לתערובת
לנוח בזמן שמכינים את הבצק.
5. מערבבים את הקמח, הסוכר, המלח, השמרים והשמן. מוסיפים את המים בהדרגה עד שמתקבל בצק חלק ואחיד שנוח לעבוד איתו.
6. קורצים מהבצק כ-35 חתיכות ומרדדים כל חתיכה לעיגול בקוטר 10-13 סנטימטר. שמים במרכז כל עיגול כף גדושה מתערובת החומוס.
7. סוגרים את הסמבוסק על ידי קיפול לחצי ומהדקים את נקודת החיבור על ידי לחיצה בין שתי אצבעות.
8. מטגנים כל סמבוסק בהרבה שמן כחצי דקה עד דקה מכל צד עד שהוא מזהיב.