עקיצה מתוקה: מתכוני חג וטיפים של מיקי שמו

עוקץ הדבורה ההונגרי, קרמבל התפוחים הבריטי, ועוגיות הפלורנטין האיטלקיות, מרכיבות את אוסף ראש השנה של מיקי שמו. שבועיים לפני החג, הוא מביא שלושה מתכונים דבשיים

ירדן לוי | 4/9/2009 9:12 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
קולקציית העוגות הנפלאה של מיקי שמו לראש השנה הקרוב מצטיינת בעדינות. המתוק מתוק שנקשר כל כך לחג הזה, משאיר את סימניו בעוגות אבל לא בולע אותן וכנראה שלא במקרה. כדאי מאוד לנסות את קרמבל התפוחים ואת פלורנטין הטופי.

שיהיה עשיר ולא בהיר
שיהיה עשיר ולא בהיר צילום: יחסי ציבור
אם חשקה נפשכם לאפות בבית, ממליץ מיקי שמו לשמור על הכללים הבאים: 

1) הסוד באפיית עוגות דבש טמון בחומרי הגלם - חשוב להשתמש בדבש איכותי וכהה, אם הולכים על דבש בהיר אז רואים את התוצאה בעיניים – העוגה לא תראה כעשירה בדבש. צריך לזכור שכשאנחנו אוכלים את הטעם הראשון אנחנו חווים בעיניים, ומעבר לכך בדבש כהה יש גם יותר ויטמינים ומינרלים, שהן סגולות בריאותיות חשובות.

2) במתכוני העוגות דבש יש להקפיד על יחסים נכונים בין הסוכרים ליבשים: ברגע שכמות הסוכרים עולה לאין שיעור על כמות היבשים (הקמח), רוב הסיכויים שהעוגה תצא קעורה, כלומר תיפול.

3) מעבר לכך, חשוב להקפיד כי שילוב הדבש במתכון יהיה כזה שנוח לשלבו במרקמים נוספים, ובעברית: דבש שלא חומם או שישב הרבה זמן על המדף והתקשה, עלול לגרום לתקלות בעוגה ולכן הקפידו לחמם את הדבש לפני האפייה ולהפוך אותו למרקם שיהיה זהה למרקם שאר המרכיבים בעוגה.

4) בראש השנה דבש מהווה כתחליף לסוכר, ולשם כך נחליף חלק מכמות הסוכרים הרגילים בדבש. החלפה זו טובה במקרה של אפיית חלות, בצק שמרים לעוגת שמרים, בצק שמרים למאפים שונים וכדומה. בצורה זו המאפה המתקבל מתעשר בסגולות בריאותיות וגם נשמר למשך זמן רב יותר (כי הדבש הוא חומר משמר.

5) כדאי לזכור כמה דברים חשובים: כמות היבשים צריכה לעלות על כמות הסוכרים; הקצפה מרובה לא נותנת קצף אוורירי יותר, להיפך. עוגות המבוססות על קציפת ביצים, מוטב לנפות את הקמח הנכנס אליהן, כדי למנוע את נפילת העוגה.

הנה שלושה מתכונים מגרים במיוחד. תמורה גבוהה מובטחת למי שיעשה מאמץ וייצור את עוגת עוקץ הדבורה. בדוק.
 
עקיצת הדבורה
עקיצת הדבורה צילום: יחסי ציבור

עוקץ הדבורה

עוגה חגיגית המורכבת מבצק בריוש שמרים וקרם וניל בציפוי קרנץ שקדים.

החומרים:
לבצק בריוש:
1/2 כוס חלב
25 גר' שמרים/שמרית
5 ביצים
10 גר' מלח (2 כפיות)
50 גר' סוכר (1/4 כוס)
500 גר' קמח (3 וחצי כוסות)
250 גר' חמאה

ההכנה:
1. מערבבים בקערת המיקסר את החלב והשמרים ומוסיפים מעל את הקמח.

2. מערבבים בקערה נפרדת, ביצים, מלח וסכר בעזרת מטרפה ידנית, מוסיפים לקמח ומתחילים בפעולת הלישה.  8 דק' במהירות איטית ו-3 דקות במהירות בינונית.

3. מיד לאחר מכן, מוסיפים את החמאה החתוכה לקוביות קטנות ומערבבים במהירות בינונית עד שהחמאה נבלעת בבצק ומתקבל בצק בעל מרקם חלק. 

4. מוציאים 1/2 מכמות הבצק ול-1/2 הנותר מוסיפים גרירה

מ-2 תפוזים. ממשיכים בלישה עוד 1/2 דקה.  את 2 חלקי הבצק, עוטפים בניילון נצמד (כל אחד עטוף לחוד).

5. משאירים בטמפ' החדר עטוף בניילון נצמד לשעה, או עד אשר מכפיל הבצק את נפחו. 

6. פותחים את הניילון הנצמד ובעזרת כפות ידיים פתוחות מרדדים אותו שנית ומוציאים את כל האוויר מהבצק. 

7. עוטפים בניילון נצמד שנית ומכניסים למקרר למשך 3-4 שעות (או ללילה ע"מ לעבוד עם הבצק ביום המחרת).

ציפוי קרנץ שקדים:
נוגטין שקדים:
2 חלבונים
1/2 כוס דבש
1/2 1 כוסות שקדים מולבנים פרוסים

ההכנה:
מרדדים את הבצק ומניחים בתבנית מתאימה, מפזרים את תערובת השקדים ואופים בחום של 180 מעלות כ-15 דקות.

לקרם וניל:
1 מיכל  שמנת מתוקה
1ו-1/4  כוס  חלב
1 חב' אינסטנט פודינג, וניל

ההכנה והרכבת העוגה:
1. מכניסים לקערת המיקסר את השמנת המתוקה והחלב ומיד לפני תחילת ההקצפה, את האינסטנט פודינג ומתחילים להקציף במהירות בינונית במשך 2-3 דקות עד קבלת קצף יציב. 

2. לאחר האפיה חוצים לשני חלקים מניחים חלק אחד על השולחן מרטיבים בסירופ סוכר ממלאים מניחים את החצי השני עם הנוגטין שקדים למעלה על  הקרם ובוזקים אבקת סוכר.

עוגת דבש ואגוזי מלך

עוגת דבש
עוגת דבש צילום: יחסי ציבור

עוגת דבש המתאימה לחיך הישראלי ,צבעה בהיר,טעמה ארומטי אך לא חריף וגדולתה שטעמה משובח יותר מספר ימים אחרי אפייתה.

החומרים:
1 כוס דבש
1 כוס סוכר
1 כוס שמן קנולה/תירס
1 כוס מים
2 ביצים
1/2 3 כוסות קמח
1 כפית סודה לשתיה
1 כפית נס קפה
1 כפית קינמון
1/2 כפית ציפורן
1/2 כפית אגוז מוסקט
3 חלבונים
1/2 כוס סוכר
1/4 כוס אגוזי מלך טחונים

ההכנה:
1. בקערת מיקסר עם גיטרה מערבבים: דבש, מים, שמן, 2 ביצים, כוס סוכר.

2. מקציף בקערת מיקסר: 3 חלבונים ו-1/2 כוס סוכר לקצף תפוח ויציב.

3. מוסיפים את כל החומרים היבשים לקערת הדבש ובסוף מקפלים אליהם את קציפת החלבונים.

4. מוזגים ל-2 תבניות אינגליש-קייק  מפזרים אגוזים ויוצרים מבנה שיש. אופים ב- 170c כ-40 דקות.

שטרודל תפוחי עץ וצימוקים לבנים מבצק פילו בדבש

שטרודל וינאי
שטרודל וינאי צילום: יחסי ציבור

החומרים:
3 עלי פילו
5 תפוחי עץ קלופים מסוג גרנד סמיט
1/2 כוס סוכר + 1/4 כוס דבש
25 גר' חמאה
1 שקית סוכר וניל
1/2 כוס צימוקים לבנים

ההכנה:
1. מבשלים את התפוחי עץ עם החמאה,חצי כוס סוכר+הדבש ושקית סוכר וניל.

2. מוסיפים את הצימוקים הלבנים ומקררים.

3. פורסים את 3 עלי הפילו-כך שנוצרת חפיפה של 50% ביניהם, מורחים חמאה מומסת-שכבה דקה.

4. מניחים את התפוחי עץ בצד הקרוב מימין לשמאל.

5. מגלגלים לגלילה,מורחים בביצה טרופה ואופים ב-195C כ-20 דקות.

6. מפזרים אבקת סוכר ומגישים, אפשר עם גלידת וניל או קצפת.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''עוגות ועוגיות''

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים