לאמה יוגה? סודות של נזירים טיבטיים

רק מעטים מבין הנזירים הטיבטיים נחשפו לתורה שמטרתה האמיתית היתה לקחת אותם אל מעבר למוות. לאמה דבורה צביאלי חושפת טפח מאחד הסודות השמורים ביותר של הבודהיזם העתיק: היוגה

לאמה דבורה צביאלי | 26/4/2010 9:50 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
אתה עומד בפתח הסטודיו ליוגה ואנשים חולפים על פניך: זרם הולך ומתעצם של מתרגלים נלהבים, הנהנים לפתל את גופם בתנוחות האקזוטיות של היוגה. אם תטה את אוזנך לשיחתם, תשמע את המילים "צ'קרות", "ערוצי אנרגיה" ו"פראנה". אבל עבור מי שמתרגלת בודהיזם טיבטי, זה נשמע מאד מדהים. במסורת הטיבטית נושאים אלו נחשבו לסודיים ביותר, והנה בארצות המערב בימינו מיליונים רבים של מתרגלי יוגה משיחים בהם.

הלימוד על הגוף הפנימי הועבר על ידי הלאמות הטיבטיים רק לאחוז זעיר מתלמידיהם – כאלו שלא זו בלבד שסיימו בהצטיינות יתרה את תכנית הלימודים המפרכת בת למעלה מ-20 שנה במנזר, אלא גם סיימו חמש שנות לימוד בקולג' הטנטרי, במהלכן למדו את התרגול הסודי הבסיסי. רק אז ניתן לימוד זה, ואף זאת בחדרי חדרים – שיטות סודיות המאפשרות להפוך את גופנו זה לגוף של מלאך.

הלימוד לא הוענק בקלות, משום שהוא קשה ונדיר ויקר ביותר. הוא דורש מידה עצומה של אמונה, מאמץ ואומץ לב. בנקודה מסוימת במהלך לימוד זה התוודע התלמיד לתנוחות היוגה, לנשימות מיוחדות ולתרגולים סודיים אחרים, המיועדים להכינו לקראת הפיכתו לישות מוארת. והנה היום יש, לפי אחת ההערכות, כ-20 מיליון בני אדם בארצות הברית לבדה, העוסקים במה שנחשב לאחד התרגולים הסודיים ביותר במסורת של הדלאי לאמות. 
sxc
נחשב לאחד התרגולים הסודיים ביותר במסורת של הדלאי לאמות. יוגה sxc
התוכנית הגדולה

מרבית מתרגלי היוגה היום רואים בה שיטה מתוחכמת של תרגול גופני. הם מקווים לזכות בגוף חזק וגמיש, ומקווים אולי להוריד במשקל. אך היוגה גדולה לאין שיעור מתרגול פיזי גרידא, שהוא נתח זעיר מתוכנית גדולה בהרבה, שבאה לקחת אותנו אל מעבר למוות. והלא תודו: גם מתרגלי היוגה המבריקים ביותר הולכים ומזדקנים, וזאת אפילו תוך כדי התרגול. יש כוח הגורם לגופנו להזדקן, ובסופו של דבר למות. את הכוח הזה ניתן לעצור ואף להפוך. זו הייתה כוונתה המקורית של היוגה, להתמיר מצב קיומי אומלל זה שלנו.

ויש שהגשימו זאת, והם כאן, ללמדנו. בכוחה של היוגה להפוך את גופנו לגוף האור של ישות מוארת, המסוגלת בו בזמן להופיע על אינספור פלנטות, באינספור מופעים שונים, ולהוביל את כל היצורים שם לעונג מושלם.

אלא שכדי להביא לתמורה כה דרסטית של הגוף והתודעה יש צורך ללמוד גם את שאר חלקי הדרך. מה שאנחנו מכנים "יוגה" הוא למעשה לא יותר מאחוז אחד של התרגול, חלק מלימוד הרבה יותר גבוה והרבה יותר נרחב: ידע שנמסר לנו על ידי המורים הקדושים על אודות האופן שבו ניתן להתמיר את גופנו ותודעתנו לאלו של מלאכים.

נוכל רק לדמיין את שעשוי להתרחש אם כל אותם מיליוני אנשים המנסים לעמוד על ראשם ייחשפו לשאר חלקי הלימוד, יבינו את המנגנון הנסתר המריץ עולם זה שלנו, ישיגו בו שליטה ויראו כיצד משתלבת היוגה ב"תכנית הגדולה", שבה כולנו נהפכים למלאכים מושיעים של אינספור יצורים בעולם.

היוגה סוטרה, ספרו של היוגי הקדום מאסטר פטנג'לי, מכיל כ-196 פסוקים, ורק שלושה מתוכם עוסקים בתנוחות היוגה. הוא מהווה הצגה מדהימה ונפלאה של כל הלימוד הבודהיסטי, הגלוי והנסתר כאחד; בהבנתו העמוקה הצליח מאסטר פטנג'לי לרכז ידע עצום זה לתוך ספר קטן וקצר - ועם זאת, הלימוד ישים לחיינו כאן ועכשיו,

ובמיוחד הוא מלמד כיצד נוכל לשרת בעזרתו את הזולת, אנשים השרויים בכאב, או שהם עצובים. וכי מה הפלא? הלא שירות שכזה הוא לחם חוקם של המלאכים.

מאסטר פטנג'לי נחשב לאחד מגדולי המורים של הודו העתיקה, והיה איש מדהים. הלימוד שמיוצג ביוגה סוטרה שלו הועבר במנזרים של הודו בעיקר במהלך האלף הראשון לספירה, ובשל כיבושים של שבטים שבאו מאירן באלף השני, הוא ירד שם למחתרת ונהפך לנחלתם של מתרגלים טיבטיים.

תרגול נאות של היוגה על כל ענפיה יביא אותנו, בשלביו המתקדמים, לפגוש מלאכים. אם היינו כנים ורציניים בתרגולנו, מגיע יום בו אנו פוגשים מלאך, ומשנוצר הקשר – או היוגה (שפירושה גם איחוד) - הם מתחילים ללמד אותנו. ובעוד אנו רואים בהם מלאכים, הם עדיין עשויים להיראות כאנשים רגילים לאחרים בסביבתנו, וזה לא מפתיע.

אך מטרת היוגה היא לא רק להפגיש אותנו עם מלאכים, כי אם גם לאפשר לנו להפוך לאחד מהם. כאשר תודעתנו וערוצי הגוף הפנימי שלנו מיטהרים, גופנו משתנה בהדרגה. בו בזמן, העולם שסביבנו עובר תמורה ומיטהר, שכן הוא יציר אותן האנרגיות שיוצרות את גופנו ואת תודעתנו. המלאך, הישות המוארת, יכולה אמנם להופיע כאדם רגיל, אך בו זמנית היא גם פועלת למען כל היצורים, בכל העולמות.

אם נשב רגע עם עצמנו, נעצום את עינינו ונתבונן אל תוך לבנו, קרוב לוודאי שנגלה שמטרה נשגבה זו הייתה בעצם משאלת לבנו הכמוסה ביותר, מאז ומתמיד! אין זה מקרה שרבים כל כך פונים לתרגול היוגה בימינו – זוהי הבשלה של חסד רב שהם צברו במשך אלפי גלגולים קודמים, בתרגול של דרכים רוחניות מתקדמות, שאותו הם אינם זוכרים. אלו הם, אם כן, זמנים מיוחדים במינם, שבהם עומדת לרבים מאתנו הזכות של חסדי העבר, ויוצרת תנאים לפגוש בלימוד קדוש זה ולממשו עוד בחיינו אלו.

ב-11 עד 15 במאי תתקיים סדנה ראשונה בסדרת סדנאות יוגה תיאורטיות ומעשיות מעמיקות, בהנחיית לאמה דבורה בשיתוף עם מורה היוגה שמעון בן אבי ומורים בכירים נוספים. הלימוד יתקיים במרכז בית אורן, יערות הכרמל.­פרטים נוספים 

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

לאמה דבורה צביאלי

צילום:

תלמידתו של קן רינפוצ'ה גשה לובסנג תרצ'ין ז"ל. לומדת תחת הנחייתם של גשה מייקל רואץ' ולאמה קריסטי מק'נלי, ב-Diamond Mountain, אשר באריזונה ומלמדת דהרמה וכתבים ממסורות היוגה של הודו וטיבט בארה"ב ובארץ

לכל הטורים של לאמה דבורה צביאלי

עוד ב''ד''ר דבורה צביאלי''

כותרות קודמות
כותרות נוספות

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים