מאפיסיונרית: שי לי ליפא מכינה מאפינס

בריאים, עסיסיים או מושחתים, עם פירות, תבלינים, אגוזים או שוקולד לבן - איך אתם אוהבים את המאפינס שלכם? שי לי ליפא מלמדת להכין עוגות קטנות ואישיות שעושות מצב רוח

שי לי ליפא | 26/5/2010 8:00 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
צונאמי הקאפקייקס ששטף את העולם, וגם את ישראל, הציף אותי דווקא בגעגועים למאפינס הצנועים והטובים. בעוד הקאפקייקס מצריכים הקצפת ביצים ומתקשטים בציפוי קרמי מחייב, המאפינס קלים להכנה, מסתפקים בערבוב קצר של החומרים ויאללה לתנור. נכון שהמראה שלהם מרשים פחות והמרקם מעט דחוס, אבל זה גם סוד קסמם. כל מה שצריך הוא שתי קערות, כף ערבוב, תבנית שקעים ותנור אפייה וקיבלתם מאפה מצוין לפתוח איתו את היום (או לקחת לעבודה לנשנוש בשעות הקשות‭.(‬ עכשיו רק צריך לבחור.

נתחיל בכמה כללים שכל מאפינסיונר מתחיל צריך לדעת:

* לא שוכחים לחמם מראש את התנור.
* מערבבים את החומרים היבשים (קמח, סוכר, אבקת אפייה ועוד ) בקערה אחת ואת החומרים הרטובים (ביצים, שמנת, יוגורט ועוד ) בקערה נפרדת.
* מאחדים את תכולת הקערות על ידי ערבוב קצר, רק עד לקבלת תערובת אחידה.
* יוצקים לתבנית רק עד ‭3/4‬ מגובה השקעים.
* אופים עד להזהבה והתייצבות.
צילום: דניה ויינר סטיילינג: דיאנה לינדר
מאפינס. מערבבים ויאללה לתנור צילום: דניה ויינר סטיילינג: דיאנה לינדר
מאפינס תפוחים ותבלינים נימוחים ומבושמים

החומרים ל‭16-‬ מאפינס:

2 כוסות ‭280)‬ גרם) קמח
1 כוס ‭200)‬ גרם) סוכר
 2 כפיות אבקת אפייה
 ‭1/2‬ כפית קינמון
 ‭1/4‬ כפית ציפורן טחון
 ‭1/4‬ כפית זנגביל טחון
2 ביצים
 2 גביעים ‭400)‬ גרם) יוגורט ‭3%
100 גרם חמאה מומסת
 2 תפוחים קלופים וחתוכים לקוביות בגודל 1 ס"מ


ההכנה:

‭.1‬ מחממים תנור ל‭180-‬ מעלות ומשמנים תבנית שקעים.
 ‭.2‬ מערבבים קמח, סוכר, אבקת אפייה, קינמון, ציפורן וזנגביל בקערה. ‭
3.‬ בקערה נפרדת טורפים ביצים, מוסיפים יוגורט וחמאה מומסת ומערבבים. 
4.‬ יוצקים את תערובת הביצים על תערובת

הקמח, מוסיפים קוביות תפוחים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
 ‭.5‬ יוצקים לתבנית עד ‭3/4‬ מגובה השקעים.
 ‭.6‬ אופים ‭25-20‬ דקות עד להזהבה והתייצבות. 
7.‬ מצננים היטב ושומרים בכלי אטום מחוץ למקרר עד יומיים או במקרר עד ארבעה ימים.

מאפינס גרנולה עשירים ומשביעים

החומרים ל‭12-‬ מאפינס:


2 כוסות ‭280)‬ גרם) קמח מלא
 1 כוס ‭100)‬ גרם) שיבולת שועל
 1 כוס ‭200)‬ גרם) סוכר חום בהיר
 2 כפיות אבקת אפייה
 ‭1/2‬ כפית מלח
2 ביצים טרופות
 1 כוס ‭240)‬ מ"ל) חלב
 ‭1/2‬ כוס ‭120)‬ מ"ל) שמן קנולה
 ‭1/2‬ כוס אגוזים שבורים גס
 ‭1/2‬ כוס צימוקים


ההכנה:


‭.1‬ מחממים תנור ל‭180-‬ מעלות ומשמנים תבנית שקעים.
‭.2‬ מערבבים קמח, שיבולת שועל, סוכר, אבקת אפייה ומלח בקערה.
‭.3‬ בקערה נפרדת טורפים ביצים, מוסיפים חלב ושמן קנולה ומערבבים.
‭.4‬ יוצקים את תערובת הביצים על תערובת הקמח, מוסיפים אגוזים  וצימוקים ומערבבים רק עד
לקבלת תערובת אחידה.
‭.5‬ יוצקים לתבנית עד ‭3/4‬ מגובה השקעים.
‭.6‬ אופים ‭25-20‬ דקות עד להזהבה והתייצבות.
‭.7‬ מצננים היטב ושומרים בכלי אטום מחוץ למקרר עד יומיים או במקרר עד ארבעה ימים.

צילום: SXC
יכול גם להיות מושחת. מאפינס שוקולד צילום: SXC
מאפינס גזר עסיסיים ובריאים

החומרים ל‭16-‬ מאפינס:

2 כוסות ‭280)‬ גרם) קמח מלא
 1 כוס ‭200)‬ גרם) סוכר חום בהיר
 2 כפיות אבקת אפייה
 2 ביצים
 2 גביעים ‭400)‬ גרם) יוגורט 3%
 ‭1/2 ‬ כוס ‭120)‬ מ"ל) שמן קנולה
קליפה מגוררת מתפוז אחד 1 ו‭1/2-‬ כוסות ‭150)‬ גרם) גזר מגורר

לציפוי:

‭1/2‬ כוס צנוברים (לא חובה)

ההכנה:

‭.1‬ מחממים תנור ל‭165-‬ מעלות ומשמנים תבנית שקעים.
 ‭.2‬ מערבבים קמח, סוכר ואבקת אפייה בקערה.
‭.3‬ בקערה נפרדת טורפים ביצים, מוסיפים יוגורט, שמן קנולה, קליפת תפוז וגזר מגורר ומערבבים.
 ‭.4‬ יוצקים את תערובת הביצים על תערובת הקמח ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה.
 ‭.5‬ יוצקים לתבנית עד ‭3/4‬ מגובה השקעים. מפזרים מעל מעט צנוברים.
‭.6‬ אופים ‭25-20‬ דקות עד להזהבה והתייצבות. 
7.‬ מצננים ושומרים בכלי אטום מחוץ למקרר עד יומיים או במקרר עד ארבעה ימים.

מאפינס שוקולד לבן ואוכמניות יפהפים ומושחתים

החומרים ל‭14-‬ מאפינס:

1 ו‭1/2-‬ כוסות ‭210)‬ גרם) קמח
‭3/4‬ כוס ‭150)‬ גרם) סוכר
 2 כפיות אבקת אפייה
 2 ביצים
 2 גביעים ‭400)‬ גרם) שמנת חמוצה
 100 גרם חמאה מומסת
 2 כפות שמן קנולה 
100 גרם שוקולד לבן שבור לקוביות
 1 סלסילה קטנה ‭130)‬ גרם) אוכמניות טריות (או 250 גרם אוכמניות קפואות מופשרות ומסוננות)
ההכנה:

‭.1‬ מחממים תנור ל‭180-‬ מעלות ומשמנים תבנית שקעים.
‭.2‬ מערבבים קמח, סוכר ואבקת אפייה בקערה.
 ‭.3‬ בקערה נפרדת טורפים ביצים, מוסיפים שמנת חמוצה, חמאה מומסת ושמן קנולה ומערבבים.
 ‭.4‬ יוצקים את תערובת הביצים על תערובת הקמח, מוסיפים שוקולד ואוכמניות ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה.
 ‭.5‬ יוצקים לתבנית עד ‭3/4‬ מגובה השקעים.
‭.6‬ אופים ‭25-20‬ דקות עד להזהבה והתייצבות.
 ‭.7‬ מצננים היטב ושומרים בכלי אטום מחוץ למקרר עד יומיים או במקרר עד ארבעה ימים.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים