מאפיסיונרית: שי לי ליפא מכינה מאפינס
בריאים, עסיסיים או מושחתים, עם פירות, תבלינים, אגוזים או שוקולד לבן - איך אתם אוהבים את המאפינס שלכם? שי לי ליפא מלמדת להכין עוגות קטנות ואישיות שעושות מצב רוח
נתחיל בכמה כללים שכל מאפינסיונר מתחיל צריך לדעת:
* לא שוכחים לחמם מראש את התנור.
* מערבבים את החומרים היבשים (קמח, סוכר, אבקת אפייה ועוד ) בקערה אחת ואת החומרים הרטובים (ביצים, שמנת, יוגורט ועוד ) בקערה נפרדת.
* מאחדים את תכולת הקערות על ידי ערבוב קצר, רק עד לקבלת תערובת אחידה.
* יוצקים לתבנית רק עד 3/4 מגובה השקעים.
* אופים עד להזהבה והתייצבות.

החומרים ל16- מאפינס:
2 כוסות 280) גרם) קמח
1 כוס 200) גרם) סוכר
2 כפיות אבקת אפייה
1/2 כפית קינמון
1/4 כפית ציפורן טחון
1/4 כפית זנגביל טחון
2 ביצים
2 גביעים 400) גרם) יוגורט 3%
100 גרם חמאה מומסת
2 תפוחים קלופים וחתוכים לקוביות בגודל 1 ס"מ
ההכנה:
.1 מחממים תנור ל180- מעלות ומשמנים תבנית שקעים.
.2 מערבבים קמח, סוכר, אבקת אפייה, קינמון, ציפורן וזנגביל בקערה.
3. בקערה נפרדת טורפים ביצים, מוסיפים יוגורט וחמאה מומסת ומערבבים.
4. יוצקים את תערובת הביצים על תערובת
.5 יוצקים לתבנית עד 3/4 מגובה השקעים.
.6 אופים 25-20 דקות עד להזהבה והתייצבות.
7. מצננים היטב ושומרים בכלי אטום מחוץ למקרר עד יומיים או במקרר עד ארבעה ימים.
החומרים ל12- מאפינס:
2 כוסות 280) גרם) קמח מלא
1 כוס 100) גרם) שיבולת שועל
1 כוס 200) גרם) סוכר חום בהיר
2 כפיות אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
2 ביצים טרופות
1 כוס 240) מ"ל) חלב
1/2 כוס 120) מ"ל) שמן קנולה
1/2 כוס אגוזים שבורים גס
1/2 כוס צימוקים
ההכנה:
.1 מחממים תנור ל180- מעלות ומשמנים תבנית שקעים.
.2 מערבבים קמח, שיבולת שועל, סוכר, אבקת אפייה ומלח בקערה.
.3 בקערה נפרדת טורפים ביצים, מוסיפים חלב ושמן קנולה ומערבבים.
.4 יוצקים את תערובת הביצים על תערובת הקמח, מוסיפים אגוזים וצימוקים ומערבבים רק עד
לקבלת תערובת אחידה.
.5 יוצקים לתבנית עד 3/4 מגובה השקעים.
.6 אופים 25-20 דקות עד להזהבה והתייצבות.
.7 מצננים היטב ושומרים בכלי אטום מחוץ למקרר עד יומיים או במקרר עד ארבעה ימים.

החומרים ל16- מאפינס:
2 כוסות 280) גרם) קמח מלא
1 כוס 200) גרם) סוכר חום בהיר
2 כפיות אבקת אפייה
2 ביצים
2 גביעים 400) גרם) יוגורט 3%
1/2 כוס 120) מ"ל) שמן קנולה
קליפה מגוררת מתפוז אחד 1 ו1/2- כוסות 150) גרם) גזר מגורר
לציפוי:
1/2 כוס צנוברים (לא חובה)
ההכנה:
.1 מחממים תנור ל165- מעלות ומשמנים תבנית שקעים.
.2 מערבבים קמח, סוכר ואבקת אפייה בקערה.
.3 בקערה נפרדת טורפים ביצים, מוסיפים יוגורט, שמן קנולה, קליפת תפוז וגזר מגורר ומערבבים.
.4 יוצקים את תערובת הביצים על תערובת הקמח ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה.
.5 יוצקים לתבנית עד 3/4 מגובה השקעים. מפזרים מעל מעט צנוברים.
.6 אופים 25-20 דקות עד להזהבה והתייצבות.
7. מצננים ושומרים בכלי אטום מחוץ למקרר עד יומיים או במקרר עד ארבעה ימים.
החומרים ל14- מאפינס:
1 ו1/2- כוסות 210) גרם) קמח
3/4 כוס 150) גרם) סוכר
2 כפיות אבקת אפייה
2 ביצים
2 גביעים 400) גרם) שמנת חמוצה
100 גרם חמאה מומסת
2 כפות שמן קנולה
100 גרם שוקולד לבן שבור לקוביות
1 סלסילה קטנה 130) גרם) אוכמניות טריות (או 250 גרם אוכמניות קפואות מופשרות ומסוננות)
ההכנה:
.1 מחממים תנור ל180- מעלות ומשמנים תבנית שקעים.
.2 מערבבים קמח, סוכר ואבקת אפייה בקערה.
.3 בקערה נפרדת טורפים ביצים, מוסיפים שמנת חמוצה, חמאה מומסת ושמן קנולה ומערבבים.
.4 יוצקים את תערובת הביצים על תערובת הקמח, מוסיפים שוקולד ואוכמניות ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה.
.5 יוצקים לתבנית עד 3/4 מגובה השקעים.
.6 אופים 25-20 דקות עד להזהבה והתייצבות.
.7 מצננים היטב ושומרים בכלי אטום מחוץ למקרר עד יומיים או במקרר עד ארבעה ימים.