רקסי בשחקים: מיליוני תיירים טסים עם הכלב

טרנד תיירות בעלי החיים הפך לתופעה עולמית, ולמעלה מארבעה מיליון חיות מוטסות מדי שנה ברחבי העולם. קבלו את הוטרינר ד"ר קריינר, שהפך בלי כוונה לסוכן הנסיעות של הכלבים

נתיב נחמני | 13/6/2010 10:29 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
רבים מאיתנו, בעלי החיות, נקרעים כל אימת שאנו נאלצים לטוס לחו"ל ולהותיר מאחור את חיית המחמד שלנו. רובנו כמובן דואג להשאיר אוכל ומים, ואף לבקש מהשכן או בן משפחה שייכנס מדי פעם לוודא שהכלב או החתול חשים בטוב ושהרהיטים לא ניזוקו, אבל רגשות האשם לא מרפים מאיתנו לרגע. גם כשאנו מטיילים ברחובותיה של לונדון או גולשים במדרונות הסקי של שווייץ, דמותו של בעל החיים האהוב ניצבת מול עינינו ומיד חודרת תחושת החרטה ועולה השאלה מדוע לא צירפנו גם אותו לטיול המשפחתי.

אבל מתברר שחרף הבעייתיות הטכנית והפרוצדורלית בהטסת בעלי חיים לחו"ל, באחרונה מסתמנת מגמה של אנשים שרוצים את בעל החיים שלהם צמוד אליהם גם במועדון הנופש בצפון איטליה או בזמן כיבוש הרי האלפים. לא תאמינו, אבל טרנד תיירות בעלי החיים הפך לתופעה חובקת עולם, ולא פחות מארבעה מיליון בעלי חיים מוטסים מדי שנה ברחבי העולם. יתרה מכך, יש כאלה שמבקשים בעבור חיית המחמד שלהם רק את הטוב ביותר ומוכנים לשלם סכומי כסף גדולים כדי שיצטרף לטיסה מלווה בעל הכשרה וטרינרית.
צילום: יהונתן שאול
חיפש פתרון ללקוחות, והקים אימפריה. ד''ר איתן קריינר צילום: יהונתן שאול
בנבכי הביורוקרטיה

אחד האנשים ראשונים שראה את הפוטנציאל העולמי בעסק הנולד הוא ד"ר איתן קריינר, 51, וטרינר מהיישוב מכבים. קריינר חיפש פתרון ללקוחותיו חסרי האונים נוכח הביורוקרטיה הסבוכה של מדינות שונות בכל הנוגע להכנסת בעלי חיים לשטחן, ובלי להתכוון לכך מצא את עצמו מקים אימפריה: "טרמינל פור פטס", סוכנות נסיעות לחיות מחמד, הראשונה והגדולה במזרח התיכון.

"שמנו לב שרבים מלקוחותינו מתקשים לטוס עם החיות שלהם לחו"ל ושקיים חוסר מודעות מוחלט באשר לנהלי הטיסה והכנסתם לחו"ל", אומר קריינר. "הנהלים משתנים ממדינה למדינה, מתעדכנים כל הזמן ובין כה כרוכים בביורוקרטיה מסובכת. בנוסף, גילינו שמי שרוצה לשנע בעל חיים, נאלץ לדאוג לכל התהליך בעצמו. כך, במשך שנים, אנשים התייעצו עם מוכר בחנות חיות שיודע רק להתאים להם את כלוב הטיסה; עם וטרינר שמבין לרוב רק בחיסונים ובסוכן נסיעות שיודע למכור להם כרטיס, אבל לא יודע בדיוק מהי הפרוצדורה של קבלת בעל החיים בנמל היעד או בפעולות שצריכות להיעשות בעצירות ביניים. יש כאן המון סוגיות שצריך לקחת בחשבון".

קריינר ראה את האתגר והסתער עליו בזרועות פתוחות. לפני כתשע שנים, יחד עם אנשיו, הוא החל ללמוד את נהלי שינוע בעלי חיים ברחבי העולם ואת שיטות הפעולה של המכס ושל הרשויות הווטרינריות במדינות השונות. לאחרונה אף היו צריכים קריינר ואנשיו ללמוד את הסדרי הביטחון

ברחבי העולם, בשל החשש של חלק מהמדינות שיכניסו פצצות לשטחן בתוך גופם של בעלי חיים.

"עם כל המידע שהיה לנו, ניסינו לשווק את עצמנו במשרדי נסיעות בארץ, אבל התברר שכלל לא היינו צריכים", אומר קריינר. "הם אמרו לנו שאנחנו מתפרצים לדלת פתוחה ושהם רק מחפשים מישהו שיוריד מהם את העול הזה. אמנם לא המצאנו פה את הגלגל, אבל שכללנו אותו מאוד: עד לעשור האחרון רוב תנועת חיות המחמד בעולם הייתה במקרים שבהם הבעלים היו מעתיקים את מקום מגוריהם לחו"ל. כיום התחום התפתח עד כדי כך שאנשים שולחים את בעלי החיים שלהם לחו"ל לבדם או עם מלווה מוטס, כדי שיוכלו להצטרף לבעליהם בכל מקום בעולם".

ואכן , העסק הלך והשתכלל עם הזמן ולאחרונה התפתח לרשת בינלאומית. "כמו כל ישראלי טוב למדנו לעשות את כל הקומבינות האפשריות כדי לקצר את ההליכים ולעקוף את הבירוקרטיות השונות", מספר קריינר. "לדוגמה, לאחרונה היינו צריכים להטיס כלב מהודו לאירופה, אבל העברנו אותו דרך ישראל כי אחרת הוא היה צריך להיות בחצי שנת הסגר במדינת היעד".

צילום: יח''צ
מודעה פרסומית להטסת בעלי חיים של חברת אל על צילום: יח''צ
פודל בביזנס

אבל לא כל הלקוחות של סוכנות הנסיעות הם אוהבי חיות, בלשון המעטה. קריינר מספר על אדם, שרצה להטיס את הכלב שלו לטיול לרוסיה בתנאי אחד. "הוא ביקש לא לראות את הכלב לרגע, הוא אמר שהוא לא סובל אותו. הוא ביקש שנטיס אותו במטוסו הפרטי, בעוד שהוא עצמו טס בטיסה סדירה ".

במקרה אחר, מספר קריינר, אחד משחקני מכבי תל אביב בכדורסל סירב לעלות למגרש ללא כלבו לצדו כשקבוצתו שיחקה בחו"ל. "אני זוכר שיומיים או שלושה לפני המשחק התקשרו אלינו ממכבי ואמרו שאנחנו חייבים לשלוח אליהם את הכלב עם סוכן מישראל כי אחרת הלך המשחק", מספר קריינר בחיוך.

כיום החברה של קריינר נקנתה על ידי הרשת העולמית "אנימל איירוויס" והיא משמשת כסניף הגדול ביותר במזרח התיכון. "כל חיה שטסה מהמזרח התיכון ואליו עוברת דרכנו בלי שלבעלים שלה בכלל יהיה מושג שהוא עובד עם ישראל", מספר קריינר.

בנוסף לכל, באחרונה קריינר משווק את עצמו גם כמי שמתמחה באיתור בעלי חיים אבודים בחו"ל. "היום אנחנו יודעים להפיץ במדינה שבה אבד אותו בעל חיים את מספר השבב שלו בקרב וטרינרים, לפרסם מודעות על החיה שאבדה ולקשר בין המוצא לבעלים", אומר הרופא הישראלי שממשיך בעיסוקו כווטרינר, "כל החיים ידעתי והבטחתי שאפרוש מהמקצוע בגיל 50. מאז עברה שנה ואני לא רואה את עצמי עומד בהבטחה הזו. הסוכנות היא עסק כלכלי, אבל הטיפול בבעלי חיים הוא בשביל הנשמה".

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים