טארט ב-10 דקות. מתכון זריז לטארט חצילים וגבינה

בצק עלים איכותי מהסופרמרקט ואתם מסודרים עם טארט חצילים וגבינה שנראה כמו מאפה שיצא ממטבחו של שף צרפתי בדרום צרפת. אף אחד לא ינחש כמה זמן השקעתם בהכנה

nrg מעריב | 19/7/2010 13:57 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
חומרים:

בצק עלים מוכן בגודל תבנית טארט מאורכת
1 וחצי חב' גבינת טוב טעם
חציל בגודל בינוני שטוף, מקולף וחתוך לקוביות בגודל בינוני
חופן פטרוזיליה טרייה קצוצה
מלח גס
אורגנו מיובש
שמן זית לטיגון

ההכנה:

• משמנים את תבנית הטארט ומניחים עליה את הבצק, כולל הדפנות ומחוררים בעזרת מזלג את הבצק
• מטגנים את קוביות החציל בשמן זית במחבת טפלון עד להזהבה ומסננים.
• מערבבים קלות את קוביות החציל המטוגנות וגבינת הטוב טעם, מוסיפים את הפטרוזיליה, מלח ואורגנו וממשיכים לערבב בעדינות.
• מניחים את התערובת שנוצרה על הבצק ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של כ-190 מעלות למשך כ-35-40 דקות או עד להזהבה.
• מגישים את מאפה הטארט חם לצד ביצה קשה חומה.

המלצת השף:
• אם אין תבנית טארט ניתן להגיע לאפקט "הטארט" ע"י הנחת 2 שכבות בצק בצורת מלבן אחת על השנייה באופן מדויק, ולחתוך בהיקף קטן יותר את השכבה העליונה של הבצק כך שמקבלים 2 שכבות בצק שהעליונה חתוכה בהיקף של 1 ס"מ מהדופן, אופים ומוציאים
את החלק הפנימי של הבצק העליון וממשיכים במתכון.
• ניתן גם להכין את המתכון כמו בורקס (סגור מכל הכיוונים, מרוח בביצה ואפוי)
• ניתן להכין את הטארט גם כפסטל – שכבת בצק, מעליה שכבת מילוי ומעל שכבת בצק נוספת מרוחה בביצה.


מתכון של שף ברק חי חורש ממחלבת טרה
צילום: שי איפגן
טארט חצילים וגבינה. אפשר ללכת על גבינות יותר שמנות, אם אתם יכולים להרשות לעצמכם צילום: שי איפגן
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים
vGemiusId=>/channel_leisure/food/ordering_new_2/ -->