טיפים לקרוז מוצלח: איך בוחרים הפלגת נופש?
יותר ויותר ישראלים בוחרים מדי שנה בהפלגת נופש כתחליף לטיסה לחו"ל. איך בוחרים אוניית נופש? האם חשוב לקחת חדר עם חלון לים? והאם צריך לחשוש מסערות? התשובות לפניכם
איך בוחרים הפלגת קרוז?
מחליטים איזה יעד מועדף ולכמה זמן אתם מבקשים להפליג ובוחנים את ההצעות של כל החברות בתחום. ההיצע כולל הפלגות קצרות של סופשבוע מיום חמישי עד ראשון, הפלגות של אמצע השבוע מראשון עד חמישי, כמו כן יש הפלגות של שבוע, 11 לילות או 14 לילות ואפילו יותר. כדאי לשים לב האם המחיר המוצע בחוברת כולל הכל או שתצטרכו להוסיף תשלום על מחיר הכרטיס שקניתם. חפשו "דילים" מיוחדים. לפעמים בהפלגות קצרות כדאי להתארגן 2 זוגות בחדר אחד ואז המחיר זול יותר, כי שלישי ורביעי בחדר משלמים פחות.
באיזו אוניה לבחור?
בקטלוגים של חברות הספנות תמצאו (באותיות קטנות) ליד צילומי הצבע גם תיאור מקצועי של האוניה: מתי היא נבנתה, מתי שופצה, מה דרגת סיווג הבטיחות שהעניק לה משרד התחבורה. עם סיווג של א' ומעלה אתם יכולים להיות שקטים ובטוחים.

באיזה סוג חדר לבחור?
החדרים באוניות מסווגים על פי קטגוריות. החדרים בסיפונים התחתונים יותר קטנים, פחות מאובזרים ויותר זולים. אל תדאגו אין חדרים מתחת למים (מדובר באוניה ולא בצוללת). ככל שהתא ממוקם בסיפון גבוה יותר, הוא מרווח יותר וגם יקר יותר. הסוויטות ממוקמות בדרך כלל בסיפונים העליונים. לעתים באותה קומה ישנן שתי קטגוריות: חדרים חיצוניים עם חלון וחדרים פנימיים ללא חלון. ההפרש
כמה מיטות יש בתא?
ישנם תאים עם 2 מיטות או מיטה זוגית וישנן עם 4 מיטות בדרך כלל שתי מיטות עליונות מתקפלות.בכל התאים יש שירותים ומקלחות צמודים. השירותים פועלים כמו במטוסים עם ואקום של אויר. האיבזורים בהתאם לרמת האוניה. יש חדרים וסוויטות כמו במלונות 5 כוכבים עם טלוויזיה, מקרר, מייבש שיער ועוד.

מה עושים במהלך השייט?
באוניות מציעים לנוסע פעילות כמעט 20 שעות ביממה. האוכל מהווה את העיסוק העיקרי. בדרך כלל מוגשות 4 ארוחות ביום במזנון פתוח. בארים למשקאות, מועדונים לבילוי, קזינו, הופעות של להקות וזמרים, משחקי חברה, פעילות לילדים, בחלק מהאוניות חדרי כושר וסאונות ויש גם אולם קולנוע קריר וחשוך בו מוקרנים כמה סרטים ביום.
האם צריך לחשוש מסערות בים?
כיצורים יבשתיים, ישנם אנשים שעולים לאוניה וחשים תנודות קלות. מרבית האנשים לא ירגישו דבר, במיוחד בים שקט. האוניות היום הן גדולות, שוקלות עשרות אלפי טונות ומצוידות במייצבים מתחת למים שמונעים טלטולים בים סוער. עם זאת, אי אפשר לדעת מתי יהיו גלים גבוהים, עם כי יש עונות בהן הים שקט ויש גם אתר באינטרנט המציג תחזית לשלושה ימים על גובה הגלים. בים סוער בהחלט מרגישים ויש שיטות להתגבר על התחושה הלא נעימה ובין היתר להצטייד בכדורים נגד בחילות. אזור הים התיכון נחשב לשקט בדרך כלל. על כל מקרה באוניה יש רופא.
מה עושים כשהאוניה עוגנת בחוף?
חברות הספנות דואגות שהאוניות שלהן תעגונה באתרי תיירות מפורסמים. בעת העגינה ניתן לרדת לסיורים מאורגנים עם מדריכים מהאוניה או לטייל באופן עצמאי. בדרך כלל זמן העגינה הוא כמה שעות, המספיקות לטיול בעיר או באזור. לעתים העגינה היא ליום שלם ואף ללילה. הסיורים המאורגנים מומלצים כי באמצעותם ניתן לנצל היטב את הזמן גם לטיול וגם לקניות.

האם הרכישה ב"דיוטי פרי" באוניה כדאית?
אם אתם רגילים לרכוש ב"דיוטי פרי" בשדה התעופה מדוע שלא תעשו זאת באוניה. המחירים דומים. היתרון הגדול שיש לכם הרבה זמן להסתובב בחנות הדיוטי פרי לבחור ולבדוק ויש לכם גם הרבה מקום בתא לאחסן את הקניות.
לסיום, מה עדיף טיסה או הפלגה?
אי אפשר להשוות. זה כמו לבחור בין תפוחים לתפוזים. אלו שני סוגים של חופשות שלכל אחד יש את היתרונות ואת החסרונות. נדבר על ההפלגות: הן מתאימות לבני כל הגילאים. ילדים, זוגות צעירים בירח דבש, למי שמחפש חוויה רומנטית, למבוגרים ואף לקשישים. האוניה היא "מלון צף" שמביא אתכם לכל מקום בנוחיות מרבית. אין צורך לפרוק ולארוז בכל פעם שעוברים מיעד אחד לשני. אפשר לתפוס שלווה על הסיפון עם ספר טוב או סתם להאזין למוסיקה ולהביט למרחקים הריקים ולנקות את הראש. מצד שני המקום סגור ואין לאן ללכת בלב ים ומצד שלישי מי בכלל רוצה ללכת כשיש לך הכל במקום.