מראה השכבות: עוגת דובוש הונגרית לשבת

מתכון לעוגת שכבות הטורט ההונגרית הקלאסית שיש בה הרבה קרמל או שוקולד. הממציא שלה, השף ג'וזף ס.דובוס, שמר את סוד המתכון לעצמו עד לפרישתו לגמלאות ב-1906

nrg מעריב | 6/8/2010 9:05 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
קוראים לה Dobos Torta והשף ההונגרי המפורסם שהמציא אותה ב- 1884, גוזף ס. דובוס, הביא אותה לעולם עם חמש שכבות בלבד. דובוס  הסתובב עם העוגה באירופה כולה עד שזו הפכה לפופולרית והאהבה אליה חצתה מדינות. המתכון נשמר על ידו בחשאיות עד ל-1906 כשפרש לגמלאות. אז העביר את הסוד לארגון האופים הרשמי של בודפשט ואישר לכל אחד מהם להשתמש במתכון.
צילום: יח''צ
עוגת דובוש הונגרית צילום: יח''צ

מצרכים להכנת בצק הרולדה:
10 ביצים
200 ג' סוכר
400 ג' קמח

מצרכים להכנת קרם השוקולד:
300 ג' שוקולד מריר איכותי
400 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה
300 מ"ל שמנת מתוקה לבישול

מצרכים להכנת הקרמל:
1 כוס סוכר

אופן הכנת בצק הרולדה:
1. בקערת המיקסר מקציפים את הביצים ומוסיפים בהדרגה את הסוכר עד לקבלת תערובת אחידה.
2. שופכים את הקמח לתערובת ומקפלים ידנית את הקמח לתוך התערובת.
3. יוצקים לתבנית ואופים בתנור בחום של 200 מעלות למשך 7 דקות.
4. לאחר האפייה מחלקים את הרולדה ל 6 חלקים שווים.

אופן הכנת קרם השוקולד:
1. שופכים לקערת המיקסר 400 מ"ל שמנת מתוקה ומקציפים במהירות בינונית.
2. מבשלים בסיר 300 מ"ל שמנת מתוקה עד לרתיחה.
3. מורידים את הסיר מהאש ומוסיפים את השוקולד לשמנת הרותחת ובוחשים עד לקבלת תערובת אחידה.
4. מוסיפים את תערובת השוקולד לשמנת המוקצפת ובוחשים בעדינות.

אופן הכנת הקרמל – שלב אחרון (רק בסוף בניית העוגה):
1. לסיר קטן שופכים 1/3 כוס סוכר ובוחשים עד להשחמה קלה, מוסיפים 1/3 כוס סוכר נוסף ובוחשים עד להשחמה קלה ולסיום מוסיפים את 1/3 כוס הסוכר האחרון עד לקבלת קרמל נוזלי.

בניית העוגה:
1. מניחים על מגש עם נייר אפייה שכבה אחת של בצק הרולדה ועליו מורחים את קרם השוקולד, עליו מניחים עוד שכבה של בצק רולדה וכן הלאה עד לקבלת 5 שכבות כאשר השכבה העליונה היא שכבת קרם שוקולד.
2. חתיכה אחת של רולדה שומרים בצד על מנת למרוח עליה את הקרמל.
3. מכניסים לקירור לחצי שעה.
4. מניחים

את החתיכה האחרונה של הרולדה על השיש ומורחים בדפנות בשמן בעזרת מברשת על מנת שבעת שפיכת הקרמל,  הקרמל לא יידבק לשיש.
5. יוצקים את הקרמל הנוזלי על הרולדה ומורחים בעזרת פלטה.
6. חותכים את הרולדה עם הקרמל לפרוסות.
7. מניחים את פרוסות הקרמל והרולדה על העוגה וחותכים למנות.

מתכון של רשת 'קיורטוש' לעוגות, עוגיות ומאפים.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''עוגות ועוגיות''

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים
vGemiusId=>/channel_leisure/food/ordering_new_2/ -->