מראה השכבות: עוגת דובוש הונגרית לשבת
מתכון לעוגת שכבות הטורט ההונגרית הקלאסית שיש בה הרבה קרמל או שוקולד. הממציא שלה, השף ג'וזף ס.דובוס, שמר את סוד המתכון לעצמו עד לפרישתו לגמלאות ב-1906

מצרכים להכנת בצק הרולדה:
10 ביצים
200 ג' סוכר
400 ג' קמח
מצרכים להכנת קרם השוקולד:
300 ג' שוקולד מריר איכותי
400 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה
300 מ"ל שמנת מתוקה לבישול
מצרכים להכנת הקרמל:
1 כוס סוכר
אופן הכנת בצק הרולדה:
1. בקערת המיקסר מקציפים את הביצים ומוסיפים בהדרגה את הסוכר עד לקבלת תערובת אחידה.
2. שופכים את הקמח לתערובת ומקפלים ידנית את הקמח לתוך התערובת.
3. יוצקים לתבנית ואופים בתנור בחום של 200 מעלות למשך 7 דקות.
4. לאחר האפייה מחלקים את הרולדה ל 6 חלקים שווים.
אופן הכנת קרם השוקולד:
1. שופכים לקערת המיקסר 400 מ"ל שמנת מתוקה ומקציפים במהירות בינונית.
2. מבשלים בסיר 300 מ"ל שמנת מתוקה עד לרתיחה.
3. מורידים את הסיר מהאש ומוסיפים את השוקולד לשמנת הרותחת ובוחשים עד לקבלת תערובת אחידה.
4. מוסיפים את תערובת השוקולד לשמנת המוקצפת ובוחשים בעדינות.
אופן הכנת הקרמל – שלב אחרון (רק בסוף בניית העוגה):
1. לסיר קטן שופכים 1/3 כוס סוכר ובוחשים עד להשחמה קלה, מוסיפים 1/3 כוס סוכר נוסף ובוחשים עד להשחמה קלה ולסיום מוסיפים את 1/3 כוס הסוכר האחרון עד לקבלת קרמל נוזלי.
בניית העוגה:
1. מניחים על מגש עם נייר אפייה שכבה אחת של בצק הרולדה ועליו מורחים את קרם השוקולד, עליו מניחים עוד שכבה של בצק רולדה וכן הלאה עד לקבלת 5 שכבות כאשר השכבה העליונה היא שכבת קרם שוקולד.
2. חתיכה אחת של רולדה שומרים בצד על מנת למרוח עליה את הקרמל.
3. מכניסים לקירור לחצי שעה.
4. מניחים
5. יוצקים את הקרמל הנוזלי על הרולדה ומורחים בעזרת פלטה.
6. חותכים את הרולדה עם הקרמל לפרוסות.
7. מניחים את פרוסות הקרמל והרולדה על העוגה וחותכים למנות.
מתכון של רשת 'קיורטוש' לעוגות, עוגיות ומאפים.