הכל דולסה: מתוקים על בסיס ריבת חלב
שי לי ליפא הוציאה השנה את הדבש לחופשה והלכה על בת הדודה הארגנטינית והטמפרמנטית שלו. 3 מתכונים חתרניים על טהרת ריבת החלב, לשנה מתוקה במיוחד

עוגת גבינה אפויה, קרמית ועשירה בזכות תוספת מבורכת של הריבה הארגנטינית.
החומרים לתבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ: לבסיס:
150 גרם ביסקוויטים "פתי בר" טחונים לפירורים
1 חבילה ( 100 גרם) חמאה מומסת
למלית:
4 ביצים
2 גביעים ( 450) גרם גבינת שמנת 30% בטעם טבעי
2 גביעים ( 400 גרם) שמנת חמוצה15%
צנצנת (450) גרם) ריבת חלב אמיתית
2 כפות סוכר
להגשה:
אבקת קקאו
ההכנה:
1. מחממים תנור ל-160 מעלות ומניחים בתחתית התנור כלי עם מים חמים. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים את נייר האפייה ואת דפנות התבנית.
3. מכינים את הבסיס: מערבבים פירורי ביסקוויטים וחמאה לתערובת אחידה. משטחים את התערובת בתבנית ומהדקים. שומרים במקפיא.
3. מכינים את המלית ואופים: טורפים ביצים בקערה, מוסיפים את שאר חומרי המלית ומערבבים
4. מעבירים את התערובת דרך מסננת ויוצקים על הבסיס.
5. אופים שעה-שעה ורבע, עד שהעוגה יציבה בשוליים ורוטטת מעט במרכזה.
6. מצננים היטב, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ללילה. .
7. מפזרים אבקת קקאו ומגישים.
עוגיות הסנדוויץ' המפורסמות במילוי ריבת חלב וציפוי קוקוס.
החומרים ל-30 עוגיות:
200 גרם סוכר
150 גרם חמאה חתוכה לקוביות
1 ו2/3- כוסות ( 200 גרם) קורנפלור
1 כוס ( 140) גרם) קמח
1 כפית אבקת אפייה
1 ביצה
2 חלמונים
קליפה מגוררת מחצי לימון
2 כפות קוניאק
למלית:
ריבת חלב
לציפוי:
קוקוס טחון
ההכנה:
1. מערבלים סוכר וחמאה במעבד מזון לפירורים.
2. מוסיפים את שאר החומרים ומערבלים לבצק אחיד ומעט דביק. אוספים לכדור, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.
3. מחממים תנור ל-160 מעלות ומרפדים שתי תבניות בנייר אפייה.
4. מחלקים את הבצק לשניים ומרדדים כל חלק על משטח מקומח לעלה בעובי 1 ס"מ. קורצים עיגולים בקוטר 3 ס"מ ומניחים בתבניות במרווחים של 5 ס"מ.
5. אופים 15-12 דקות עד להזהבה קלה מאוד. מצננים היטב ורק אז מוציאים מהתבנית.
6. הופכים מחצית מהעוגיות כך שהצד החלק שלהם כלפי מעלה ומורחים אותן במלית. מכסים ביתרת העוגיות ומצמידים בעדינות.
7. מגלגלים את דופנות העוגיות בקוקוס טחון ושומרים בכלי אטום מחוץ למקרר עד 10 ימים.
מצוינים לארוחת בוקר, ליד הקפה או סתם כנשנוש מתוק.
החומרים ל-12 מאפינס:
1 כוס (140) גרם קמח מלא
1/2 כוס דחוסה ( 100) גרם סוכר חום כהה
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית אבקת סודה לשתייה
2 ביצים
1/2 כוס ( 160) גרם ) ריבת חלב
1 גביע (200 גרם ) יוגורט 3%
1/4 כוס (60 מ"ל)) שמן קנולה
לשימון התבנית: תרסיס שמן
ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית שקעים (או מניחים מנג'טים בשקעים .
2. מערבבים קמח, סוכר, אבקת אפייה ואבקת סודה לשתייה בקערה.
3. בקערה נפרדת טורפים ביצים, מוסיפים ריבת חלב, יוגורט ושמן וטורפים במטרפה ידנית לתערובת חלקה ואחידה. יוצקים את תערובת הביצים לתערובת הקמח ומערבבים.
4. יוצקים לתבנית שקעים עד 3/4 מגובה השקעים.
5. אופים 25-20 דקות עד להזהבה.
6. מצננים היטב ושומרים בכלי אטום מחוץ למקרר עד יומיים.