המשתדלות: 4 עוגות דבש קנויות שעשו את המאמץ
מבין מאפי החגים, עוגות הדבש הן המתאמצות מכולם. אין להן מעריצים כמו לסופגניות או לאזני ההמן ורבים בכלל נמנעים מהן בגלל הדבש המחומם. למרות זאת, הצעות חג טעימות לספקנים

כמה מהקונדיטוריות הטובות שמסביב הצליחו ליצר בכל זאת מאפי חג טובים.
הקונדיטוריה "מתוקה" שיש לה סניפים בתל אביב ובחולון הכינו עוגת דבש וקלבדוס עם תפוחים שיש לה מתיקות מעודנת והיא מומלצת. 42 שקלים.
למאפיית לחמים יש עוגת טורט דבש שהיא רטובה וספוגה במינון הנכון, עמוסה בהמון אגוזי לוז שטרחו וקלו אותם ואין לה בכלל טעם דומיננטי של דבש - 39 שקלים. הם גם חשבו על רעיון יפה ואפו סביב כלי חרס חלה קלועה עגולה ויפה, כמחווה לאפייה המקראית, שאיתה צורכים את הדבש בטמפ' הנכונה. 55 שקלים.
במאפיית טאטי שלה סניפים בגבעתיים וביהוד הכינו חלת דבש ומרציפן מעניינת שעולה 22 שקלים, וגם לחם לראש השנה עם סילאן, פקאנים מסוכרים ושזיפים ברום שעולה21 שקלים, ועוגת דבש פטל והדרים עם תבלינים שמחירה 42- 47 שקלים.


ונסיים עם מתכון מיוחד ולא איורוודי, שמשה אהובי, הבעלים של קונדיטוריית Piece of Cake ביפו, קיבל מהשכנה המקסימה שלו אסתר כהן.
חומרים:
320 גרם דבש
200 סמ"ק שמן חמניות או קנולה
120 גרם סוכר
70 גרם סוכר חום
2 ביצים L (לארג')
280 גרם קמח (2 כוסות)
1 כפית שטוחה אבקת אפיה
1 כפית שטוחה סודה לשתייה
קורט מלח
קורט אגוז מוסקט
1 כפית שטוחה קינמון
קורט ציפורן (לא חובה)
100 גרם אגוזי מלך טחונים
200 סמ"ק בירה שחורה
2 תפוחים ירוקים מסוג גרנד סמית', חתוכים לקוביות קטנות (אפשר גם צימוקים או פירות יבשים או פירות טריים אחרים)
אופן ההכנה:
1. לשים בקערה את הדבש, השמן, הסוכר, הסוכר החום והביצים ומערבבים היטב (ניתן לערבב במיקסר אך לא חייבים).
2. מערבבים בקערה נפרדת קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה, מלח, אגוז מוסקט, קינמון, ציפורן ואגוזי מלך.
3. להוסיף לקערה הראשונה עם הדבש את תערובת הקמח והבירה השחורה לסירוגין. רצוי לערבב מעט ככל האפשר.
4. להוסיף את התפוחים החתוכים ולערבב.
5. ניתן לאפות בכל תבנית אפיה: המתאימות ביותר הם תבנית מוארכת בצורת אינגליש קייק, או תבנית עגולה עם חור באמצע דוגמת בבקה או סיר פלא.
לצקת את החומר לתבניות משומנות.
צריך שהבלילה תגיע עד למחצית מגובה התבנית, אחרת שהעיסה תגלוש החוצה במהלך האפייה.
6. בשלב זה ניתן לקשט בפרוסות דקות של תפוחים או בשקדים פרוסים.
7. לאפות בחום בינוני של כ-170 מעלות לערך (רצוי לא בטורבו), בין 40 דקות לשעה (תלוי בתנור, בגודל התבניות וכו'), עד אשר העוגה מרגישה קפיצית.
טיפ - כמו עם כל עוגת דבש, טעם העוגה מתפתח ומשתפר לאחר מספר ימים.







נא להמתין לטעינת התגובות