סופשבוע בטעם שמנת: הפינוקים של צפון הונגריה

על נופש בצפון הונגריה חשבתם פעם? האזור, שאינו מוכר לרוב הישראלים, מציע נופים ירוקים ומהפנטים, מעיינות חמים בתוך מערות ואוכל הונגרי משובח, עם הרבה שמנת כמובן

את
מיכל כ''ץ | 19/9/2010 10:05 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
אם אתם רוצים לקפוץ לסופשבוע של בילוי זוגי מפנק בחו"ל, ייתכן שצפון הונגריה הוא לא האופציה הראשונה שקופצת לכם לראש. טעות. האזור הזה אומנם פחות מוכר לישראלים, אבל הוא מספק אפשרויות בילוי מפנקות לגמרי, שמזכירות סופשבוע בצימר - טבע מרהיב, אוכל טוב וספא מפנק. למרות היותי הונגרייה מצד אמי, זה היה הביקור הראשון שלי במדינה, ואפשר לומר שהסיפורים ששמעתי בבית ממש לא היו מופרזים.

הירוק הקיף אותנו מכל הכיוונים כבר בטיפוס לעיירה לילפורד (LILLAFURED), מרחק שעתיים נסיעה צפונה משדה התעופה של בודפשט. בפסגתו של ההר ניצב מלון פאלוטה - ארמון של ממש על גדותיו של אגם. מבנה המלון הוא בן 300 שנה, הכל בפנים מצופה עץ, וציורים מימי הביניים מעטרים את הקירות. החדר שקיבלתי היה רחב ממדים, עם מרפסות שפונות לגינה של המלון. חלום.

האטרקציה הכי קרובה למלון שוכנת ממש מתחתיו: מפל עצום ומערת נטיפים ששימשה בעבר ככנסייה. במקום ניתן לראות את החללים שבהם התקיימו בעבר טקסים דתיים, כולל נטיף בצורת לב הנחשב בקרב המאמינים ל"לב של ישו", ונטיף בצורת עמוד הנחשב ל"עץ הדעת". מי המפל זורמים בין הבתים הסמוכים למערה, ולא, אלו לא בקתות נופש יוקרתיות - כאן מתגוררים תושבי האזור.
צילום: מיכל כ''ץ
פחות מוכר, אך מפנק. צפון הונגריה צילום: מיכל כ''ץ
אל חדר המלח

במרחק 20 דקות נסיעה מהמלון נמצאת העיירה מישקולץ (MISKOLC), ובה אתר המעיינות החמים "BARLANGFURDO CAVE BATH". מדובר בגן עדן עלי אדמות: בתוך מערה ענקית מתגלה מתחם עצום עם כמה בריכות, פנימיות וחיצוניות, שהמים בכולן מגיעים מהמעיינות הטבעיים הנובעים במקום (ניתן ממש לראות מים מטפטפים מהסלע).

השוס הרציני נמצא בפנים: מבוך של בריכות עם מים בטמפרטורה של 30-21 מעלות, כל בריכה בטמפרטורה אחרת. אחת הבריכות ממוקמת בחלל עצום וחשוך, והאור היחידי בוקע מתוך המים בשלל צבעים. לתקרה הוצמדו מעין כוכבים בניסיון ליצור הרגשה של טבע. יש גשרים קטנים ומפלים, והכל מעוצב ברמה של אתר נופש יוקרתי.

בקומה העליונה של המתחם מצויים חדרי הטיפול. לאחר שהזמנתי מסאז' נכנסה לחדר בחורה הונגרייה קטנה שטיפלה בי במסירות. הבעיה היחידה הייתה שהיא לא כל כך דיברה אנגלית. כשרציתי מסאז'

קצת יותר אינטנסיבי, לא בדיוק הצלחתי להעביר לה את המסר. המסאז' נמשך 40 דקות, והיה בהחלט מפנק. אופציית בילוי נוספת במקום היא חדר מלח, שכשמו כן הוא - מעין סאונה יבשה, שבה הקירות עשויים מלח והרצפה מרופדת מלח. המלח, כך הסבירו לנו, מועיל לדרכי הנשימה ופותח את נקבוביות העור. מומלץ לשבת בפנים עד רבע שעה, אבל אנחנו שקענו בשיחה על רקע מוזיקה הונגרית, ויצאנו רק אחרי 40 דקות.

אפשר לבלות כאן יום שלם, תוך שאתם משביעים את רעבונכם במזנון במקום, שבו אוכל הונגרי קלאסי. כל הפינוקים במקום (יש גם מיטת שיזוף) כלולים במחיר כרטיס הכניסה - עשרה יורו לאדם, צריך רק לזכור להזמין תור כשמגיעים. אין מה לדאוג לאחסון החפצים שלכם: במקום ישנן מלתחות נקיות ומסודרות, וכל מה שצריך זה מטבע של 100 פורינט. המפתח של הארונית הופך לצמיד, ובסוף היום הכסף חוזר לארנק שלכם.

צילום: מיכל כ''ץ
בקתות באזור המלון צילום: מיכל כ''ץ
מוזיאון התלבושות

אם אתם תוהים מה עוד ניתן לעשות במישקולץ, תוכלו לקפוץ ל-LEZERPONT LATVANYTAR - מוזיאון קטן בבעלות פרטית ובו אוסף פריטים מהתרבות ההונגרית. הסיור עובר בין שבעה חדרי תצוגה: באחד מהם משוחזרים עד הפרט האחרון בתי מלאכה של סנדלר, ספר, רצען וחייט, בתצוגה נוספת תמצאו את אוסף המיקרוסקופים הגדול באירופה, ובאחרת - אוסף של פסלי סטאלין.

ההיי לייט, ללא ספק, הוא אוסף בגדי הפולקלור שבמקום 300 - תלבושות שנאספו מרחבי אירופה, שלכל אחת מהן מוצמדת מפה שבה מסומנת ארץ המקור שלה. בעל המוזיאון סיפר כי ברשותו עוד 3,000 תלבושות(!) הנמצאות במחסן בגלל מגבלת המקום. 

כל אזור הצפון מומלץ למי שבאמת אוהב טבע. הירוק שם מהפנט, ובאוויר נישא ריח שהכרתי רק מהסיפורים של אמא. אפשר ליהנות מטיולים רגליים בסביבת המלון, טיולי אופניים, או אפילו לשכור רכב ולטייל באזור. לנו הייתה מדריכה דוברת אנגלית ועברית שליוותה אותנו לכל מקום, אבל תמיד אפשר לקנות מפה ולשכור רכב שכולל נווטן (GPS). לא יודעת לאן תגיעו, מה שבטוח, יהיה יפה שם.

צילום: מיכל כ''ץ
מתיקות הונגרית. אוסף שוקולדים צילום: מיכל כ''ץ

והאוכל, אוי האוכל. אני אומנם גדלתי בבית הונגרי, אבל לא ציפיתי לקבל הרגשה של בית במלון ברמת 4 כוכבים. ארוחת הערב במסעדת המלון כללה פפריקאש - בקר ברוטב פפריקה, המוגש עם נוקדלי (אנחנו בבית קוראים להם "עננים") בצקניות מבושלות אווריריות, אובורקאשולטו (סלט מלפפונים), ולקינוח פלצ'ינטה (בלינצ'ס) וסופגניות ברוטב דובדבנים. חייבים לציין שלכל מנה ההונגרים מוסיפים שמנת - למרק, לבשר ואם אפשר אז גם לקינוח. אחרי החופשה - דיאטה.

צילום: מיכל כ''ץ
בריכות מפנקות, אוכל משובח צילום: מיכל כ''ץ

הכותבת הייתה אורחת משרד התיירות ההונגרי ומאלב נתיבי אוויר הונגריים.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים
vGemiusId=>/channel_leisure/tourism/ordering_new_2/ -->