חדשות העידן החדש: רואים עולם - זירת הניו אייג'
שערוריית מין ופרסום במגזין יוגה ותיק, כנסיה חדשה מקדשת פירסינג וקעקועים, כללים רשמיים להתנהגות בשעת מפגש עם חייזרים ופרודיה חדשה על 2012
היוגה כבר מזמן הפכה לסמל סטאטוס ולכלי שיווק ופילוח בעולם הפרסום. כמו כל דבר בעל עומק שפורץ למיינסטרים, הנוהג הוא להשטיח אלמנטים קשים לעיכול באמצעות שימוש

המהומה התחילה בעקבות פרסומת לגרבי יוגה למניעת החלקה, שהופיעה בעיתון וכללה תצלום של המורה ליוגה קת’רין בודיג כשהיא מבצעת וריאציה של עמידת ידיים, כשלגופה רק הגרביים. הבלוגספירה היוגית סערה בעקבות התצלום, ובעקבותיה הצטרפה לביקורתאחת ממייסדות המגזין, שהוקם בשנות ה-70 בגרסה לא מסחרית. ההאשמות התמקדו בהצגת היוגה באופן מיני, ובניצול גוף האישה לצורכי מכירות - התנהגויות קפיטליסטיות הרחוקות שנות אור ממסורת היוגה המקורית.
קייתלין קוויסתגארד, עורכת המגזין, הגיבה למהומה בטור שבו גילתה הבנה לחילוקי הדעות, אבל הזכירה שקהילת היוגה כיום שונה מכפי שהיתה בסבנטיז התמימות, וכי המגזין משתדל לאזן בין הצורך בפרסום לבין נאמנות לרוח היוגה המקורית.
אתר ההומור "קראקד" פרסם השבוע רשימה משעשעת ומעוררת מחשבה, ששמה את האצבע באופן מדויק על כמה תופעות קולוניאליסטיות וסתם מטופשות הנפוצות בעולם הניו-אייג’ והתזונה הבריאה. השורה התחתונה של אותה רשימה גורסת שפעם, כשאנשים מערביים הגיעו למדינות זרות, הם שאלו את עצמם, על פי האתר, מה הם יכולים לשדוד מהזרים. היום, כשמערביים מגיעים למקומות אקזוטיים הם שואלים את עצמם מה הם יכולים ללמוד מהידע האקזוטי של הזרים.

התוצאה של המנהג המודרני פחות רצחנית, לדעת האתר, אבל יותר מנג’סת. כך, למשל, הם מציינים את הנהירה העדרית אחרי כל מזון-על שמגיע מהאמזונס וממותג כדבר הבא בבריאות, מבלי לבדוק אם המחיר המופקע של מוצרים אלה מוצדק מבחינת איכות המוצר. תופעה נוספת היא התפשטותן חסרת הבקרה של אמונות תפלות אקזוטיות, הזוכות למוניטין ולכבוד רק מפני שמקורן במזרח, בעוד שאנו נוטים לראות באמונות תפלות מהזן המערבי קשקוש מיושן. לא פשוט בעולם הפוסט-קולוניאלי, אבל לפחות משעשע.
לאחרונה עלתה לכותרות "הכנסייה למודיפיקציה גופנית", הדוגלת במיני פירסינג וקעקועים כתרגול רוחני המחבר בין הגוף, הנפש והנשמה. הפרשייה שחשפה את הכנסייה האלמונית, שיוסדה לפני שנתיים בסך הכול, התחילה כשתלמידה בת 14 מצפון קרוליינה סולקה מבית ספרה בגלל עגיל באף. נשמע סיפור שגרתי, אלא שהנערה ואמה החזירו מלחמה בבית המשפט, שם טענו שהאקט מנוגד לחוקה האמריקנית המבטיחה חופש ביטוי – ומנגד נובע מאמונתה של הנערה, החברה בכנסיה.

השבוע הכריע בפרשה שופט פדרלי, שקבע שעל בית הספר להחזיר את הנערה ללימודים. למרות שפסק הדין התבסס מן הסתם על הגיון בריא ולא על תמיכה בכנסיה, המונה כרגע רק אלפים בודדים, אפשר להניח שהוא ייתן דחיפה נאה להישגיה בשוק בני התשחורת: מעתה יוכלו המוני ילדי האימו והפאנק לזכות בהגנה של "כנסיה".
דון פיוטה התעורר לילה אחד מחלום אפוקליפטי, ובאותו רגע נחו עיניו על ספר הדן בחזון 2012. הוא לא יכול היה להתעלם מהרמז הזה, כמו גם מסימנים אחרים שהפכו לקריאה לבדוק לקראת מה אנחנו הולכים, למרות הזלזול של זוגתו. עכשיו דון פיוטה יוצא למסע לגילוי האמת, הכולל תיאוריות אפוקליפטיות ורוחניות באדיבות שורה של אורחים מומחים והזויים, שאכטות, דאחקות ואווירה פסיכדלית כללית. מדובר בסדרת סרטי אינטרנט חדשה של דון פוגלר, ששיחק בעבר בסרטים כמו "לקחת את וודסטוק". הפרק הראשון שלו עלה כעת וניתן לצפות בו כאן
תקראו לזה סינכרוניזציה, צייטגייסט או טרנד, אבל משהו מעניין קורה בתחום העב"מים. בינתיים קשה להתרשם שהוא מתרחש בשמיים, אבל כאן, על האדמה, קורים דברים. מזמן לא זכורה כזו פעילות ערה בתחום, ועוד מכיוונם של גורמים ממסדיים. אחרי הכרזות מצד גורמים של הוותיקן, נציגים באו"ם, ממשלות ומדענים - מגיע תורם של האסטרונומים.

ארגון סט"י (SETI), המוקדש למציאת אותות חיים מחוץ לכדור הארץ ומאגד אסטרונומים מכל העולם, מפרסם תקנות חדשות לגבי הדרך שבה תושבי כדור הארץ צריכים לפעול במקרה שבו נוצר קשר עם חוצנים. הכללים מתמקדים בהתנהגות זהירה, בבדיקה מעמיקה של אמיתות המפגש לפני הפרסום, ובהתייעצות עם גורמים בינלאומיים במקרה של גילוי של ממצאים חריגים על ידי אסטרונומים.