בסבוסה די: מתכון לעוגת סולת מצרית

השף הצעיר שחר דבח לא טוען שהמתכון המצרי של אמו לעוגת סולת שונה מאד מהמתכונים לעוגות מקבילות מעדות אחרות, אבל רק שלה מלא באהבה ותשוקה ומגיע עם השם הכי שוס: בסבוסה

שחר דבח | 19/10/2010 12:00 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
תגיות:
שמות  רבים יש לעוגת הסולת המתוקה בסירופ. היוונים קוראים לה שאמאלי, הספרדים טישפישטי, הטריפוליטאים קוראים לה ספרה ואנחנו המצרים קוראים לה בסבוסה. כמצרי גאה, אני משוכנע שאחרי שתכינו את המתכון ותאכלו את העוגה, לא יהיה לכם ספק איזו עדה מנצחת כאן. לא בהכרח בגלל יחוד בולט של המתכון המצרי אלא בעיקר כי אצלנו מכינים את האוכל עם הכי הרבה תשוקה ואהבה. אמא שלי נהגה במשך שנים להכין את עוגת הסולת הזאת לשבת ויצרה מסורת משפחתית ששווה להתרפק עליה.
צילום: שחר דבח
בסבוסה מצולמת עם תפוחי עץ. כי משהו חייב להקליל את העסק צילום: שחר דבח
בסבוסה

חומרים:
300 גרם מרגרינה או חמאה
1.5 כוס סוכר
800 גרם  סולת
150 גרם קוקוס
1 גביע שמנת חמוצה
1 כוס חלב
1 שקית אבקת אפייה
1 שקית אבקת וניל
                                                                            
אופן הכנה:
מחממים תנור לחום גבוה של 220  מעלות. לקראת האפייה מורידים ל- 180 מעלות.
מערבבים את המרגרינה (חמאה) והסוכר היטב היטב.
מוסיפים את שאר החומרים. תחילה את הסולת ואז את הקוקוס, השמנת והחלב.


מערבבים היטב בידיים (כן כן בידיים) ולבסוף מוסיפים את אבקת האפייה ואבקת הווניל.
מניחים את התערובת בתבנית משומנת ואופים עד לקבלת גוון חום-זהוב.

בינתיים מכינים את הסירופ:

חומרים:
3 וחצי  כוסות סוכר
2  וחצי כוסות מים
1 מיץ סחוט מלימון טרי 
מרתיחים ל- 7 דקות את הסוכר והמים ומוסיפים את מיץ הלימון.

כשהעוגה מוכנה ויצאה מהתנור יוצקים עליה את הסירופ.

שחר דבח הוא טבח במסעדת מסה, שף ובעלים של חברת טנגו-דבח ארוחות גורמה.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''עוגות ועוגיות''

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים
vGemiusId=>/channel_leisure/food/ordering_new_2/ -->