בסבוסה די: מתכון לעוגת סולת מצרית
השף הצעיר שחר דבח לא טוען שהמתכון המצרי של אמו לעוגת סולת שונה מאד מהמתכונים לעוגות מקבילות מעדות אחרות, אבל רק שלה מלא באהבה ותשוקה ומגיע עם השם הכי שוס: בסבוסה

בסבוסה מצולמת עם תפוחי עץ. כי משהו חייב להקליל את העסק
צילום: שחר דבח
בסבוסה
חומרים:
300 גרם מרגרינה או חמאה
1.5 כוס סוכר
800 גרם סולת
150 גרם קוקוס
1 גביע שמנת חמוצה
1 כוס חלב
1 שקית אבקת אפייה
1 שקית אבקת וניל
אופן הכנה:
מחממים תנור לחום גבוה של 220 מעלות. לקראת האפייה מורידים ל- 180 מעלות.
מערבבים את המרגרינה (חמאה) והסוכר היטב היטב.
מוסיפים את שאר החומרים. תחילה את הסולת ואז את הקוקוס, השמנת והחלב.
מערבבים היטב בידיים (כן כן בידיים) ולבסוף מוסיפים את אבקת האפייה ואבקת הווניל.
מניחים את התערובת בתבנית משומנת ואופים עד לקבלת גוון חום-זהוב.
בינתיים מכינים את הסירופ:
חומרים:
3 וחצי כוסות סוכר
2 וחצי כוסות מים
1 מיץ סחוט מלימון טרי
מרתיחים ל- 7 דקות את הסוכר והמים ומוסיפים את מיץ הלימון.
כשהעוגה מוכנה ויצאה מהתנור יוצקים עליה את הסירופ.
שחר דבח הוא טבח במסעדת מסה, שף ובעלים של חברת טנגו-דבח ארוחות גורמה.