תנועת השומר: מתכון סתווי לסלט שומר וחמוציות
אתם מכירים כבר את כל הסלטים ומתקשים להפתיע את עצמכם כשאאתם מחפשים תוספת, אבל עוד לא ניסיתם את הסלט הזה. השף ישי אטיאס עם שילוב מתפצח של שומר, סלרי וחמוציות
סלט שומר סלרי וחמוציות
חומרים:
1.5 ק"ג שומר נקי ושטוף
150 גר חמוציות חצויות
½ כוס של פטרוזיליה קצוצה
1 כוס של סלרי אמריקאי חתוך דק באלכסון
מיץ מ- 3 לימונים
שמן זית כתית מעולה
מלח
הכנה:
חותכים את השומר לפרוסות דקות, אפשר במעבד מזון עם להב דק ושומרים את הפרוסות במים עם מעט מיץ לימון. ניתן לשמור כך למשך כמה שעות לפני ההגשה.
הגשה:
מכניסים את השומר לקערה לאחר שסונן היטב מעודפי מים.
מוסיפים את הסלרי, הפטרוזיליה והחמוציות.
מתבלים
בשמן זית מיץ לימון ומלח.
מערבבים היטב, טועמים ומתקנים את התיבול.