לא תמצא מקום כזה
מסעדת "אדמה" מארגנת סיורים בזכרון יעקב בשילוב ארוחות צהריים. שחר רז יצאה לסיור היסטורי במושבה ובדרך קפצה ליקב, עשתה פילינג ענבים, אכלה עוגה וצפתה בסרט מתוך פוף ענקי. איך שהיא נהנתה

נכון, השפית יערה אובשני עושה הכל כדי ללהטט עבורכם מנות יצירתיות ומורכבות, כמו כבדים מקורמלים ברוטב אגסים על מצע פירה תרד (59 שקל), או ניוקי שמנת, מנטה ואספרגוס (62 שקל). אפילו מנת פתיחה רגילה, כמו חציל קלוי בטחינה, הופכת ב"אדמה" ל"חציל קלוי טריו עדשים, ירקות קלויים וטחינה אורגנית" (46 שקל), וקינוח סטנדרטי כמו פנקוטה הופך ל"פנקוטה קפה עם פירות יער" (28 שקל).
אבל זו לא הפוזה המעט מיותרת של המנות שהופכת את הביקור ב"אדמה" לחוויה אחרת אלא המקום עצמו, ובעיקר בעלת המקום, דגנית אזולאי, שנותנת את הטון בכל מה שקשור לאופיו של המקום, ולרוח הייחודית שלו.

עוצרים בנקודת תצפית המשקיפה על ואדי מילק ואל הים, ורגע לפני סיום מגיע הסיפור על החלטתו של הברון רוטשילד להפוך את המתיישבים הראשונים לכורמים ומתגלה סוד ההצלחה הייחודי של יקבי כרמל בתקופה ההיא. על המדרחוב המפורסם והצפוף אזולאי מחליטה לוותר בדרך כלל. כמו שהיא אומרת, את זה אתם יכולים לעשות לבד.
"אדמה, בקתה קולינרית" - מעלה הראשונים 8, גבעת זמרין, זכרון יעקב. סיור הכולל ארוחת צהריים או ערב במסעדה 147 - שקל לאדם. טל': 04-6290896.

בשביל לפגוש כורם
סיורי יקבים הם לא דבר חדש, אז למה לבחור בסיור ביקב סומק? הסיבה פשוטה מאוד וקוראים לה ברק דהן, דור חמישי בזכרון יעקב, שלא רואה בעצמו יינן אלא כורם שעושה יין. היקב קטן ומשפחתי, ומכיוון שהוא לא כשר, ניתן לצפות בכל תהליכי הכנת היין מקרוב.
רח' הרצל 16, זכרון יעקב. הסיור בתיאום מראש בלבד, טל': 04-6397982.
בשביל סרט סינמטקי
ב"סינמה פריפריה" מקרינים סרטים (בעיקר זרים ודוקומנטריים), אבל זה לא אולם קולנוע רגיל. ה"אולם" שוכן בבית לא גדול, על גבעת זמרין, במקום פופקורן תאכלו קפה ועוגה, ובמקום לשבת על כיסאות קולנוע תשבו על כורסאות צבעוניות או על פופים. בהזמנה מראש בלבד.
רח' היין 7, זכרון יעקב. טל': 04-6391557.
בשביל פילינג ענבים
"ימה ספא" מציע לא רק נוף נפלא אל הים אלא גם טיפולי קוסמטיקה וגוף המבוססים על שימוש בענבים - החל מבילוי בג'קוזי עם שמן ענבים ועד פילינג
רח' ההגנה 21, זכרון יעקב. טל': 077-4431240.
