הברווז האדיש: טיול לאגם אודים

טיול לשבת עם דובי זכאי: והפעם באגמון ליד אודים. המקום כל כך נסתר, שאפילו עופות המים לא מתרגשים מהמטיילים

דובי זכאי | 14/1/2011 12:21 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
תגיות: אגמון אודים
אפילו הברווזים הגיבו באדישות על בואנו והמשיכו לשייט לאטם. הם לא פרסו כנף, לא הילכו על המים בריצה מפוחדת, אלא הרעידו מעט את נוצות זנבם ההדור ושייטו בנחת לצדו השני של האגמון. לא שחלילה ביקשנו את בריחתם, נעים למדורנו לחלוק אגם נסתר עם ברווזים חסרי פחדים. ככה זה. ברגע שמקום נסתר מהעין, לא פוקדים אותו מטיילים. כאן זה תחום שלטונם הבלתי מעורער של עופות המים. המתבונן הסבלני יכול לשבת על גדת האגמון, להתבונן בפלאי התעופה - סדרת נחיתות והמראות בליווי קולות רקע של געגוע משוחרר מפחדים.
 
אגם אודים. הכל התחיל במחצבה.
אגם אודים. הכל התחיל במחצבה. דובי זכאי

האגם הקטן נסתר, רחוק מכל כביש. גם מי שנע בדרך העפר בין השדות, במרחק של מטרים ספורים, לא חושד שמאחורי הצמחייה הסבוכה מסתתר לו אגם חביב שבו מתנהלים חיים עשירים של בעלי חיים וצמחייה. האגם נולד במחצבה נטושה: אחרי שגמרו לחפור, לעצב את קירות הכורכר וליישר אותם, עלו מי תהום והבריחו את הטרקטורים למחצבה בטוחה יותר. המים הפכו לאגם בעומק רדוד בחלקים שונים. בגלל בידודו ומיעוט המבקרים הפוקדים את חופיו, הפך המקום ל"שדה תעופה" קטן. העופות הנודדים פשוט זיהו את המקום כ"תחנת דלק" להפוגה מרעננת בדרכם הארוכה.

את סוד האגם לחש לי נסים אלמון, מנכ"ל רשות ניקוז נחלים שרון. בקצה סיור לאורכו של נחל פולג הוביל אותי אלמון לשפת האגם וסיפר על התוכנית להפוך את המקום לאתר לימודי לתלמידים. התוכניות כבר קיימות וממתינים לאישור התקציב. סביב האגם ייסלל שביל לנקודות תצפית ומחקר. התלמידים יוכלו ללמוד על צפרות, על סוגי קרקע, על דרכם של מי תהום, על זרימת נחלים ועוד. המקום יהיה פתוח לקהל לבילוי ונופש, אך בלי רחצה. התוכנית משולבת בתוכנית מקיפה להפוך את אזור הגדה הצפונית של נחל פולג לאתר בילוי ונופש. בינתיים, אפשר להגיע וליהנות מהאגם הפראי.

איך מגיעים: דרך אחת ממושב אודים השוכן דרומית לנתניה: להגיע לדרך עפר ביציאה המזרחית (ליד בית הקברות), לעבור גשרון מעל נחל אודים ומיד לפנות ימינה לאורך הגדה המזרחית של נחל אודים. אפשרות נוספת: לעבור במעבר ליד תחנת הרכבת כפר יהושע, ואז לפנות ימינה

לכיוון אודים. נוסעים לאורך החומה, במזלג השבילים בוחרים את הדרך השמאלית שמוליכה לגשרון מעל נחל אודים. לפני הגשר פונים דרומה, נוסעים על גדת נחל אודים כ-200 מ', בקצה הצמחייה פונים שמאלה ומגיעים לאגם. במקרה של גשם, השביל בוצי.

בסביבה: בחלקה הדרומי של ההרחבה במושב אודים - גבעת כורכר (לפני שבוע חגגו בה נרקיסים). אם תצעדו לאורך השביל דרומה, תגיעו לפריצה בגבעת הכורכר. את החציבה הכינו הרומאים כדי לנקז את נחל פולג. אבל זהירות! מדובר במצוק כורכר גבוה. הרחיקו את הילדים.

הנרקיסים באים: דיווחים מעמק בית נטופה על ריכוז גדול של נרקיסים. תמצאו אותם לצד שביל הכורכר החוצה את העמק - מהכפר רומאנה ועד הכביש המחבר עם עראבה, באזור האלה הבודדה.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''תיירות בארץ''

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים
vGemiusId=>/channel_leisure/tourism/ordering_new_1/ -->