לא בוכים על חלב שנלקח: שלושה קינוחי פרווה
כשאתם חושבים על קינוחי פרווה, עולה לכם בראש חתונה בשנות ה-70? אז אתם ממש לא בכיוון. בחרנו לכם שלושה מתכונים בלי חמאה וחלב, שמרגישים ממש כמו הדבר האמיתי

החומרים ל-25 מנות:
250 גרם פירות העונה חתוכים לקוביות
מעט סוכר שלוק
ליקר פירות
100 גרם סוכר
50 גרם פניני טפיוקה
450 מ"ל מים
150 מ"ל חלב קוקוס
גרידה מ-1/2 תפוז
להגשה:
50 גרם קוקוס קלוי
ההכנה:
1. מערבבים את הפירות עם מעט סוכר וליקר הפירות ומקררים היטב.
2. מבשלים את הטפיוקה עם המים על אש בינונית במשך כ-20 דקות ומוסיפים את 100 גרם הסוכר. מערבבים היטב ומצננים
3. מפזרים מעל את הפירות, מעטרים בקוקוס קלוי (אפשר להוסיף נענע) ומגישים קר.

החומרים לכ-50 ארטיקים:
500 גרם שוקולד מריר
220 גרם נוגט
מכל ו-1/2 שמנת מתוקה צמחית
3/4 כוס מים
לציפוי:
1/2 ק"ג שוקולד מריר
125 גרם חמאת קקאו
50 גרם פצפוצי אורז
ההכנה:
1. ממיסים את השוקולד והנוגט ביחד בסיר כפול (בן מארי).
2. מקציפים את השמנת הצמחית עם המים, ולאחר מכן מערבבים אותה עם השוקולד בתנועות קיפול עדינות.
3. מכניסים את התערובת לשק זילוף ומזליפים לתבנית שקעים מסיליקון. נועצים במרכז כל שקע מקל ומכניסים למקפיא לשלוש שעות לפחות.
4. מכינים את הציפוי: ממיסים את השוקולד עם חמאת הקקאו, מוסיפים את פצפוצי האורז ומערבבים.
5. משחררים את הארטיקים מתבנית הסיליקון, טובלים כל ארטיק בציפוי ומחזירים למקפיא.

החומרים ל-10 מנות:
520 גרם מחמאה
525 גרם שוקולד מריר איכותי (60 מוצקי קקאו לפחות)
9 חלמונים
9 חלבונים
300 גרם סוכר
ההכנה:
1. שמים את המחמאה והשוקולד בסיר כפול (בן מארי) ומערבבים עם מטרפה עד שהתערובת נמסה וחלקה.
2. מוסיפים בהדרגה את החלמונים תוך כדי ערבוב, עד לקבלת תערובת חלקה.
3. בינתיים, מקציפים במיקסר את החלבונים עד שהם הופכים לקצף קל ומוסיפים בהדרגה את הסוכר. ממשיכים להקציף עד לקבלת קצף חלק ומבריק.
4. מקפלים את קצף החלבונים לתערובת השוקולד.
5. מניחים את התערובת בתבניות חד-פעמיות אישיות או בתבנית שקעים.
6. מכינים תבנית של אמבט בן מארי (מוסיפים לתבנית שנכנסת לתנור מים עד רבע גובה התבנית) ומעליה מניחים את התבניות האישיות. אופים ב-170 מעלות למשך 20 דקות בדיוק.
7. מוציאים מהתנור, מקררים ומגישים בטמפרטורת החדר. מומלץ לפזר אגוזי מלך ופקאנים קצוצים או להגיש עם כדור סורבה קוקוס.