אלגוריה לאהבה: מלון הבוטיק החדש "אלגרה" בעין כרם
בשכונת עין כרם בירושלים הוקם לאחרונה "אלגרה", מלון בוטיק מקסים הקרוי על שמה של אלגרה בלו, יהודיה שניהלה פרשיית אהבים עם ערבי-נוצרי מהכפר עין כרם בשנות ה-20 של המאה הקודמת. שמות הסוויטות קרויות אף הן על שם זוגות מפורסמים
בימים שבהם הביטוי "דו-קיום" עדיין נחשב מילת גנאי, אין שוני רב מחייהם של אלגרה וג'ברה, שבשיא הרומן שלהם נאלצו לברוח לבית לחם, שם אלגרה התנצרה והשניים נישאו בחשאי. על-פי הסיפור, כאשר נודע הדבר לאביה של אלגרה, הוא קרע קריעה בדש מעילו, שם אפר על ראשו ומשפחתה יישבה עליה שבעה. זמן קצר לאחר מכן, בשנת 1930, חזר הזוג לעין כרם ובנה בו את בית חלומותיו.
בית החלומות ההיסטורי הזה, שנחרט עם השנים בזיכרון תושבי הכפר כ"בית היהודיה", הוסב לאחרונה למלון בוטיק קטן ואינטימי מחופה אבן, הכולל 7 סוויטות מקסימות ובוסתן רחב ידיים עם פינות שכשוך והרבה ירוק. בסוף השבוע שעבר הוא הושק לאחר תקופת הרצה שתימשך עד ה-30 ביוני.
על העיצוב והשיפוץ, שבו הושקעו כ-6 מיליון שקל, אחראים הפרסומאי ישי מלכה והאדריכל גדי דלמן. השניים, בוגרי בצלאל, חיפשו מקום לבנות בו מלון בוטיק שיהיה גם בית לאמנות, והחליטו לחדש את הבית ההיסטורי בעין כרם.

למלון אנחנו נכנסים לאחר שכבר הספקנו לסייר בשכונה היפהפיה, המשמעותית כל כך לנצרות מאחר שעל-פי המסורת כאן נולד יוחנן המטביל.
את הסיור בשכונה ניתן להתחיל בביקור קצר בכנסיית יוחנן המטביל, שנבנתה על חורבות כנסייה ביזנטית קדומה, ומאפשרת גם הגעה למערה שאליה מיוחס מקום הולדתו. משם אפשר לקפוץ לכנסיית הביקור, המפורסמת המוזכרת בברית החדשה כמקום בו
בדרך לרחוב 'דרך האחיות' שבו ממוקם המלון, אפשר עוד להספיק לעבור במעיין מרים, לא רחוק מכנסיית הביקור, שם על-פי המסורת נפגשה מריה עם בת דודתה אלישבע (אמו של יוחנן המטביל). ברחוב עצמו אפשר להספיק לבקר במנזר האחיות, שהוקם לפני כ-150 שנה עבור יתומות נוצריות מלבנון שהוריהן נהרגו בידי פורעים דרוזים.

בלובי הקטן של מלון הבוטיק מקבלת אותנו מנהלת המלון הילה לב, אישה חייכנית ושחורת שיער, שמסבירה מיד על הסיורים שניתן לערוך לאורך היום בשכונה. מי שמעוניין יכול לקבל ממנה טלפונים של מדריכים מנוסים (בסביבות ה-50 שקל לסיור מודרך), אבל אפשר גם פשוט לסייר בשכונה באופן עצמאי.
פקיד הקבלה, תומר, מבקש מאיתנו את מפתח המכונית ומסביר בנימוס כי במלון יש שירות קונסרייז'. את המכונית הוא מחנה בחניון המלון הנמצא לא רחוק ממנו, ומחזיר לנו תוך דקות ספורות את המפתחות. כשנצא מהמלון נמתין בבוסתן הנעים (שבסביבתו, אגב, ניתן למצוא גם סאונה רטובה, פינת טיפולים ומשטחי שיזוף), למכונית שתחנה מול דלת היציאה.
מיד עם חזרתו מספר תומר כי ארוחת הערב תיערך בשעה 20:30 במסעדת המלון האינטימית. על הצד הקולינרי אחראי השף ירון וינקלר, שהחל את דרכו במסעדות "רפאל" ו"תפוח זהב" בתל-אביב וכסו-שף ומנהל מסעדת "ארקדיה" הירושלמית בבעלותו של עזרא קדם.
וינקלר מתמחה באפיית לחמים, ואת ארוחת הערב הוא מכין בעצמו מול האורחים, שיכולים לשבת בשולחן השף, להתבונן בתהליך הבישול ולשאול שאלות, או לחילופין בשולחנות אינטימיים יותר למי שפחות מתעניין בהליך. כך או כך, מדובר בארוחת גורמה לעילא ולעילא, המשתנה על-פי עונות השנה ומכילה גם את תוצרת הבוסתן. (יין עם הארוחה כרוך בתשלום).
לאחר מכן עורך תומר סיור במלון ומראה לנו את הבוסתן היפהפה השרוע על פני חצי דונם ומשלב צמחי תבלין, עצי פרי וצמחיה עשירה. יש 3 מתחמים באזור המלון שבהם ניתן לשבת וליהנות מהשמש ומהנוף. חוץ מבריכת שכשוך מתוקה שבה ניתן לשכשך רגליים (היא קטנה מדי בשביל שחייה), ניתן לעלות לגג המשתרע על פני 140 מ"ר ולהתבונן בנוף המשגע (בין היתר גם בכנסיות שבהן ניתן לבקר במהלך השהייה).
העלייה לגג יכולה להתבצע הן מהבוסתן והן ממתחם המלון, אך עדיף לעלות אליו דרך העצים והירק. בתום הסיור מזכיר לנו תומר כי ארוחת הבוקר מוגשת בכל שעה שנחפוץ בה, מ-7:30 ועד 11:00. כמו ארוחת הערב, גם זו המוגשת בבוקר היא ארוחת גורמה טובה מאוד.

לכל סוויטה במלון שם משלה, מרביתן נקראות על שמות זוגות נאהבים – היסטוריים או מיתולוגיים. במלון מספרים כי הסוויטה הראשונה זכתה לשם "אבלר ואלואיז" - נזיר ונזירה שחיו במאה ה-12 וניהלו את אהבתם דרך חלופת מכתבים. על-פי הסיפור, נפגשו השניים רק כמה פעמים ולמרות שהביאו ילד משותף בחרו לחיות בנפרד. כיום, אגב, קבורים השניים זה לצד זו בבית הקברות של פריז.
הסוויטה השנייה נקראת "דנטה וביאטריס". דנטה, גדול משוררי איטליה של ראשית הרנסנס, היה מאוהב בביאטריס, המוזה של יצירותיו. השניים נפגשו רק פעמיים, ובכל זאת הקדיש לה דנטה את ספר הפואמות "הקומדיה האלוהית" לאחר שמתה בדמי ימיה בגיל 24.
הסוויטה השלישית זכתה לשם "אשתאר ותמוז". בעלילות גלגמש מזוהה אשתאר כאלת האהבה, הנשואה לבעלה תמוז. על-פי המיתולוגיה, תמוז נהג לבלות איתה את חודשי הקיץ ואת שארית השנה בילה בשאול.
וממסופוטומיה לספרד: הסוויטה הרביעית נקראת "אל סיד וחימנה" על שמם של האביר אל סיד, שנחשב לאחד החזקים ביותר בימי הביניים בספרד, ורעייתו חימנה, שליוותה אותו לאורך מסעותיו. הסוויטה החמישית זכתה לשם "אורפיאוס" על שמו של הנגן המוכשר ביותר בעולם העתיק, שאהבתו היתה נתונה לאישה בשם אורידקה. המיתולוגיה היוונית מספרת כי אורפיאוס ניסה לשחררה מהשאול ללא הצלחה, ומת בסופו של דבר משברון לב.
הסוויטה השישית וגם הקטנה ביותר זכתה לשם "המשורר" ואילו הסוויטה השביעית נקראת "גוויניביר ולנסלוט" על שמם של המלכה גוויניביר, שעזבה את בעלה המלך ארתור עבור האביר לנסלוט.

כל סוויטה שכזו מאובזרת באמבטיות שיש ענקיות (למעט בסוויטת "המשורר" שבה יש דוש מפנק למדי), מיטות גדולות שעוצבו בהתאם לנישות האבן המקוריות, טלוויזיות LCD ומערכות סאונד, מיני בר (בתשלום), מכונת קפה וספרייה עם מבחר ספרי אמנות. עם הכניסה לחדר מגלים על השולחן שמפניה או למברוסקו, חטיפים ושוקולד בוטיק וכן מגבות וחלוקים, סט תמרוקים משובח שנרקח במיוחד למלון ואפילו מברשות ומשחת שיניים – הכל במסגרת חבילת האירוח. שימו לב כי חלק מהסוויטות צמודות זו לזו, כך שעדיף לנסות לשמור כמה שיותר על השקט כדי שלא יתלוננו נגדכם בקבלה.
כחלק מקונספט המבנה, החליטו יזמי המלון לעצב את המקום כבית לאמנות עכשווית, כך שחובבי האמנות יוכלו ליהנות מתערוכות מתחלפות. בנוסף נעשים שיתופי פעולה עם גלריות ועם אנשי אמנות, כשעל הייעוץ האמנותי הופקד האמן והאוצר ליאב מזרחי.
התערוכה הראשונה שפתחה את שערי המלון מנהלת דיאלוג עם ההיסטוריה של המקום ומוקדשת לנושא אהבה. התערוכה 'What is Love? Baby don’t hurt me' מבקשת להרהר על המילה והדימוי של אהבה באמצעות אמנות פלסטית ושירה. בתערוכה משתתפים האמנים: הילה לולו לין, ארז ישראלי, אלין אלג'ים, דנה יואלי, אנה ים, אסף עברון ועוד.
מחיר חדר ללילה בתקופת ההרצה (עד 30/6), כולל סעודת שף בערב וארוחת בוקר: 1,600 שקל לזוג בימי חול; 1,900 שקל לזוג בסופ"ש. לאחר תקופת ההרצה המחירים יעלו ב-20%.
לפרטים והזמנות: info@hotelalegra.co.il. טלפון: 02-6500506.