חדש בסיר: חדשות אוכל

סכיני שף מעוצבות, ארוחה עסקית ב"כתית", וספר בישול רענן ומקורי. כמה המלצות טעימות שיהפכו את החיים שלכם לצבעוניים יותר

אלון צרפתי | 7/7/2011 11:41 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
חד מי יודע: סכיני השף החדשות מעוררות תאבון

בשלנים חובבנים רבים מטילים ספק ביכולתה של סכין שף, באשר היא, לשדרג ארוחה - וחבל. אמנם ניתן להסתפק בסכין מטבח פשוטה ובה לחתוך ירקות, דגים ובשר, אולם יש לכך מחיר. אחד השפים

סכין של לובלינסקי. אמנות הבישול.
סכין של לובלינסקי. אמנות הבישול. יחצ
הבכירים בספרד, שביקש להמחיש את משמעותה של סכין משובחת, השתמש בעולם מושגים מוכר קצת יותר להמונים: אפשר לראות משחק כדורגל גם במקלט טלוויזיה ישן וקטן ועדיין ליהנות, הוא הסביר, אך אפשר לצפות בשידור החי באמצעות מסך 42 אינץ' בעל פונקציה של HD עם חמישה רמקולים. יש ליגה ויש ליגה.

סכיני לובלינסקי, מתוצרת ישראל, כבר הוכיחו את כושר עמידותן, חדותן ונוחיותן במשך יותר מ-60 שנה. בית המלאכה הקטן הפך, ברבות הימים, לעסק בעל שלושה סניפים עם אינספור מחמאות לתוצרת המשפחתית כחול-לבן. כעת משיקה החברה סדרת סכינים מעוצבות של המותג Berox שעליהן אלמנטים גרפיים מרהיבים, שנצרבים לתוך סגסוגת הפלדה. גם קהל הלקוחות מוזמן לעצב סכינים משלו בהזמנה מיוחדת, למי שמבקש להיות אמן גם במטבח. אנחנו, על כל פנים, לא היינו ממליצים להטביע על סכין דמות או שם של אחד מיקיריכם - בנסיבות טרגיות זה יהפוך אתכם מיידית לחשודים ברצח.


הטיטנים, בניהם של אורנוס (אל השמים) וגאיה (אלת האדמה), הם האלים היווניים שקדמו לאלי האולימפוס שמתקופתו של זאוס. הטיטניום, הקרויה על שמם, נחשבת למתכת החזקה ביותר בעולם - מה שמפתיע עקב משקלה הקל. מרבית יצרני המטוסים, האוניות, הצוללות והחלליות משתמשים בחומר זה. עכשיו, אחרי מספיק מחקרים, מגיעה הטיטניום למקום החשוב באמת, המטבח.

חברת Arcos הספרדית מציגה קולקציית סכינים מסדרת טיטניום, שכוללת שלוש סכיני שף בגדלים שונים (18 ס"מ, 15 ס"מ ו-13 ס"מ), בעלות משקל קל ועם זאת חזקות ושומרות לאורך זמן על חדות הלהב.

גם התאגיד השוויצרי Victorinox המוכר והמוערך משיק סדרת סכיני שף בצבעים שונים למגוון שימושים (פירות וירקות, בשר, עוף ודגים), במחירים זולים מעט יותר. עכשיו כל שמוטל עליכם הוא להמר אילו מהסכינים תהיה החברה הטובה ביותר שלכם במטבח.

סכיני לובלינסקי מעוצבות: 249 שקל, להשיג ב-lublinsky.co.il, בחנויות הרשת בתל אביב ובנהריה ובחנויות נבחרות.

סכיני ארקוס מטיטניום: 589-699 שקל, להשיג ברשתות קוק סטור, לגעת באוכל, 4Chef, ספייסס ובחנויות המובחרות.

סכיני Victorinox:‏ 140-240 שקל, להשיג בחנות היבואן אל.אס, דיזנגוף סנטר, תל אביב, ובחנויות המובחרות.

שירן כרמל
מתוך הספר ''אפרת מגישה''. יצירות מופלאות. שירן כרמל
כשרה למהדרין: תכירו את אפרת ליבפרוינד

מי זו אותה אפרת המסתתרת מאחורי ספר הבישול החדש "אפרת מגישה"? מדוע היא חושבת ששמה העלום עשוי לקדם אותה ברשימת רבי המכר? ולמה, לעזאזל, אי אפשר למצוא תמונה שלה בשום מקום - לא בספר, לא בפייסבוק ולא בשום אתר אינטרנט העוסק באוכל?

אז ככה: אפרת ליבפרוינד, בת 38, היא חרדית מירושלים, אם למשפחה מרובת ילדים, שפית וקונדיטורית, שברוב צניעותה לא מפרסמת את תמונתה, אבל באלפיון של המגזר החרדי מכירים מקרוב את יצירותיה (שדווקא מצולמות למכביר בספר הנפלא הזה).

ליבפרוינד מעידה על עצמה שעד גיל 22 לא ידעה אפילו להפריד ביצים. בעקבות קורס קונדיטוריה שעברה ב-CIA בניו יורק היא החליטה על ייעוד חדש בחיים. השנים הבאות עברו עליה בקורסים אינטנסיביים בבישול ובאפייה, בישראל ובתפוצות (בין השאר גם בקורדון בלו), כדי להקים עסק שיסייע בפרנסת המשפחה ברוכת הצאצאים.

הספר משופע בתצלומים מרהיבים שמחמיאים ליצירותיה המופלאות של ליבפרוינד מכל זווית שהיא, יצירות שבשלן ממוצע יביט בהן בקנאה ולא יאזור מספיק אומץ להכין אותן, בטענה (הצודקת, לרוב) כי "אין סיכוי שאצליח ליצור מנה כה יפה". באופן מפתיע, ליבפרוינד מבינה את נפשו של הבשלן המתוסכל, והמוטו שלה, לכל אורך הספר, אומר: "זה רק נראה מסובך". ואכן קיים דיסוננס: המנות נראות בתצלומים כיצירות אלוקיות, ואילו המתכונים עצמם פשוטים להכנה, עם חומרי גלם שאפשר למצוא בכל סופרמרקט ועם כלי עבודה שאפשר למצוא בכל מטבח ממוצע, ומלווים בטיפים פרקטיים ומרגיעים.

אהבנו במיוחד את המתכונים המפתיעים למעדן סלמון על מצע חצילים ותרד, כבדים ביין על מצע תרד ותפודים, בטטות בריבת בצל ויין אדום ופילה פורל בהגשה עגולה מפותלת. אמנם התוצאות הסופיות שלנו לא נראו דומות לאלה שבספר, ובכל זאת היו בהן רענון, מקוריות ותעוזה, ועל זה כבר מגיע למחברת הספר שתי נקודות.

"אפרת מגישה״, הוצאת פלדהיים.

מזיק? לבריאות: בפאב סלמה פותחים סדנאות ללימוד עישון סיגרים יוקרתיים

העישון אסור, אבל כשמציעים לכם סיגר יוקרתי לא נהוג לסרב. הפאב החדש (בעליו מעדיפים לכנותו "גסטרו פאב" או "קיטשן בר") סלמה, הנמצא בלב לבו של אזור מפויח, ממתג עצמו גבוה. לא רק מנות אקזוטיות וטריות, שלא מאפיינות ברי לילה, אלא גם סיגרים וטבק.

סלמה. מסך עשן.
סלמה. מסך עשן. שי סויסה

קומת הגלריה בסלמה מוקדשת לקהל מעשני הסיגרים. המקום אינו גדול, אבל משופע באווירה: ספות עור כבדות וכהות, שולחנות עץ מהגוני וכוס קוניאק ליד.

בסלמה מציעים מבחר עשיר של סיגרים מובחרים כקוהיבה סיגלו הקובני, פרטאגס D4 ווגה פינה מהרפובליקה הדומיניקנית, לצד סיגרים למעשנים מתחילים כגון מונטה קריסטו - אופן מאסטר.

כמו כן, מתקיימות במקום סדנאות המיועדות למי שעישנו, ראו כי טוב ומבקשים להפוך את התחביב היקר והיוקרתי לדרך חיים. בסדנאות מלמדים כיצד מעשנים סיגרים, מה ההבדל בין סוגי הסיגרים ומה הקשר של קוניאק להרגל המעושן.

מלבד אלכוהול משובח, מציע הפאב גם מנות מסקרנות, שמוציא השף רועי לוי, ביניהן סירות אנדיב ממולאות פירות יבשים, אגוזים, גבינת פטה כבשים ורוקט; קנלוני גבינות עם עגבניות מיובשות, זיתים ואגוזי מלך ברוטב מסקרפונה ארומטי; לזניה בשר עם ירקות שורש ומוצרלה די בופאלו; קרפצ'יו אגוזים מפילה בקר עם אגוזי לוז, צנוברים, פרמזן, חומץ בלסמי מיושן ומלח ים ועוד.

סלמה (שלמה) 10, תל אביב, לפרטים: עדו 052-3599615, או טל 052-6609922.

מעבירה הילוך: כתית מגישה גם ארוחה עסקית

מסעדת כתית, הנחשבת זה שנים רבות לאחת הטובות בארץ, ידועה בסבלנותה כלפי קהל לקוחותיה. כאן צריך לאכול לאט כדי ליהנות מכל תזוזה של הלסתות. ואכן חלק מהמבקרים נשבעים שכשהם טועמים ממנות הדגל היוצאות ממטבחו של השף מאיר אדוני הם שומעים את שירת המלאכים.

כעת החליט אדוני לפנות גם לאנשי העסקים שמבקשים לאכול בזריזות ולחזור למשרד ולא להתעדן יתר על המידה עם כל מנה. Buisness & Pleasure הוא שם תפריט הצהריים החדש, המוצע לאנשי העסקים הקצובים בזמן. התפריט מציע שני מסלולים: מנה ראשונה, מנה עיקרית וקפה או תה ב-139 שקל או לחלופין שתי מנות ראשונות או מנה ראשונה וקינוח ב-117 שקל.

בין המנות המוצעות תמצאו סלט בוויניגרט מעושן עם ארטישוק, אספרגוס, שעועית ירוקה, צנוניות, עלים ירוקים, ג'ינג'ר, ויניגרט חרדל וחצילים שרופים; קלמרי בגריל פחמים עם יוגורט, גרגירי חומוס ובצל ספרדי חם, טחינה גולמית, צימוקים, סילאן, כמון, צ'ילי, כוסברה וויניגרט עלים ירוק; מנת שקדי עגל, ניוקי ראטה, קרם שום ירוק, שעועית ירוקה, שום קונפי ורוטב יין אדום; ופפרדלה ערמונים וראגו שוק אווז, ארטישוק ירושלמי קונפי, ערמונים, תרד, סלרי, בצל, קציפת פורצ'יני וציר בקר.

כתית, היכל התלמוד 4, תל אביב, טל' 5107001־03.

שי קרמר
מנת הטרטר של שקוף. שונה בכל רמה. שי קרמר
ילדי הפרחים: מסעדת שקוף מציעה מנות עם פרחי שדה

יצירתיות ודמיון או יומרנות ונפיחות - זו השאלה ששואלים את עצמם סועדי מסעדת שקוף. על דבר אחד מסכימים כולם: דבר כזה טרם נראה בארץ.

השונות של שקוף ניכרת בכל הבחינות: מיקומה - מסעדת היוקרה ממוקמת בלב שכונת מצוקה ביפו; שעות פעילותה: מ-18:30 בערב, כשארוחת טעימות מוגשת רק עד השעה 22:00; עיצובה - הרצפה עשויה מבטון לא מוגמר וקרשי עץ, שתילים קטנים פזורים על שולחן הבר; צורת הישיבה - על כיסאות בר גבוהים המסודרים בחי"ת סביב המטבח; המטבח - שקוף וגלוי לעין, ממוקם בכוונה במרכז המסעדה ואליו נשואות עיני כולם; הקונספט - תפריט משתנה מדי יום לפי חומרי הגלם הטריים המצויים באותו זמן; וכמובן, האוכל - מנות יצירתיות, שונות ומפתיעות, שאת חלקן אוכלים בידיים(!) וללא צלחת(!!).

מאחורי המיזם הקולינרי המעניין הזה עומד השף אלדד שם טוב, אמן לשעבר, שמצליח לשלב את כל עולמות התרבות שבהם התמחה. בין השאר השתלם שם טוב גם במסעדת Noma שבקופנהגן (שני כוכבי מישלן), שגם השנה - כמו בשנה שעברה - קטפה את התואר "המסעדה הטובה בעולם" של המגזין המוערך "Restaurant" (יש הטוענים שחלק מהמנות בשקוף הועתקו במדויק מהמסעדה הדנית).

בשקוף משלב שם טוב את כל אהבותיו - אמנות, בישול, עיצוב, אדריכלות ואידיאולוגיה - לתוך סיר מבעבע אחד.

במסעדה מספרים כי מרבית הירקות, עשבי התיבול והפרחים עבור המנות מגיעים מחווה בהרי ירושלים, הנמצאת בבעלות המסעדה. עכשיו, עם בוא האביב, התפריט היומי בשקוף מפתיע אף יותר מתמיד בזכות שלל פרחי האביב, שהופכים לחומרי הגלם שמהם עשויות המנות שאותן תטעמו.

התפריט, כאמור, משתנה מדי יום. ביום שביקרנו בשקוף טעמנו מהמנות הראשונות שרימפס קריסטל ופירות הדר בוורדים, קייל ועשבי תבלין (76 שקל) וטלה נא וזיתים, מנטה וסומק בר (72 שקל), ומהמנות העיקריות אוכף טלה וירקות גינה ובירה (152 שקל) ודג ים וחלב שקדים, כרובית וציר עוף (129 שקל). ארוחת טעימות עולה 285 שקל לסועד.

שקוף, מגן אברהם 2, יפו, 03-7586888.

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של מעריב בואו להמשיך לדבר על זה בפורום מתכונים -

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''אוכל''

כותרות קודמות
כותרות נוספות

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים