עזבו את שקיות האינסטנט: כך תכינו קוסקוס ביתי

נכון, יש שקיות אינסטנט של קוסקוס, הן מהירות ולא רעות, אבל אין כמו טעם של קוסקוס ביתי. הבישול קצת ארוך אבל לא מסובך ולגמרי שווה את המאמץ

נשים
איטה ורונן פרלמוטר, מגזין 'נשים' | 12/8/2013 11:40 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
הקוסקוס, אותה סולת מבושלת שהייתה מזוהה עם המטבח הצפון אפריקני, הפך כבר מזמן לפריט חובה בכל מטבח ישראלי. ברוב המקרים גם אנחנו משתמשים בשקיות האינסטנט שנמכרות בכל רשתות השיווק, אבל לפעמים, כשנחה עלינו המוזה, אנחנו מפשילים שרוולים ומכינים קוסקוס אמיתי, עם כל הטרחה שיש בדבר. זה אומנם לוקח זמן, אבל לא מורכב מדי. מצד שני, זה שווה את המאמץ.

לבישול קוסקוס ביתי מומלץ להצטייד בקוסקוסייר, סיר אידוי מיוחד לקוסקוס, הכולל שתי קומות (ומכסה). הסיר התחתון הוא סיר רגיל והעליון הוא מעין מסננת, ה"מתלבשת" על הסיר התחתון ובה שמים את הקוסקוס המתבשל על ידי אדי המים מהסיר התחתון. יש להצטייד בנפה מיוחדת המיועדת לקוסקוס ובקערה גדולה לערבוב. את כל אלה ניתן להשיג בחנויות לכלי בית. המתכון הוא של גיא פרץ.

החומרים (לכ-12-10 מנות):
1 ק"ג סולת
6 כוסות מים
1 כף מלח
1/2 כוס שמן קנולה או תירס
2 כפות אבקת מרק עוף

אופן ההכנה:
1. מניחים סולת בקערה, מוסיפים כף מלח ומערבבים. יוצקים מעט מים על הסולת, ומעסים-מפוררים את הגושים, תוך כדי הוספת מים (בסך הכול כוס מים אחת). מוסיפים את השמן ואת אבקת המרק ומערבבים היטב.
2. מעבירים את הפירורים דרך מסננת (נפת קוסקוס, למי שיש בבית). מעבירים את הסולת לסיר האידוי העליון לאחר שהרתחנו מים בסיר התחתון. מכסים ומאדים חצי שעה.
3. מצננים את הקוסקוס בקערה גדולה, מוסיפים שתי כוסות מים במזיגה איטית ותוך כדי ערבוב.
4. מחזירים לסיר האידוי, כשהמים רותחים בסיר התחתון, לחצי שעה נוספת. חוזרים על השלב השלישי, הפעם עם כשלוש כוסות מים.

גיוונים:
• בסיר התחתון, במקום להרתיח מים, כדאי לבשל מרק. כך סופג הקוסקוס אדי מרק ריחניים ומתובלים וטעמו משתבח.
• בצורה המסורתית, הקוסקוס מוגש עם ירקות המרק בו הוא התבשל.
• הקוסקוס הוא תוספת. מומלץ להגיש אותו כמצע למיני בשרים ברוטב: קציצות בקר, קוביות בשר ברוטב (מי אמר גולאש?), כרעי תרנגולת ברוטב מתקתק ואפילו קדירת דגים.

טיפים:
• למי שאוהב מרקם פירורי יותר, מומלץ להעביר את הקוסקוס במסננת גם לאחר האידוי השלישי.
• לעצלנים ניתן לדלג על האידוי השלישי. לעצלנים במיוחד, קנו שקית אינסטנט קוסקוס והכינו לפי ההוראות. נתפלל עליכם.

***
הכתבה התפרסמה במגזין 'נשים'
לעמוד הפייסבוק של 'נשים'

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק