רק סלבס נושמים הצלחה?: המדור של אודטה

גם סלבס עובדים קשה. (וגם: שיטה מהירה לחישובים השוואתיים בסופר והצגה נפלאה. לגזור ולשמור)

סופ
אודטה | 9/7/2011 7:31 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
אהלן חברים, כתבה לי ר"ש: "קראתי את מדורך שבו סיפרת איך ממש רצוי לעבוד בתחום 'רצוי', וגם ראיתי ברשת את הרצאתו המבריקה של קן רובינסון ב-TED יוניברסיטי. יחד עם זאת, אין לי ספק שאת מודעת לכך, שהיום, רק לסלבס יש סיכוי לעסוק במשהו שיהיה מוגדר 'רצוי' ולא 'מצוי'.

אני בגיל השלישי, נראית מצוין, ואחרי שהחלמתי ממחלה קשה החלטתי שאני 'עוצרת את העולם' ועוסקת רק בדברים ששם מצוי לבי. התחלתי לצייר, והאמת היא שקרה לי נס גדול, אבל לפי שעה - כל מאמציי השיווקיים לא נשאו פרי.

לעומת זאת, זמרים, סלבריטאים וכל השאר, עושים תערוכות ומוכרים ציורים באלפי שקלים (או דולרים). לצערי, בימינו, כדי להיות מוכר, עליך להיות מוכר. וזה עצוב ומתסכל".

אז לר"ש, ולכל אלה שכתבו לי בנימה דומה: אי אפשר לפתור בעיה אם לא מגיעים ל"ריל וואי" שלה - שזה המונח המקצועי ל"למה האמיתי" שלה. כי עד שלא מוצאים את הסיבה המדויקת שגרמה לה, היא לא תיפתר.

אנחנו יכולים לתת לעצמנו הרבה תירוצים וסיבות "למה לא הצלחנו" ואחת מיפיחות הזהב הנפוצות ביותר זה מפני ש"אני לא סלב". אבל זה קשקוש בריבוע, וסליחה על הבוטות. כי הכלכלה בארץ, וגם שוק האמנות הזעיר (וזו המחלקה שלך כרגע, עד שאמן ואמן תצליחי יותר), לא בנויים על פרומיל המפורסתמים, אלא על אנשים "רגילים" שעובדים, מייצרים ומוכרים. כן, אפילו ציורים. ובלי לחכות לכך שהם יהיו מפורסמים תחילה כתנאי להצלחה.

פשוט חסרה לך אינפורמציה, ומישהו צריך לספר לך שהתנאי הראשון להצלחה במכירות (כל מכירות, בכל תחום), הוא לעשות הרבה "זרימה החוצה" (של תקשורות שיידעו את העולם על קיומך) כדי שתקבלי "זרימה פנימה" - קניית ציורים ממך וכסף. ואני אפילו לא מתעכבת על איכות ציורייך, כי תתפלאי, היא לא תנאי ראשוני למכירות.

נגמרו הימים שבהם אדם פתח עסק, התיישב על שרפרף עם נרגילה וחיכה שהקליינטים ייפלו לו על הראש בשיטת התאנה הבשלה. היום צריך לצאת החוצה, וכאמור, ליידע את העולם על קיומך. באופן אישי, או בתקשורות מטעמך. ואני רוצה להזכיר לפרוטוקול, שאפילו קוקה קולה הגדולה, שלא זקוקה לזה, עושה את זה.

האם את עושה את זה? האם ביררת עם כל הירידים, השווקים, העיריות, הנהלות הקניונים, חוצות היוצרים, המומחים לשיווק רשתי, המורים שמעבירים קורסים בשיווק או ביצירת מציאות, מה את עושה ומתי? ושימי לב שהמידע הזה, או לפחות הכתובות למידע הזה כולו מצוי ברשת, והוא בחינם.

ואת הטיפ הזה על "זרימה החוצה" מצאתי אצל המאמן העסקי היעיל דני וידיסלבסקי. "העיקרון הכי חשוב בהכנסות", אומר דני, "הוא שזרימה החוצה מביאה זרימה פנימה. ככל שנוציא יותר זרימה החוצה נקבל יותר זרימה פנימה.

ואיך זה מתקשר לכסף? פשוט. זרימה החוצה בכיוון הנכון (שיחות טלפון, דיבור עם אנשים, השתתפות בירידים, הרצאות ועזרה לאנשים בהתנדבות, מיילים לרשימת תפוצה, שיווק בפייסבוק, פליירים בתיבות הדואר) מביאה פנימה כסף.

למשל, הזרימה החוצה של פליירים. אנשים חושבים ש-5,000 פליירים זה מספיק, אבל המספר האמיתי המבטיח את יעילותם הוא מאה אלף". וכדי להמחיש את העיקרון הזה, הוא תמיד עושה ניסוי מקסים בסדנאות שלו. כל הנשים צריכות לקמט מהדפים, לפי הוראתו, שלושה כדורי נייר, וכל הגברים - רק שני כדורים. ואז כולם מתבקשים לזרוק אותם האחד על השני. וכשכולם נשאלים כמה כדורים "פגעו" בהם ("מי פגע בו רק כדור אחד? ומי שניים? ומי שלושה?") מתברר שבנשים (שזרקו יותר כדורים) פגעו יותר כדורי נייר.

ככל שנזרוק יותר כדורים, ככה יחזרו אלינו יותר כדורים (מאותו המקום הסימטרי שאליו זרקנו אותם, או, הפתעה הפתעה, ממקום אחר לגמרי. וזו, כנראה, האפליקציה העסקית של "שלח לחמך". . .).

וכדי לחדד את הנקודה, הנה סיפור נוסף: שלוש שנים לא ירד גשם בארץ, ומי התהום התייבשו. ואז, בשנה הרביעית, ירד גשם - אבל מי התהום עדיין לא התמלאו. כי אי אפשר למלא חסר ויובש של שלוש שנים עם גשם של שנה אחת. אז לא די לבצע הרבה זרימה החוצה - יש לבצע אותה בהתמדה. זו מילת המפתח: ב-ה-ת-מ-ד-ה. שיהיה בהצלחה, יקירתי.
איור: רחלי שלו
אפשר לחשב מהי הקנייה הטובה ביותר. איור: רחלי שלו
הגודל כן קובע

המוצרים בסופר מגיעים בכל מיני כמויות לא אחידות (של חברות מתחרות או אפילו של אותה החברה), ולך תתמצא עכשיו איזו אריזה משתלמת לנו יותר. הם בונים על כך שהנחת הייסוד שלנו היא ש"הרבה" הוא זול יותר. אז זהו, שלא. לפעמים הוא אפילו יקר יותר(! ), או זול בשקל, ולא מצדיק את ההוצאה הגדולה.

אז הנה דרך מהירה לדעת מהי הקנייה הטובה ביותר של כל מוצר: לוקחים אריזה קטנה ואריזה של "הרבה" וככה מחשבים, לפי דוגמה מהחיים שנחתה לי בצלחת לא מזמן: אריזה קטנה של 28 טבליות למדיח עולה 17 שקל. אריזה גדולה של 40 טבליות (אפילו של יצרן אחר) עולה 48 שקל? מכפילים בשתיים את כמות הטבליות או הגרמים של האריזה הקטנה (הקטנה!), וגם את המחיר שלה. לא האחד בשני. כל חישוב לחוד.

קיבלנו ככה שני נתונים בסיסיים המאפשרים לדעת את האמת במהירות. כי אם 56 טבליות של האריזה הקטנה (כי הכפלנו את כמות הטבליות שלה בשתיים) היו עולים לנו 34 שקל, ו-40 טבליות (האריזה הגדולה) עולים 48 שקל, אז 56 טבליות (האריזה הקטנה, בהכפלת הכמות) עולות לנו פחות, ובהרבה פחות. אז קונים שתי אריזות קטנות, וחייתה נפשנו. ומעניין את זוברובסקי רוזנקרנץ השכלול הקטן המצדיק, כביכול, את המחיר הגבוה של האריזה הגדולה. הכלים יוצאים נקיים גם בלעדיו.



עושים ככה גם אם התוצאה היא בערך, כי זהו כלי מהיר להתמצאות ללא מחשבון. בבית עושים פעולה חשבונאית פשוטה של מציאת הערך המשולש, יעני, כמה עולה יחידה אחת מהאריזה הקטנה (יחידה אחת, כפול מחיר האריזה, חלקי כמות הטבליות או הגרמים הנמצאים באריזה הזו בפועל - למקרה שבדיוק בשיעור הזה ספרתם זבובים על התקרה). עכשיו, מכפילים את התוצאה הזו בכמות הטבליות (או הגרמים) שבאריזה הגדולה, וההפרש בין התוצאה שהתקבלה והמחיר האסטרונומי בפועל של האריזה הגדולה, מאפשר השוואת מחירים מדויקת. אנד אוף סטורי.

הצעות, בקשות, טיפים? שלחו לאודטה פקס )03-5682892( או מייל )odetta@maariv.co.il( אנא ציינו את מספר הטלפון שלכם

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של מעריב בואו להמשיך לדבר על זה בפורום מתכונים -

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''אוכל''

כותרות קודמות
כותרות נוספות

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים